المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد سنای آمریکا هم به محدودیت اختیارات جنگی ترامپ رای داد پزشکیان دکترای افتخاری جراحی قلب از پاکستان دریافت کرد ترامپ: شاید باید دوباره نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری بشوم! سخنگوی سازمان ملل: عملیات تخلیه بیش از ۱۱ هزار دریانورد در تنگه هرمز آغاز خواهد شد ادعای ترامپ: بازرسان در زمان مناسب در ایران حضور خواهند یافت شیخ نعیم قاسم: اسرائیل راهی جز عقب‌نشینی از خاک لبنان ندارد دانمارک سفارت خود در تهران را بازگشایی کرد ترامپ: ایران هرگز سلاح هسته‌ای نخواهد داشت! روبیو مدعی شد: پرونده لبنان از ایران جداست! شهباز شریف: تفاهم‌نامه ایران و آمریکا شامل موشک‌های بالستیک نمی‌شود

کاهش فعالیت‌های نظامی روسیه در نزدیکی کی‌یف

کاهش فعالیت‌های نظامی روسیه در نزدیکی کی‌یف «الکساندر فومین» معاون وزیر دفاع روسیه بعد از پایان مذاکرات امروز با طرف اوکراینی در استانبول، اعلام کرد مسکو فعالیت نظامی خود را در نزدیکی «کی‌یف» و «چرنیهیف» کاهش می‌دهد تا شرایط را برای گفت‌وگوهای بیشتر فراهم کند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۹ - ۰۹ فروردين ۱۴۰۱ - 2022 March 29
کد خبر: ۱۲۷۶۶۳

به گزارش راهبرد معاصر پس از اینکه به نظر می‌رسد مذاکرات صلح میان روسیه و اوکراین در استانبول پیشرفت‌هایی داشته، روسیه اعلام کرده که عملیات نظامی خود را در نزدیکی کی‌یف و چرنیهیف به شدت کاهش می‌دهد.

به گزارش «ایندیپندنت»، مذاکرات امروز استانبول بین مذاکره‌کنندگان روسیه و اوکراین به پایان رسیده و کی‌یف پیشنهاد ضمانت‌های امنیتی جدید ارائه کرد که می‌تواند منتهی به پذیرش وضعیت بی‌طرف این کشور در ازای خروج نیروهای روسیه شود.

بعد از پایان مذاکرات، یک مقام در طرف اوکراینی گفت که سیستم امنیتی جدید می‌تواند ترکیه، کانادا، لهستان و رژیم صهیونیستی را در میان تضمین‌کنندگان داشته باشد. این دیپلمات گفت که این اقدام باید به همه‌پرسی در اوکراین گذاشته شود، اما می‌تواند ممنوعیت پایگاه‌های نظامی خارجی در این کشور را به همراه داشته باشد که منجر به وضعیت بی‌طرف برای اوکراین، طبق خواسته روسیه می‌شود.

شبکه «راشا تودی» هم گزارش داد «الکساندر فومین» معاون وزیر دفاع روسیه بعد از مذاکرات اعلام کرد که روسیه فعالیت نظامی خود را در نزدیکی کی‌یف و چرنیهیف کاهش می‌دهد زیرا مذاکرات با اوکراین وارد مرحله عملی می‌شود. فومین در گفت‌وگو با خبرنگاران پس از مذاکرات با هیأت اوکراینی، گفت: تصمیمی اتخاذ شد که در چند نوبت، فعالیت نظامی در نزدیکی کی‌یف و چرنیهیف به شدت کاهش یابد.

وی توضیح داد که این تصمیم به این دلیل اتخاذ شده که مذاکرات درباره آماده‌سازی توافقی در خصوص بی‌طرفی و وضعیت غیرهسته‌ای اوکراین و همچنین ارائه تضمین‌های امنیتی به اوکراین در حال وارد شدن به «مرحله عملی» است. فومین ادامه داد: کاهش فعالیت نیروهای روسیه به منظور افزایش اعتماد متقابل و ایجاد شرایط لازم برای پیشبرد بیشتر مذاکرات و دستیابی به هدف نهایی و امضای توافق است.

او افزود: «ما انتظار داریم که تصمیمات کلیدی مرتبط در کی‌یف گرفته شود و شرایط برای کار عادی بیشتر فراهم شود». این مقام روس همچنین از اوکراین خواست به طور کامل به کنوانسیون ژنو، از جمله در مورد رفتار انسانی با اسیران جنگی، پایبند باشد.

«ولادیمیر مدینسکی» دستیار رئیس‌جمهور روسیه و رئیس هیأت روس هم پس از مذاکرات در استانبول گفت اوکراین از تمایل خود برای بازگرداندن کریمه و دونباس از طریق ابزار نظامی صرف‌نظر می‌کند. وی افزود پیشنهادات اوکراین در مورد ضمانت‌های امنیتی در خصوص قلمرو کریمه و دونباس اعمال نمی‌شود.

این مقام روس همچنین گفت که روسیه مخالف الحاق اوکراین به اتحادیه اروپا نیست و پیشنهادات اوکراین را گامی سازنده به سوی مصالحه خواند و افزود روسیه آن‌ها را بررسی خواهد کرد.

طبق گزارش رسانه‌های روسیه، هیأت روس امروز استانبول را ترک می‌کند و انتظار نمی‌رود چهارشنبه مذاکره‌ای برگزار شود. بر اساس گزارش راشا تودی، جزئیات بیشتر پس از بازگشت هیأت روس از استانبول به مسکو، از سوی ستاد کل روسیه اعلام خواهد شد.

دور جدید مذاکرات نمایندگان روسیه و اوکراین به میزبانی استانبول و با سخنرانی آغازین «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه امروز برگزار شد. رئیس‌جمهور ترکیه پیش از آغاز مذاکرات هیات‌های اوکراینی و روسی در استانبول، خواستار آتش‌بس بین طرفین شد.

روسیه از اوکراین خواسته که رسماً خود را کشوری بی‌طرف معرفی کند که هرگز به بلوک نظامی ناتو تحت هدایت ایالات متحده نخواهد پیوست./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار