کاهش نرخ باروری به ۰.۶ در برخی مناطق کشور-راهبرد معاصر
پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت تداوم بارش در ارتفاعات کشور آدرس سامانه ثبت معاملات اموال غیرمنقول دستگیری اراذل و اوباش مسلح شرق تهران اساسنامه نهضت سوادآموزی تغییر کرد؟ پرداخت بیش از ۲۹۵ هزار فقره تسهیلات به بازنشستگان کشوری اولین تصاویر از تیراندازی به یک اتوبوس مسافربری زاهدان + واکنش فوری یک مقام ارشد پلیس رئیس سازمان نظام پزشکی: اتحاد بین طب سنتی و مدرن منافع برخی را به خطر می‌اندازد

کاهش نرخ باروری به ۰.۶ در برخی مناطق کشور

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به کاهش نرخ باروری به ۰.۶ در برخی مناطق کشور، گفت: یک سوم بانوان ایرانی یا ازدواج نکرده‌اند یا فرزند ندارند یا دارای یک فرزند هستند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۳ - ۰۲ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 May 23
کد خبر: ۱۳۴۹۲۷

به گزارش راهبردمعاصر، دکتر علیرضا زالی در حاشیه نخستین نشست قرارگاه جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: الان در حوزه ساختار جمعیتی با یک اَبَرچالش و بحران جدی راهبردی روبه‌رو هستیم به طوری که از سال ۸۵ نرخ جانشینی در حوزه باروری از رِنج متعارف پایین‌تر آمده و این بدین معناست که ما در تراز منفی در حوزه باروری در کشور قرار داریم.

وی افزود: بیشترین چالش و مشکل را در سال ۱۴۰۰ شاهد بودیم. از سال ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹ به صورت تصاعدی کاهش نرخ موالید و باروری را در کشور داشتیم و سال ۹۹ نسبت به سال‌های قبلش، بالاترین رشد تصاعدی را در کاهش موالید داشته است.

وی با بیان این‌که در حال حاضر نرخ باروری در کشور ما حتی از کشور‌های منطقه مانند عراق و سوریه ترکیه و لبنان نیز کمتر است؛ ادامه داد: نرخ باروری در ایران نسبت به کشور‌های حاشیه خلیج فارس کمتر و معادل ۱.۲ است در سال ۱۴۰۰ در برخی از مناطق کشور این نرخ حتی به زیر یک رسیده و در برخی مناطق ۰.۶ بوده است.

زالی با بیان این‌که پنجره جمعیتی گروه سنی ۱۵ تا ۶۰ سال را در حوزه اقتصادی شامل می‌شود، گفت: باید دو سوم جمعیت کشور در پنجره جمعیتی قرار بگیرند تا جمعیت آن جامعه، بهره‌وری داشته باشند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: جمعیت گروه سنی جوان در حال خروج از این پنجره جمعیتی هستند و این فرصت به سرعت در حال عبور است، الان در میانه پنجره جمعیتی هستیم و فرصت اندکی برای افزایش جمعیت باقی مانده است.

زالی اعلام کرد: در حال حاضر یک سوم بانوان ایرانی یا ازدواج نکرده‌اند یا فرزند ندارند یا دارای یک فرزند هستند./تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار