وزیر امور خارجه آلمان: بدون آمریکا به تعهدات خود در برجام عمل می کنیم-راهبرد معاصر
نتایج انتخابات ایالت فلوریدا امشب اعلام می‌شود نتانیاهو، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی را برکنار کرد نخستین نتایج انتخابات مجلس سنای آمریکا اعلام شد | جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها صاحب چند کرسی شدند؟ + عکس این ۷ شهرستان در آمریکا نقش مهمی در نتایج انتخابات دارند ترامپ رأی خود را در فلوریدا به صندوق انداخت | ترامپ: به دنبال آسیب رساندن به ایران نیستیم، اما این کشور نباید بمب اتمی داشته باشد ترامپ برنامه‌هایش را در صورت شکست اعلام کرد | آشوب بزرگ در آمریکا در راه است؟ کمپین ترامپ: مشارکت در پنسیلوانیا تاریخی است ساعت پایان رای گیری در ایالت‌های مختلف آمریکا + عکس ستاد هریس: اوضاع رأی‌گیری امیدوارکننده است تاکنون ۸۲ میلیون نفر در رأی‌گیری زودهنگام در آمریکا شرکت کردند وزیر امور خارجه: به صهیونیست‌ها گفته بودیم که اراده ایران را آزمایش نکنند انفجار در فاصله چند کیلومتری خانه نتانیاهو عراقچی وارد اسلام‌آباد شد نظرسنجی بی‌بی‌سی: هریس ۴درصد از ترامپ پیش است مالزی: قطعنامه‌ای برای اخراج اسرائیل از سازمان ملل تدوین می‌کنیم

وزیر امور خارجه آلمان: بدون آمریکا به تعهدات خود در برجام عمل می کنیم

«هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان در بدو ورود به آلمان در پی سفر چهار روزه به منطقه غرب آسیا، سفر خود را مثبت توصیف کرد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۰ - ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ - 2019 June 11
کد خبر: ۱۳۳۰۹

به گزارش راهبرد معاصر، وزیر امور خارجه آلمان با مثبت برآورد کردن سفر به منطقه بار دیگر ابراز امیدواری کرد که اینستکس در هفته‌های آینده اجرایی شود و گفت که طرف‌های اروپایی هر آنچه بتوانند انجام می‌دهند تا بدون آمریکا به تعهدات خود به توافق هسته‌ای عمل کنند.

 

«هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان در بدو ورود به آلمان در پی سفر چهار روزه به منطقه غرب آسیا، سفر خود را مثبت توصیف کرد.

 

وی در گفت‌وگو با خبرنگار شبکه خبری ARD گفت: «من می‌توانم تصویر روشنی را از مذاکرات نه فقط در ایران بلکه در تمامی منطقه یعنی اردن، امارات متحده عربی و بغداد ترسیم کنم. هیچ کدام از طرفها نمی‌خواهند که درگیری‌ها و تشدید تنش‌های موجود در منطقه به جنگ منتهی شود. اگر همه و آمریکا بخواهند، باید گفت‌وگو کرد و زمان دیپلماسی است. این اولین قدم بود. به استکهلم می‌روم و آنجا با همتای ژاپنی خود ملاقات می‌کنم. چهارشنبه هم با آمریکایی‌ها صحبت خواهم کرد. ما با هم گفت‌وگو می‌کنیم و می‌کوشیم که تنش را کاهش دهیم. یک بحران نظامی در منطقه به یک فاجعه منجر خواهد شد.»

 

وی در ادامه درباره آینده توافق هسته‌ای با ایران و موضع تهران در زمینه غنی‌سازی اورانیوم در پایان ضرب‌الاجل ایران هم گفت که امیدوار است که ایران غنی‌سازی بیشتری صورت ندهد و نه تنها آلمان بلکه اروپا در توافق هسته‌ای حضور دارند و می‌خواهند که کانال مالی را به کار بیاندازند...و انتظار دارند که ایران هم به تعهدات خود پایبند باشد و بیشتر از میزانی که در توافق هسته‌ای پیش‌بینی شده است، اورانیوم را غنی نکند و اگر همه به تعهدات خودشان عمل کنند در این صورت می‌توان توافق را حفظ کرد؛ توافقی که برای امنیت اروپا خوب است.

 

خبرنگار این شبکه خبری در ادامه از ماس درباره کانال مالی ویژه اروپا موسوم به اینستکس از ماس پرسید و گفت که این کانال مالی هنوز راه نیافتاده است و از دید کارشناسان این کانال مالی برای فعالیت‌های شرکت‌های بزرگ با ایران کارایی ندارد. وزیر امور خارجه آلمان در پاسخ گفت: «من نمی‌دانم که چرا این کانال مالی نباید کارایی داشته باشد. نمایندگان کانال پرداختی اینستکس نیز در تهران حضور داشتند. حدود ۶۰ نفر علاقه مند به مشارکت در این سیستم اعلام آمادگی کردند. امیدواریم طی هفته‌های آتی این کانال عملیاتی شود. به این وسیله می‌توان به عنوان مثال (هزینه) دارو پرداخت و (دارو) به ایران منتقل شود. این گامی مهم است... هر کاری بتوانیم‌، می‌کنیم تا بدون آمریکا به تعهداتمان عمل کنیم و از ایران هم انتظار داریم که به تعهداتش عمل کند تا بتوان توافق هسته‌ای را حفظ کرد.»

 

وزیر امور خارجه آلمان همچنین گفت: « این موضوع برایم روشن شد که بی اعتمادی شدیدی در منطقه خاورمیانه و خلیج‌ (فارس) حاکم است. تنها مسئله عوامل خارجی نیستند بلکه کشورها باید برخی مسائل را بین خودشان حل کنند. به طور مثال عراق پیشنهاد کنفرانس منطقه ای داد تا اختلافات بین شیعه و سنی یا ایران و عربستان آنجا مطرح و در مورد آن صحبت شود. از دید من این اقدام ضروری است اما این اتفاق آسان نیست و در عرض امروز و فردا هم رخ نمی‌دهد. اما ما از بیرون می‌توانیم با گفتگو بر کاهش تنش ها تاثیرگذار باشیم و این سفر تا حدی این کار را انجام داد و ما باید مذاکرات بیشتری داشته باشیم.»

 

ماس همچنین در آستانه نشست امروز وزرای خارجه ۱۸ کشور اروپایی در استکهلم هم درباره به خطر افتادن خلع‌سلاح هسته‌ای و منع گسترش تسلیحات هسته‌ای هشدار داد و گفت: «چنین چیزی خطری برای صلح جهانی است. و ما باید با عوامل منفی در این زمینه مقابله کنیم.»

 

منبع: فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار