شروط عجیب آمریکا برای ازسرگیری پرواز‌های نجف میان ایران و عراق ناو هواپیمابر «تئودور روزولت» برای جابه‌جایی با ناو دیگر عازم منطقه شد پایگاه داده پنتاگون هک شد مقام آگاه ایرانی انعطاف ایران در قبال موضوع هسته‌ای را تکذیب کرد + جزئیات پاسخ نماینده ایران به اتهامات وزیر خارجه کانادا ترامپ مدعی مذاکره غیر مستقیم با ایران شد بن فرحان و روبیو در واشنگتن دیدار کردند از سرگیری پرواز‌ها میان ایران و نجف اشرف تظاهرات در نجف برای لغو ممنوعیت پرواز‌های ایران توضیح سخنگوی وزارت امور خارجه درباره حضور عراقچی در نیویورک سفارت ایران ادعا‌ها درباره ادعای ارتباط تهران با پرونده فرفورد را رد کرد امارات سفر نتانیاهو را تکذیب کرد معاون اف بی آی استعفا داد فوری/ فرودگاه نجف تا ۲۴ ساعت آینده به روی پرواز‌های ایران بازگشایی می‌شود شیخ نعیم قاسم: از مواضع ایران اسلامی تجلیل می‌کنیم؛ دست از مقاومت نخواهیم کشید جزییات دیدار نتانیاهو با رئیس امارات در ابوظبی

نشست چارچوب هماهنگی با ائتلاف‌های عراقی برای خروج از بن بست سیاسی

نشست چارچوب هماهنگی با ائتلاف‌های عراقی برای خروج از بن بست سیاسی چارچوب هماهنگی احزاب شیعی عراق طی جلسه‌ای با چند ائتلاف و حزب دیگر، بر لزوم ایجاد تحول در روند سیاسی و حرکت به سمت گام‌های عملی برای تشکیل دولت و برآوردن خواسته‌های مردم عراق تاکید کرد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۳ - ۳۰ فروردين ۱۴۰۱ - 2022 April 19
کد خبر: ۱۳۰۱۱۲

به گزارش راهبرد معاصر، کمیته هماهنگی احزاب شیعی عراق موسوم به «الاطار التنسیقی» (چارچوب هماهنگی) شامگاه دوشنبه با «الاتحاد الوطنی» و «تحالف العزم» در دفتر رئیس ائتلاف «دولت قانون» تشکیل جلسه دادند.

طبق بیانیه منتشر شده توسط چارچوب هماهنگی، در این دیدار تحولات اوضاع سیاسی و نتایجی که به رکود سیاسی کنونی پایان می‌دهد، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در این بیانیه آمده است: «حاضران در این جلسه بر اهمیت تداوم تلاش‌ها برای یافتن راهی جهت برون‌رفت از بحران سیاسی تاکید کردند و از همه احزاب و نیرو‌های ملی خواستند که منافع ملت عراق با به منافع خود ترجیح داده و با (نقشه راهی) پیش بروند که به آن مقصود می‌رسد».

این بیانیه، ایجاد تحول در روند سیاسی و حرکت به سمت گام‌های عملی برای تشکیل دولت و برآوردن خواسته‌های مردم عراق را هدف اصلی که باید همه احزاب عراقی برای آن تلاش کنند، توصیف کرد.

چارچوب هماهنگی همچنین افزود: «ائتلاف‌های حاضر در جلسه، بر لزوم تسریع در توسعه خطوط کلی نقشه راه و شروع فوری گفتگو با همه نیرو‌های سیاسی و نشستن بر سر میز مذاکرات به منظور تفاهم برای تقویت روند دموکراتیک، محافظت از آن در برابر هرج و مرج و بازگرداندن اعتماد شهروندان عراقی به نظام سیاسی موجود تاکید کردند».

پیش از این، «قیس الخزعلی» دبیر کل جنبش عصائب اهل الحق عراق تأکید کرد که چارچوب هماهنگی، مخالف بن‌بست سیاسی و نادیده گرفتن منافع عراق است. (جزئیات بیشتر)

در سایه انتخاب راه سوم توسط بسیاری از نمایندگان (یعنی عدم شرکت در جلسه)، پارلمان عراق مثل روز شنبه گذشته در تحقق بخشیدن به شرط حضور دو سوم نمایندگان در جلسه انتخاب رئیس‌جمهور ناموفق ماند و نتوانست این مأموریت مهم را که در حیطه اختیاراتش بود، انجام دهد».

با وجود مخالفت و غیبت بسیاری از نمایندگان، ائتلاف سه‌گانه همچنان اصرار دارد که می‌تواند به تنهایی جلسه را برگزار و رئیس‌جمهور را انتخاب کند. این در حالی است که گفته می‌شود تعداد نمایندگان حاضر در جلسه روز چهارشنبه، حتی از حاضرین در جلسه روز شنبه نیز کمتر بوده‌اند.

جریان صدر عراق طی انتخابات اخیر، موفق شد با کسب ۷۳ کرسی از اصل ۳۲۹ کرسی پارلمانی در صدر قرار گیرد و پس از آن، ائتلاف سنی تقدم با ۳۷ کرسی و ائتلاف دولة القانون با ۳۳ کرسی، حزب دموکرات کردستان عراق با ۳۱ کرسی، ائتلاف کردستان و ائتلاف الفتح به رهبری هادی العامری با ۱۷ کرسی در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

درست است که جریان صدر بیشترین کرسی‌های پارلمانی را در این انتخابات کسب کرده، اما برای تشکیل دولت این کرسی‌ها کافی نیست و می‌بایست با سایر گروه‌های سیاسی پیروز در انتخابات، ائتلاف تشکیل دهد./فارس

کلمات کلیدی: عراق ائتلاف عراق
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار