چین: اقدامات یک‌جانبه آمریکا علیه شرکای ایران «غیرقانونی» است اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد حزب‌الله: با حمایت ایران قاطعانه ایستاده‌ایم/ معادله تهران تثبیت شد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل

درخواست امیر قطر و نخست وزیر انگلیس از طرف‌های مذاکرات وین

درخواست امیر قطر و نخست وزیر انگلیس از طرف‌های مذاکرات وین امیر قطر و نخست‌وزیر انگلیس در بیانیه مشترکی بر اهمیت به توافق رسیدن طرف‌ها در مذاکرات وین بر سر برنامه هسته‌ای ایران تأکید کردند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۶ - ۰۴ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 May 25
کد خبر: ۱۳۵۳۵۷

به گزارش راهبردمعاصر، «بوریس جانسون» نخست‌وزیر انگلیس و شیخ «تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر در بیانیه‌ای مشترک، از طرف‌های مذاکرات وین درباره برنامه هسته‌ای ایران درخواست کردند فرصت موجود برای حصول توافق را مغتنم بشمارند.

انگلیس خودش یکی از طرف‌های اروپایی مذاکرات وین بین ایران و گروه موسوم به ۱+۴ است؛ طرف‌های اروپایی که به تعهدات خود در توافق هسته‌ای (برجام) عمل نکردند.

در این بیانیه آمده است: «دو رهبر بر لزوم افزایش همکاری‌های بین‌المللی برای دستیابی به ثبات، امنیت و رفاه در خاورمیانه تأکید کرده و نقش دیپلماسی قطر در این تلاش‌ها را تصدیق کرده و حمایت خود از طرح‌های ابتکاری گفتگو‌های منطقه‌ای از جمله با ایران را بیان داشتند».

این بیانیه می‌افزاید: «این دو رهبر، نقش بالقوه احیا و اجرای کامل برجام در ثبات متطقه را خاطرنشان شده و متذکر شدند که راه‌حل دیپلماتیک بهترین راه برای اطمینان از صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران است».

در این بیانیه مشترک آمده است: «آن‌ها از همه طرف‌ها درخواست کردند فرصت فعلی برای رساندن مذاکرات به یک جمع‌بندی موفقیت آمیز را مغتنم بشمارند».

طبق این بیانیه، آن‌ها با حمایت از تمامیت ارضی اوکراین بر اهمیت امنیت انرژی تأکید کرده و راه‌های تأمین این امنیت را به بحث گذاشتند. همچنین جانسون از نقش قطر در مذاکرات گروه‌های افغانستانی طی سال‌های اخیر قدردانی کرد.

آن‌ها همچنین از مذاکرات مستقیم بین مقامات فلسطین و رژیم صهیونیستی حمایت کرده و درخصوص به شهادت رسیدن «شیرین ابوعاقله» خبرنگار فلسطینی شبکه «الجزیره» نیز بر درخواست شورای امنیت سازمان ملل درباره انجام تحقیقات کامل، فوری، شفاف، منصفانه و بی‌طرفانه در این زمینه تأکید کردند.

«اولاف شولتز» صدراعظم آلمان نیز روز جمعه در نشست خبری با امیر قطر گفت، از ایران و دیگر طرف‌های حاضر در مذاکرات وین می‌خواهد، فرصت موجود برای رسیدن به توافق را از دست ندهند.

امیر قطر نیز در زمینه حصول توافق در مذاکرات وین ابراز امیدواری کرده و برای کمک به این توافق اعلام آمادگی کرد.

از سوی دیگر «استفانی القاق» نماینده انگلیس در مذاکرات وین روز گذشته (جمعه) اعلام کرده است: «گفتگو‌های فشرده دو روزه با اسرائیل درباره ایران و منطقه داشتم. چشم‌انداز برجام، مقایسه یادداشت‌ها در مورد برنامه هسته‌ای ایران و فعالیت‌های منطقه‌ای گسترده‌تر (بررسی شد)». /فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار