اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل ماجرای اتهام نفوذ سایبری علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا

آمریکا: بازگشت به برجام در راستای منافع ما است/ در ترور نقشی نداشتیم

آمریکا: بازگشت به برجام در راستای منافع ما است/ در ترور نقشی نداشتیم سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با تکرار این ادعا که بازگشت متقابل به پایبندی به برجام در راستای منافع واشنگتن است، مدعی شد که ایالات متحده در ترور شهید مدافع حرم حسن صیاد خدایی نقشی نداشته است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۲ - ۰۴ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 May 25
کد خبر: ۱۳۵۲۸۷

به گزارش راهبردمعاصر، ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا عصر سه شنبه به وقت محلی در نشستی با خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره ادعای پولیتیکو مبنی بر تصمیم جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در خصوص نگه داشتن نام سپاه در فهرست موسوم به سازمان‌های تروریستی خارجی، با بیان اینکه بار‌ها در این باره از او سوال شده است، ادعا کرد: می‌خواهیم شاهد بازگشت متقابل به پایبندی به برجام باشیم، زیرا این امر در راستای منافع ملی آمریکا است.

وی بدون اشاره به زیادخواهی‌های واشنگتن افزود که لغو تحریم‌ها با بازگشت به پایبندی به برجام محقق خواهد شد و این موضوع با همتایان ایرانی از طریق متحدان اروپایی درحال بررسی است.

این مقام وزارت خارجه آمریکا بدون اشاره به خروج واشنگتن از این توافق و نقض تعهدات و در حالیکه ایران از این تعهد خارج نشده است، ادعا کرد: همچنین گام‌های هسته‌ای که ایران اگر تصمیم بگیرد به پایبندی به برجام بازگردد، باید انجام دهد، موضوع گفتگو‌ها در وین بوده است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: مذاکرات در وین تنها بر مساله هسته‌ای متمرکز شده اند.

این مقام دولت بایدن بدون اشاره به زیاده خواهی‌های فرابرجامی کشورش با تکرار سخنان همیشگی خود مدعی شد: اگر ایران بخواهد در مورد موضوعاتی که خارج از برجام هستند گفتگو کند ما آماده ایم در این گفتگو‌ها شرکت کنیم البته ایران باید آماده باشد به نوبه خود امتیاز بدهد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پیش از این نیز، در حالیکه مذاکرات وین در انتظار تصمیم سیاسی واشنگتن است، توپ را باز هم در زمین ایران انداخت و با ابراز تردید درباره رسیدن به توافق در عین حال اذعان کرد: توافق با ایران منافع آمریکا و همه طرف‌ها را تامین خواهد کرد.

دور هشتم مذاکرات رفع تحریم‌ها که از ششم دی‌ماه سال گذشته آغاز شد، از ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ به پیشنهاد مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا وارد یک دوره تنفس شده بود و مذاکره کنندگان برای مشورت‌های سیاسی به پایتخت‌های خود بازگشته‌اند.

آمریکا مدعی است: اگر ایران خواهان لغو تحریم‌ها فراتر از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ است، باید به نگرانی‌های آمریکا فراتر از برجام رسیدگی کند.

دولت بایدن که مدعی رویکرد دیپلماسی در قبال ایران و نیز تلاش برای بازگشت به برجام بوده، تاکنون گامی در جهت نشان دادن حسن نیت خود برنداشته است.

قریب به اتفاق کشور‌های مشارکت کننده در گفت وگوها، خواهان جمع‌بندی سریع‌تر مذاکرات هستند، اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی آمریکا در خصوص چند موضوع باقی‌مانده مهم و کلیدی است.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران می‌گوید: توافق خوب و قابل اتکا در دسترس است اگر آمریکا تصمیم سیاسی خود را گرفته و به تعهداتش پایبند باشد.

گزارش‌ها را مشاهده کرده ایم/ نقشی نداشتیم

وی درباره ترور شهید مدافع حرم حسن صیاد خدایی در تهران در مقابل منزلش گفت: ما گزارش‌ها را مشاهده کرده ایم. ما هیچ نقش و دخالتی در کشتن (ترور) این فرد نداشته ایم. /ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار