ادعای ترامپ درباره بمباران مدرسه میناب: کار آمریکا نبوده! سنای آمریکا نظر ترامپ را جلب کرد / عقب نشینی از بررسی قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ علیه ایران هشدار جدی نیروی دریای سپاه درباره تردد شناور‌ها در تنگه هرمز / فقط عبور از این مسیر‌ها مجاز است سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است

پوتین: کشورهای غربی سابقه تلاش‌ها در قبال ایران را تخریب نکنند

رئیس‌جمهور روسیه روز پنجشنبه در جمع رسانه‌های خارجی از کشورهای غربی خواست سابقه تلاش‌ها در قبال ایران را تخریب نکنند
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۱ - ۱۶ خرداد ۱۳۹۸ - 2019 June 06
کد خبر: ۱۲۸۹۹

به گزارش راهبرد معاصر؛  «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه امروز پنجشنبه (۱۶ خرداد/ ۶ ژوئن) از کشورهای غربی خواست سابقه همکاری‌ها در خصوص ایران که به حصول توافق هسته‌ای برجام منجر شد را تخریب نکنند.

 

به گزارش اسپوتنیک، پوتین که پنجشنبه در مسکو در جمع خبرنگاران رسانه‌های خارجی صحبت می‌کرد گفت: «از هیچکدام از اقداماتی که علیه ایران انجام می‌شود حمایت نمی‌کنیم. در این مورد با شریکانمان رایزنی می‌کنیم و تلاش می‌کنیم آنها را متقاعد کنیم کارهایی که انجام می‌دهند باعث تخریب فضای مثبت و سابقه تلاش‌های سخت سال گذشته نشود و به ایجاد روالی درازمدت منجر نشود.»

 

روسیه در کنار چین، انگلیس، آلمان و فرانسه (موسوم به گروه ۱+۴) یکی از طرف‌های توافق هسته‌ای با ایران است که با کارشکنی‌های کشورهای غربی مواجه شده است.

 

این توافق تیرماه سال ۱۳۹۴ میان ایران و گروهی که آمریکا هم یکی از اعضای آن بود حاصل شد، اما «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا اردیبهشت‌ماه سال گذشته از آن خارج شد و تحریم‌های متوقف‌شده ذیل این توافق را احیا کرد.

 

پوتین گفت: «از نقطه نظر کنترل روی برنامه هسته‌ای کشورها، ایران امروز کشوری است که بیشترین قابلیت راستی‌آزمایی را دارد. اینها حرف‌های سطحی نیستند؛ چیزی است که مدیران آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌گویند.»

 

رئیس‌جمهور روسیه گفت: «آنها ایران را بازرسی کرده‌اند و حتی یک مورد تخلف از ساز و کارهای مندرج در چارچوب "برنامه جامع اقدام مشترک" نیافته‌اند.»

 

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ۱۵ گزارش متوالی از زمان اجرایی شدن برجام پایبندی ایران به تمامی تعهداتش در این توافق را تأیید کرده است. جدیدترین گزارش فصلی آژانس، هفته گذشته منتشر شد.

 

ایران علی‌رغم پایبندی به توافق هسته‌ای این برجام، با کارشکنی‌های آمریکا و کشورهای غربی تا کنون از مزایای این توافق بهره‌مند نشده است.

 

«امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه که کشورش یکی از طرف‌های کارشکن در اجرای برجام بوده امروز پنجشنبه در کنفرانس خبری مشترک با ترامپ گفت که لازم است مذاکرات جدیدی با ایران انجام شود.

 

وی پس از خلاصه کردن اهداف آمریکا و فرانسه علیه ایران در چهار محور گفت: « برای رسیدن به این هدف لازم است مذاکراتی آغاز شود و فکر می‌کنم این همان چیزی است که رئیس‌جمهور ترامپ آن را مطرح کرده است. لازم است مذاکرات جدیدی را آغاز کنیم تا به این اهداف دست پیدا کنیم.»

 

ترامپ و مقام‌های دولت او در هفته‌های گذشته بعد از تحرکات نظامی علیه ایران چندین بار پیشنهاد مذاکره با ایران را مطرح کرده‌اند.

 

ترامپ روز دوشنبه ۶ خردادماه در یک کنفرانس خبری مشترک با نخست‌وزیر ژاپن گفت که تمایل دارد با تهران وارد مذاکره شود. او مدعی شد قصد آسیب زدن به ایران را ندارد. 

 

«مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا که اردیبهشت‌ماه سال گذشته بعد از خروج آمریکا از برجام ۱۲ شرط را برای عقد توافق جدید با ایران مطرح کرده بود روز یکشنبه ۱۲ خرداد از این شروط عقب‌نشینی کرد و گفت که دولت آمریکا حاضر است «بدون پیش‌شرط» با ایران مذاکره کند. او در عین حال گفت «کمپین فشار» آمریکا علیه ایران ادامه خواهد یافت. 

 

پوتین در پاسخ به سوالی درباره اینکه موضع مسکو در قبال پیشنهاد آمریکا برای مذاکره با ایران چیست گفت: از آمادگی ترامپ برای گفت‌وگو با دولت ایران فقط می‌توان استقبال کرد.»

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار