عضو هیات مذاکره‌کننده: انحصار خرید کالای آمریکایی در هیچ تفاهم و توافقی وجود ندارد دبیرکل جدید اتحادیه عرب تعیین شد / نبیل فهمی کیست؟ چه کسی نخست وزیر بعدی بریتانیا است؟ ماجرای ورود بازرسان آژانس به ایران چیست؟ منبع آگاه: صرف شدن پول‌های بلوکه شده برای خرید غلات واقعیت ندارد ادعای ترامپ: ایران با بازرسی‌های هسته‌ای موافقت خواهد کرد پاکستان: توافق ایران و آمریکا، به معنای پایان سیاسی نتانیاهو است وزارت خارجه آمریکا: روبیو فردا راهی خاورمیانه می‌شود نیویورک تایمز: ترامپ خواستار تسلیم ایران برای پایان جنگ بود؛ اما آمریکا بود که تسلیم شد فوری / معافیت ۶۰ روزه تحریم‌های نفتی ایران صادر شد / وزارت خزانه‌داری آمریکا از اسقاط تحریم صادرات نفت و فرآورده‌های پتروشیمی ایران خبر داد قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت

فرمانده سنتکام: نگرانی‌های ما در مورد ایران فراتر از توانایی هسته‌ای آن است

فرمانده سنتکام: نگرانی‌های ما در مورد ایران فراتر از توانایی هسته‌ای آن است فرمانده آمریکایی نیروهای ترویستی آمریکا در غرب آسیا در مصاحبه‌ای در عربستان سعودی به شبکه «العربیه» گفت: من ایران را بی‌ثبات‌کننده‌ترین نیرو در خاورمیانه می‌دانم. موضع آمریکا این است که اجازه یک ایران هسته‌ای را نمی‌دهیم. با این حال، نگرانی‌های ما در مورد ایران فراتر از توانایی هسته‌ای آن است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۹ - ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 13
کد خبر: ۱۳۳۳۳۸

به گزارش راهبرد معاصر ژنرال «مایکل اریک کوریلا» رئیس ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده موسوم به «سنتکام» در ادعایی، ایران را «بی‌ثبات‌کننده ترین نیرو» در منطقه خواند و افزود مقابله با این تهدید به همکاری منطقه‌ای نیاز دارد.

فرمانده آمریکایی نیروهای ترویستی آمریکا در غرب آسیا در مصاحبه‌ای در عربستان سعودی به شبکه «العربیه» گفت: من ایران را بی‌ثبات‌کننده‌ترین نیرو در خاورمیانه می‌دانم. موضع آمریکا این است که اجازه یک ایران هسته‌ای را نمی‌دهیم. با این حال، نگرانی‌های ما در مورد ایران فراتر از توانایی هسته‌ای آن است.

کوریلا در ادامه، برنامه موشکی بالستیک ایران و حمایت از «نیروهای نیابتی و شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران» در منطقه را از دیگر نگرانی‌های آمریکا خواند و ادعا کرد: تهدید ایران مستلزم تلاش قاطع ما و شرکای امنیتی ما در منطقه است. سنتکام به این تلاش متعهد است.

این ژنرال آمریکایی در پاسخ به سوالی درباره سفرش به عربستان سعودی گفت که این سفر بخشی از یک تور برای استماع است و او چند سفر دیگر به عربستان سعودی خواهد داشت. او پیش از عزیمت به عربستان سعودی در مصر بود.

وی در این خصوص گفت: «این بازدید از منطقه... تا حد زیادی فرصتی برای به دست آوردن بینش از شرکای ما در اینجا است. با انجام این کار، به دنبال شکاف‌ها، خطرات و فرصت‌های امنیتی برای شرکای خود و منطقه هستم». کوریلا قرار است همزمان با آماده شدن برای ایفای نقش جدید خود، ارزیابی ۹۰ روزه مشاهداتش از منطقه را به مقامات ارشد نظامی ایالات متحده ارائه کند.

ژنرال «فرانک مک‌کنزی» اوایل سال جاری پس از حضور در این سمت از سال ۲۰۱۹ تا آوریل سال جاری، فرماندهی سنتکام را تحویل داد. کوریلا ۵۵ ساله، پیش از نقش جدید خود سپاه هجدهم هوابرد آمریکا را هدایت می‌کرد.

وی همچنین روابط ایالات متحده و عربستان سعودی را یک رابطه راهبردی و روابطی که زیربنای استراتژی آمریکا در غرب آسیاست، خواند. او سپس مدعی شد که «تعهد واشنگتن به شرکای نظامی خود در خاورمیانه تزلزل‌ناپذیر و آهنین است» و افزود: ما به خاورمیانه متعهد بوده و هستیم.

رئیس جدید سازمان تروریستی سنتکام اخیراً هم در جلسه استماع مقابل کمیته نیروهای مسلح سنا ارزیابی خودش را از توانمندی‌های نظامی ایران ارائه داد. کوریلا در یک فایل که به صورت پرسش و پاسخ تنظیم شده درباره ارزیابی خود از تهدید نظامی فعلی ایران علیه آمریکا گفت: ایران همچنان تهدید اصلی و ادامه‌دار در حوزه تحت فعالیت سنتکام محسوب می‌شود.

او درباره دلیل این ارزیابی به استفاده ایران از «توانمندی‌های پیشرفته نظامی»، در اختیار داشتن «شبکه گسترده نائبان» و «تمایل به استفاده از زور علیه آمریکا، متحدان و شریکانش» اشاره کرد و در ادامه ادعا کرد: رشد سریع توانمندی‌های نظامی ایران به این کشور اجازه می‌دهد علیه همسایگانش به زور متوسل شود، تجارت بین‌المللی را تهدید کند و از بی‌ثباتی‌ها در سراسر منطقه سوءاستفاده کند.

 

توانمندی پهپادی ایران در سال‌های اخیر یکی از نگرانی‌های مقام‌های آمریکایی بوده است. کنث فرانک مک‌کنزی رئیس سابق سنتکام اردیبهشت‌‌ماه سال گذشته هشدار داده بود که فعالیت پهپادهای ایران باعث شده آمریکا برتری هوایی را از دست بدهد.

مک‌کنزی طی گزارشی مکتوب به کمیته خدمات مسلح مجلس نمایندگان آمریکا گفته بود: استفاده گسترده ایران از پهپادها در اندازه‌های کوچک و متوسط به‌منظور شناسایی و حمله باعث شده که ما برای اولین بار از زمان جنگ کره، بدون برتری هوایی کامل عملیات کنیم.

وی در آن گزارش با هشدار درباره قدرت پهپادی ایران، توضیح داد: تا زمانی که نتوانیم یک توان شبکه‌ای برای شناسایی و شکست دادن سامانه‌های هوایی بدون سرنشین ایجاد و [در منطقه] مستقر کنیم، برتری با مهاجم خواهد بود./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار