دبیرکل جدید اتحادیه عرب تعیین شد / نبیل فهمی کیست؟ چه کسی نخست وزیر بعدی بریتانیا است؟ ماجرای ورود بازرسان آژانس به ایران چیست؟ منبع آگاه: صرف شدن پول‌های بلوکه شده برای خرید غلات واقعیت ندارد ادعای ترامپ: ایران با بازرسی‌های هسته‌ای موافقت خواهد کرد پاکستان: توافق ایران و آمریکا، به معنای پایان سیاسی نتانیاهو است وزارت خارجه آمریکا: روبیو فردا راهی خاورمیانه می‌شود نیویورک تایمز: ترامپ خواستار تسلیم ایران برای پایان جنگ بود؛ اما آمریکا بود که تسلیم شد فوری / معافیت ۶۰ روزه تحریم‌های نفتی ایران صادر شد / وزارت خزانه‌داری آمریکا از اسقاط تحریم صادرات نفت و فرآورده‌های پتروشیمی ایران خبر داد قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت قالیباف در واکنش به ادعا‌های ترامپ: ما تهدید‌های آمریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم / بهتر است مراقب اظهارنظر‌های خود باشند، نیرو‌های مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخشان را بدهند

کاخ سفید: دو مقام آمریکا برای رایزنی درباره ایران و نفت به عربستان رفته اند

کاخ سفید: دو مقام آمریکا برای رایزنی درباره ایران و نفت به عربستان رفته اند کاخ سفید ضمن تأیید سفر دو مقام آمریکایی به عربستان سعودی تصریح کرد که یکی از اهداف این سفر گفتگو درباره ایران بوده است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۵ - ۰۶ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 May 27
کد خبر: ۱۳۵۵۴۳

به گزارش راهبردمعاصر، کاخ سفید در نشست خبری شامگاه پنجشنبه گزارش‌های پیشتر منتشرشده درباره سفر ۲ مقام دولت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا به عربستان را تأیید و به توضیحاتی درباره اهداف این سفر اشاره کرد.

پیش از این، پایگاه خبری آکسیوس به نقل از منابع آگاه گزارش داده بود «برت مک‌گورک»، هماهنگ‌کننده کاخ سفید در امور خاورمیانه و «آموس هاچشتاین»، نماینده امور انرژی در وزارت خارجه آمریکا روز سه‌شنبه در سفری محرمانه وارد ریاض شدند.

منابع مورد استناد آکسیوس گفته بودند هدف از انجام این سفر، حصول توافق میان آمریکا و عربستان بر سر برخی مسائل دوجانبه و همچنین نفت است.

«کارین ژان-پی‌یر»، سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری، ضمن تکرار ادعا‌های اثبات‌نشده علیه ایران تصریح کرد که یکی از اهداف این سفر گفتگو در خصوص ایران بوده است.

او گفت: «تأیید می‌کنم برت مک‌گورک و آموس هاچشتاین برای رایزنی در خصوص مجموعه‌ای از موضوعات از جمله فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران، اطمینان از عرضه انرژی در جهان و سایر مسائل منطقه‌ای به منطقه سفر کردند».

بایدن قبل از آنکه رئیس‌جمهور شود گفته بود که عربستان سعودی را به یک «دولت مطرود» تبدیل خواهد کرد. بعد از حضور او در کاخ سفید روابط دو کشور بر سر چند موضوع دچار تنش شده است.

یکی از موضوعاتی که ادعا می‌شود باعث اختلاف دولت بایدن با عربستان سعودی شده قتل «جمال خاشقچی»، روزنامه‌نگار منتقد سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول در سال ۲۰۱۸ است. دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا به این ارزیابی رسیده‌اند که «محمد بن سلمان»، ولیعهد عربستان سعودی دستور انجام این قتل را صادر کرده است.

پیش از این پایگاه آکسیوس گزارش داده بود که دولت بایدن در حال انجام برخی تلاش‌های مخفیانه برای میانجی‌گری میان عربستان سعودی، اسرائیل و مصر در مذاکراتی‌ست که چنانچه موفق شود می‌تواند در نهایت به عادی‌سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو منجر شود. /فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار