از سرگیری مجدد پرواز مشهد-کراچی با پرواز ایران ایر از ۵ اسفند رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید برزیل به گروه کشور‌های شریک بریکس پیوست شرایط دریافت درگاه پرداخت کارگزاران سکو‌های مبادله رمزارز اعلام شد

دولت برای فرزند سوم زمین رایگان می‌دهد؟+ جزئیات و شرایط مشمولین

بعد از تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، تصور می‌شود که دولت به خانوارهای دارای فرزند سوم به بعد زمین و خانه مجانی می‌دهد. آیا این تصور صحیح است؟
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۶ - ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 16
کد خبر: ۱۳۳۸۷۸
تعداد نظرات: ۱ نظر

به گزارش راهبرد معاصر؛ ماجرای دادن زمین رایگان به خانواده‌های دارای سه فرزند چیست؟ از زمان تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به بعد، تصور می‌شود که والدین فرزندان سوم، صاحب خانه و زمین مجانی خواهند شد.

 

این تصور رایج، ریشه در قانونی دارد که مهر سال گذشته تصویب شد. قانونی موسوم به حمایت از خانواده و جوانی جمعیت.

 

ماده چهارم این قانون می‌گوید: به منظور تحقق بند «چ» ماده (۱۰۲) قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران دولت مکلف است یک قطعه زمین یا واحد مسکونی حداکثر به میزان (۲۰۰) مترمربع منطبق با ضوابط حد نصاب تفکیک بر اساس طرحهای هادی روستایی و شهری یا طرح‌های جامع و تفصیلی شهری مصوب برای ساکنین در روستاها یا شهرهای کمتر از پانصدهزار نفر پس از تولد فرزند سوم و بیشتر به صورت مشترک و بالمناصفه به پدر و مادر، در همان محل بر اساس هزینه آماده‌سازی فقط برای یکبار به صورت فروش اقساطی با دو سال تنفس و هشت سال اقساط اعطاء نماید و سند مالکیت، پس از پرداخت آخرین قسط، ظرف حداکثر یک ماه، به مالکین تحویل داده می­‌شود.



تبصره۱ـ برای ساکنین شهرهای بالای پانصدهزار نفر، زمین یا واحد مسکونی با شرایط مقرر در این ماده بسته به اعلام ظرفیت توسط دولت مبنی بر وجود زمین یا واحد مسکونی در شهرک های اطراف یا شهرهای جدید یا شهرهای مجاور یا زادگاه پدر یا مادر مشروط به اینکه بالاتر از پانصدهزار نفر نباشد، به انتخاب پدر و در صورت فوت پدر، به انتخاب مادر، بر اساس آیین نامه مذکور در تبصره (۳) اختصاص می یابد.

 

تبصره۲ـ مالکیت زمین یا واحد مسکونی در صورت فوت هر یک از پدر و مادر بر اساس موازین قانونی ارث به ورثه متوفی تعلق می گیرد. تبصره۳ـ وزارت راه و شهرسازی مکلف است با همکاری وزارت جهاد کشاورزی آیین­نامه موضوع ماده فوق را حداکثر سه­ماه پس از لازم­الاجراء شدن این قانون تهیه و جهت تصویب به هیأت وزیران ارائه نماید.

 

نام نویسی از خانوارهای مشمول این قسمت از قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت برعهده وزارت راه و شهرسازی است و متقاضیان استفاده از این فرصت باید به سامانه طرح‌های حمایتی مسکن به آدرس http//:saman.mrud.ir مراجعه کنند.

 


به صورت مشخص در ماه‌های گذشته این قسمت از قانون منشاء، انتشار اخباری با محوریت دادن زمین رایگان به خانواده‌های صاحب فرزند سوم است.

 

نتیجه اینکه در حال حاضر صاحب خانه شدنِ این گروه از خانواده‌های پنج نفره (پدر و مادر و سه فرزند) از موضوعات طرف توجه دنبال کنندگان اخبار است.


شرط واگذاری زمین و خانه چیست؟
اما دولت به این دسته از خانوارها، زمین و خانه رایگان می‌دهد؟ پیگیری تجارت‌نیوز از وزارت راه و شهرسازی نشان می‌دهد که برخلاف باور رایج عمومی، موضوع رایگان بودن مالکیت زمین و خانه صحت ندارد.

در واقع قرار است دولت برای پدرومادرانی که فرزندان سوم به بعدشان، پس از ۲۴ مهرماه سال گذشته متولد شده‌اند، سهمیه زمین و خانه در نظر بگیرد اما واگذاری این مالکیت رایگان و مجانی نخواهد بود.

به صورت مشخص پایگاه اطلاع رسانی وزارت راه و شهرسازی در خبری به نقل از سید علی هاشمی، مدیر کل راه و شهرسازی نوشت: آیین نامه اجرایی این قانون هنوز به تصویب هیات دولت نرسیده و بعد از تصویب قابلیت اجرا پیدا می‌کند.

از کنار هم قراردادن این نقل قول‌‌ها می‌توان استنباط کرد که خانوراهای مشمول، به نسبت شرایط حاکم بر بازار املاک، با هزینه تمام شده کمتری، صاحب زمین یا خانه می‌شوند.

این کاهش هزینه می‌تواند از محل نحوه قیمت‌گذاری ملک واگذاری، اعطای تسهیلات اعتباری کم بهره و بلند مدت تامین شود.

ارسال نظر
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ابراهیم میرزایی
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۶/۱۶
0
0
سلام فرزند چهارم من 1401/5/10به دنیا آمد وام به گچا ثبت گنم