بازگشت و رشد بورس در نیمه دوم زمان معاملات-راهبرد معاصر

بازگشت و رشد بورس در نیمه دوم زمان معاملات

بورس در جریان معاملات امروز به دو نیمه متفاوت نزولی و صعودی تقسیم شد و در نهایت با رشد شاخص های بازار سهام، زمان معاملات به پایان رسید.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۲ - ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 April 25
کد خبر: ۱۳۰۹۲۶

به گزارش راهبرد معاصر نوسان در بازار سرمایه در روزهای اخیر در حال تبدیل شدن به یک رویه است، کاهش و افزایش شاخص‌های بورس در روزهای گذشته جان چندانی برای صعود و یا نزول قیمت سهام نداشته و نمادهای مختلف در محدوده 2 درصدی در حال حرکت هستند.

روز یکشنبه بازار سهام بر مدار کاهشی حرکت کرد و با افت بیش از 7 هزار واحدی دومین روز نزولی را ثبت کرد. اما بازار سهام در جریان معاملات روز دوشنبه در ابتدا با کاهش در شاخص های عملکردی مواجه شد و در نیمه دوم بازار این روند نزولی متوقف شد و شاخص کل بورس به میزان کمی رشد کرد.

* کانال 1.5 میلیون واحدی همچنان پابرجاست

ماندگاری شاخص در کانال 1.5 میلیون واحدی خبر خوشی است که امروز سهامداران با آن روبرو شده اند. تحلیلگران تکنیکی معتقدند افت شاخص طی دو روز گذشته، یک تعدیل کوتاه مدت است و باید منتظر ماند و دید روند شاخص در روزهای آینده به کدام سو حرکت می کند.

از دست رفتن کانال 1.5 میلیون واحدی، می تواند بازار سرمایه را با یک چالش مواجه کند. پائین آمدن شاخص از کانال 1.5 میلیون واحدی می ‌تواند انتظارات معامله ‌گران را نسبت به بازار به گونه ‌ای شکل دهد که موجب افزایش عرضه و خروج پول حقیقی از بازار شود. بنابراین از دست رفتن کانال یک میلیون و 500 هزار واحدی سیگنال منفی برای معامله ‌گران و سهامداران است که در جریان معاملات امروز این اتفاق رخ نداده است.

* نوسان در بورس مانع ایجاد یک روند شده است

در این‌باره رضا گلستانی خواه، کارشناس بازار سرمایه، در گفت‌‌‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، می‌گوید: شاخص همواره روند ثابتی ندارد و نوسانات شاخص لزوما به معنی شکل‌ گیری یک روند نیست. از سوی دیگر رشد شاخص کل هموزن در معاملات روز گذشته بر خلاف شاخص کل نشان می‌دهد که کلیت بازار رشد داشته و شاخص ‌سازها و بزرگان با خروج پول حقیقی و افت قیمت مواجه بوده‌اند.

وی ادامه داد: با توجه به ورود پول حقیقی طی معاملات امروز به بورس، می توان امیدوار بود که روند تعدیلی شاخص کل به اتمام رسیده و باید منتظر روزهای صعود در بورس باشیم.

امروز در میان گروه‌های بزرگ بازار، معدنی‌ها سبزترین گروه بودند و اغلب نمادهای گروه استخراج کانه ‌های فلزی افزایش قیمت داشتند.

* رشد یکپارچه شاخص های بورس

شاخص کل بورس تهران در جریان معاملات امروز رشد دو هزار و 586 واحدی داشت و به سطح یک میلیون و 507 هزار و 301 واحدی رسید. بازدهی این شاخص مثبت 0.17 درصد بوده است.

شاخص کل هموزن نیز با افزایش سه هزار و 110 واحدی توانست به عدد 405 هزار و 515 واحدی برسد. بازدهی این شاخص مثبت 0.77 درصد بوده است. شاخص فرابورس نیز با افزایش 81 واحدی به سطح 20 هزار و 827 واحدی رسید.

* رشد معاملات خرد و کاهش ارزش کل معاملات

در جریان معاملات روز دوشنبه ارزش کل معاملات با کاهش 4 درصدی نسبت به روز گذشته مواجه شد و به عدد هفت هزار و 400 میلیارد تومان رسید. نکته قابل توجه انجام نشدن معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه بر خلاف همه دوشنبه های هفته های قبل بوده است. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 479 میلیارد تومان بود که 5 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می ‌دهد.

اما ارزش معاملات خرد با افزایش 8 درصدی نسبت به روز قبل به عدد پنج هزار و 172 میلیارد تومان رسید. سهم معاملات خرد از کل معاملات حدود 69 درصد بوده است.

* ورود پول حقیقی به بازار سهام

در جریان معاملات امروز، 56 میلیارد تومان پول حقیقی وارد بورس شد و پس از دو روز تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی مثبت شد. فلزات اساسی و فرآورده های نفتی، کک بیشترین نقش را در خروج پول و گروه های استخراج کانه های فلزی و ساخت محصولات فلزی بیشترین ورود پول را به نام خود ثبت کرده اند.

نمادهای فملی (ملی صنایع ملی ایران)، آریا (پلیمر آریا ساسول) و شتران (پالایش نفت تهران) بیشترین خروج پول و سهم های فزر (پویا زرکان آق دره)، فاراک (ماشین‌ سازی‌ اراک‌) و رمپنا (گروه مپنا (سهامی عام)) بیشترین ورود پول را به خود اختصاص دادند.

* رشد قابل توجه صف های خرید در بورس

در پایان معاملات ‌روز دوشنبه، 320 نماد رشد قیمت داشتند و 91 نماد در صف خرید قرار گرفتند. به عبارت دیگر، 66 درصد بازار رشد قیمت داشتند.

در جریان معاملات امروز، ارزش صف‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 47 درصد رشد کرد و در رقم 410 میلیارد تومان ایستاد.

امروز نمادهای فزر (شرکت پویا زرکان آق دره)، فاراک (شرکت ماشین سازی اراک) و رمپنا (شرکت مپنا)  در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفتند.

در پایان معاملات ‌روز دوشنبه، 161 نماد کاهش قیمت داشتند و 3 سهم نیز در صف فروش قرار گرفتند. به عبارت دیگر، 33 درصد بازار افت قیمت داشتند.

در جریان معاملات امروز، ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل 63 درصد کاهش یافت و 6.7 میلیارد تومان شد.

در پایان معاملات امروز 3 نماد صف فروش داشتند. نماد فلوله (شرکت لوله و ماشین سازی ایران) بیشترین صف فروش را داشت و پس از آن، نمادهای قزوین (کارخانجات‌ قند قزوین‌) و کطبس (ذغال‌سنگ‌ نگین‌ ط‌بس‌) بیشترین صف فروش را داشتند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار