واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند مدیر فرودگاه صنعا: بازسازی باند فرودگاه تکمیل شده و از فردا برای پذیرش پرواز‌ها آماده می‌شود امضای توافقات اقتصادی، دفاعی، انرژی و معدنی میان آمریکا و عربستان زلنسکی: اگر پوتین بیاید، به استانبول می‌روم

شکست طرح آمریکا علیه کره شمالی در شورای امنیت

چین و روسیه قطعنامه تهیه‌شده توسط آمریکا برای تشدید تحریم‌ها علیه کره شمالی بابت آزمایش‌های موشکی اخیر این کشور را وتو کردند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۰ - ۰۶ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 May 27
کد خبر: ۱۳۵۵۴۷

به گزارش راهبردمعاصر، چین و روسیه بامداد جمعه (به وقت تهران) پیش‌نویس قطعنامه امریکا که خواستار تشدید تحریم‌های سازمان ملل علیه کره شمالی به دلیل آزمایش‌های موشکی جدید این کشور بود را وتو کردند.

آمریکا و اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد از زمان اولین آزمایش اتمی کره شمالی در سال ۲۰۰۶ میلادی، چندین دور تحریم علیه کره شمالی وضع کرده‌اند.

غیر از روسیه و چین تمامی ۱۳ عضو دیگر شورای امنیت با پیش‌نویس قطعنامه آمریکا موافقت کردند. این نخستین بار از سال ۲۰۰۶ است که اعضای شورای امنیت بر سر کره شمالی به اختلاف علنی برمی‌خورند.

قطعنامه پیشنهادی آمریکا خواستار ممنوع کردن صادرات تنباکو و نفت به کره شمالی بود. این قطعنامه همچنین خواستار تحریم گروه هکری «لازاروس» بود که ایالات متحده مدعی است با حکومت کره شمالی مرتبط است.

کره شمالی علی‌رغم تحریم‌های بین‌المللی بر تقویت توانایی نظامی خود برای مقابله با تهدید حضور نیرو‌های آمریکایی در منطقه تأکید کرده است.

کره شمالی می‌گوید تا زمانی که آمریکا به سیاست خصمانه خود برای براندازی نظام حاکم در پیونگ‌یانگ پایان ندهد از برنامه موشکی و هسته‌ای خود عقب‌نشینی نخواهد کرد.

رأی‌گیری جدید در شورای امنیت دو روز بعد از آن انجام شد که کره شمالی اقدام به شلیک سه موشک کرد. گفته می‌شود کره شمالی در جریان این آزمایش، یک موشک بالیستیک قاره‌پیما را برای نخستین بار شلیک کرده است.

طی ۱۶ سال گذشته اعضای شورای امنیت همواره بر سر تشدید تحریم‌ها علیه کره شمالی اتفاق‌نظر داشته‌اند. این شورا آخرین بار در سال ۲۰۱۷ تصمیم به افزایش تحریم‌های چندجانبه علیه پیونگ‌یانگ گرفته بود.

از آن زمان به بعد، چین و روسیه خواستار کاهش تحریم‌ها ضد کره شمالی بر مبنای مطالبات انسان‌دوستانه شده‌اند.

«ژانگ جون»، نماینده چین در شورای امنیت بعد از این رأی‌گیری به خبرنگاران گفت: «ما فکر نمی‌کنیم اضافه کردن تحریم‌ها کمکی به رسیدگی به وضعیت فعلی بکند. تحریم‌ها فقط می‌توانند وضعیت را بدتر کنند.»

«واسیلی نبنزیا»، نماینده روسیه در سازمان ملل هم روز چهارشنبه تأکید کرده بود که مسکو معتقد است تحریم کره شمالی کمکی به تعامل با این کشور نخواهد کرد. /فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار