پاییز پربارشی در راه است | آغاز بارش‌ها در شمال و غرب کشور جزئیات اجرای آیین‌نامه جذب استعداد‌های برتر در دانشگاه فرهنگیان / این افراد در آموزش و پرورش استخدام می‌شوند جاده چالوس یک‌طرفه شد واکنش وزیر آموزش و پرورش به استعفای معلمان دستگیری معاند مجازی در تهرانپارس/ انتشار اخبار کذب و مطالب تفرقه‌افکنانه اولین برف پاییزی در راه البرز مرکزی است/ ۶ استان در محاصره بارش‌های شدید سامانه بارشی تشدید می‌شود/۶ استان در آماده‌باش سیلابی قرار گرفتند مجوز کشتار و عرضه گوشت اسب و قاطر و الاغ صادر شد؟ سرشبکه معاملات فردایی و کاغذی با ۱۰ همدستش به دام افتاد/ گردش مالی ۲۴۰ هزار میلیاردی متهم ردیف اول موج بارشی جدید از ۷ مهر؛ کاهش دما در تهران و بارش در این مناطق انسداد هر دو باند تونل توحید از ساعت ۲۴ امشب الی ۵ صبح روز بعد وزارت بهداشت خط قرمز‌های لوازم آرایشی را اعلام کرد / ۴ ماده با محدودیت و ممنوعیت واکنش پلیس به ویدئوی جنجالی ضرب و شتم دو نوجوان توسط مأمور گشت در سنندج شیوع کرونا در کشور ۲ برابر شد؟ / عبور موارد مثبت از آستانه هشدار آغاز ثبت‌نام آزمون کارشناسان رسمی دادگستری از امروز دوشنبه سه‌شنبه بدون خودرو؛ درخواست رئیس‌جمهور از کارمندان

نگهداری میمون در خانه ابتلا به آبله میمون را افزایش می‌دهد؟

نگهداری میمون در خانه ابتلا به آبله میمون را افزایش می‌دهد؟ یک متخصص اکولوژی گفت: آبله میمونی می‌تواند از طریق ورود میمون‌ها به شکل قاچاق به کشور وارد شود و با نگهداری آن‌ها در خانه به انسان نیز منتقل شود.
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۴ - ۰۴ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 May 25
کد خبر: ۱۳۵۳۴۱

به گزارش راهبردمعاصر، همواره انتخاب گونه اشتباه برای نگهداری به‌عنوان حیوان خانگی موجب آسیب‌های متعددی به جمعیت گونه‌ها، حیات وحش کشور و سلامت کشور شده است. در سال‌های اخیر نیز نگهداری گونه غیربومی میمون رزوس که قابلیت مهاجم شدن نیز دارد، موجب آسیب به سلامت مردم و تنوع زیستی کشور شده است.

مهدی زارع خورمیزی، کارشناس حیات وحش و تنوع زیستی در رابطه با تأثیر نگهداری میمون به عنوان حیوان خانگی در احتمال افزایش موارد ابتلا به آبله میمونی، اظهار کرد: یکی از دغدغه‌های اصلی در موضوع حفاظت از تنوع زیستی، بحث قاچاق حیات وحش و ورود گونه‌های غیربومی است. یکی از این گونه‌های غیربومی که از طریق قاچاق به کشور وارد می‌شود، میمون رزوس است که نگهداری آن تأثیرات منفی بر تنوع زیستی و سلامت و بهداشت مردم دارد.

وی ادامه داد: میمون‌ها به دلیل نزدیکی ساختمان آناتومی که با انسان دارند، بیماری‌های مشترک زیادی را می‌توانند به انسان منتقل کنند که ایدز، کزاز، مننژیت، هپاتیت، تب زرد، بسیاری از بیماری‌های قارچی، انگلی و ... , از جمله این بیماری‌ها هستند. اخیراً نیز بیماری خطرناک آبله میمونی در بسیاری از کشور‌های جهان شیوع پیدا کرده است. آبله میمونی می‌تواند از طریق ورود میمون‌ها به شکل قاچاق به کشور وارد شود و با نگهداری آن‌ها در خانه به انسان منتقل شود.

این متخصص اکولوژی گفت: میمون‌ها در سنین پایین، گونه جذابی برای نگهداری به عنوان حیوان خانگی هستند، اما در سنین بالا تبدیل به موجودات وحشی و پرخاشگری می‌شوند. در سنین بالا صاحبان آن‌ها از نگهدای میمون خسته شده و آن‌ها را در طبیعت رها می‌کنند که این امر تأثیرات منفی بر تنوع زیستی و سلامت و بهداشت مردم دارد.

زارع تأکید کرد: موضوع قاچاق حیات وحش باید به شکل ویژگی در کشور دنبال شود و دستگاه‌های مسئول در این زمینه اقدام کنند. باید در این رابطه به مردم اطلاع‌رسانی شود و در رابطه با خطرات ورود گونه غیربومی به آن‌ها هشدار داده شود.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر خطرات نگهداری میمون برای حیات وحش و برای انسان‌ها، خود حیوان نیز به‌دلیل عدم رعایت شرایط زیستی و حقوق حیوان دچار مشکلات جسمی و روحی شده و در بسیاری از موارد با وضع بدی تلف می‌شود. /تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار