کارزار اسرائیلی با حساب‌های جعلی فارسی‌زبان برای تبلیغ رضا پهلوی اراکی، عضو مجلس خبرگان رهبری: مسئولان نمی‌توانند در برابر کشف حجاب سکوت کنند و بگویند ما کاری نداریم، بدانند صبر مردم حدی دارد امیر ایرانی: دریای خزر جای مانور دیگران نیست ورود مجلس به ماجرای فوت دانش آموز زنجانی پس از تنبیه بدنی هیئت رئیسه جبهه اصلاحات ایران تغییر کرد البرز پنجشنبه‌ها تعطیل شد علت صدای انفجار مهیب در جاسک فرمانده کل سپاه: آمادگی کامل در جزایر، سواحل و دریا داریم؛ اگر حرکتی از دشمن سر بزند جواب محکمی دریافت می‌کند حقوق کارمندان و کارگران دوباره افزایش پیدا می‌کند؟ پزشکیان: برداشت بیش از حد آب‌های زیر زمینی موجب فرونشست زمین در تهران، اصفهان و بسیاری از شهر‌ها شده آیت‌الله مکارم شیرازی: آغاز اجرای قانون حجاب باید از ادارات دولتی باشد جزئیات تعطیلی پنجشنبه‌ها در تهران باهنر: اسنپ بک تحریم‌های فعلی را افزایش نمی‌دهد/ همه درآمد دولت صرف حقوق کارمندان می‌شود/ قانون حجاب اجباری در کشور لازم الاجرا نیست موافقت کمیسیون آموزش با کاهش سن ورود کودکان به مدرسه امیر نصیرزاده: آماده دفاع هستیم، اما جامعه نباید فریب عملیات روانی را بخورد

ورود صندوق توسعه ملی به سرمایه‌گذاری در بازار پولی و مالی داخل و خارج

رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی اعلام کرد ، بر اساس مصوبه هیات عامل،‌ به صندوق اجازه داده شد با هدف افزایش نرخ بازدهی، در همه عرصه‌های سرمایه‌گذاری از جمله در بازارهای پولی و مالی داخلی و خارجی سرمایه‌گذاری کند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۵ - ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 01
کد خبر: ۱۳۶۴۴۵

مهدی غضنفری در گفت‌وگو با روابط عمومی صندوق توسعه ملی با اشاره به برگزاری جلسه هیأت امنای این صندوق در روز سه‌شنبه دهم خردادماه اعلام کرد: در این جلسه چند تصمیم بسیار مهم گرفته شد.

نخست آنکه قواعد چهارگانه‌ای جهت تصمیم‌گیری در خصوص امهال تسهیلات پرداختی تصویب و به هیأت عامل اجازه داده شد، در مورد درخواست‌های واصله تحت چهار قاعده تصمیم‌گیری و اقدام نماید. 

غضنفری با اشاره به لزوم بررسی طرح‌ها از سوی هیأت عامل صندوق توسعه ملی، اظهار کرد: در این جلسه قرار شد هیأت عامل صندوق توسعه ملی درخواست بانکها و تسهیلات گیرندگان طرح‌ها را بررسی کند و بر اساس تناسب مقدار پیشرفت فیزیکی و مالی طرح و سایر شرایط محیطی و اختصاصی طرح، با درخواست امهال موافقت و یا مخالفت کند.

وی ادامه داد: همچنین مقرر شد هیأت عامل، طرح‌ها و پروژه‌های ناتمام و رها شده را پیگیری قانونی کرده و برای وصول مطالبات، طرح‌ها را یا تملک کرده و یا در آن‌ها مشارکت کند. همچنین مقرر شد طرح‌ها و پروژه‌هایی که تکمیل شده و به بهره برداری رسیده است، درصورتی که بخشی از اصل و سود تسهیلات را پرداخت کنند هیأت عامل با امهال آنها موافقت کند.

مهدی غضنفری با بیان اینکه موضوعات مهم بعدی تصویب شیوه‌نامه‌های سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی صندوق توسعه ملی بود، توضیح داد: در جلسه هیأت امنا برای نخستین بار به صندوق توسعه ملی اجازه داده شد نسبت به سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف از جمله در بازارهای پولی و مالی داخلی و خارجی اقدام کند و به این صورت نرخ بازدهی منابع صندوق توسعه ملی را افزایش دهد.

رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی ادامه داد: همچنین مقرر شد وزارت نفت به صورت قاعده‌مند و منظم اطلاعات مربوط به فروش نفت را به صندوق ارائه کند. سایر مصوبات امروز در مورد بودجه داخلی صندوق، تصویب صورتهای مالی و نحوه استمهال تسهیلات پرداختی به دولت بود.

مهدی غضنفری در ابتدای جلسه، ضمن ارائه گزارشی از عملکرد یک دهه گذشته صندوق توسعه ملی و تحلیل و بررسی چرایی افزایش معوقات و نرخ بازدهی پایین صندوق، پیشنهاداتی را ارائه کرد که از جمله آن پیشنهادات، تنوع بخشی به منابع ورودی صندوق، تغییرات اساسی در نحوه مصارف صندوق و ورود صندوق به بازارهای سرمایه‌گذاری و ایجاد تملک یا نهادهای مالی مانند بانک توسعه‌ای، و بطور خلاصه تغییر در شیوه حکمرانی صندوق توسعه ملی برای تأسیس صندوق ثروت ملی بود.، در ادامه‌، مهدی غضنفری وضعیت چند صندوق ثروت ملی منتخب  را در جلسه ارائه کرد.

در پایان جلسه  رئیس جمهور ضمن اشاره به گزارش مهدی غضنفری، در مورد مشکلات و چالشهای پبش روی صندوق و پیشنهادات ارائه شده برای خروج از این معضلات، تأکید کرد که برای افزایش نرخ بازدهی منابع صندوق، از طریق شیوه‌های مختلف سرمایه گذاری تلاش شود. همچنین هیأت عامل را موظف کرد برای وصول مطالبات کوتاه نیاید و پیگیری قاطعی داشته باشد. بعلاوه بر این موضوع نیز تأکید کرد که دولت امسال علی‌رغم مشکلات، سهمی از صندوق نگرفته و سهم قانونی صندوق توسعه ملی پرداخت می‌شود.

رئیس جمهور ضمن تأکید بر نقش حیاتی صندوق در دستیابی به نرخ رشد اقتصادی بالا و فلسفه وجودی آن اعلام کرد: بعضا" در جلساتی که خدمت مقام معظم رهبری هستند معظم‌له به فلسفه وجودی صندوق توسعه ملی اشاره کرده و نقش آنرا بسیار مهم می دانند. رییس جمهور در ادامه سخنانش به همه دستگاه‌ها و نهادهای اجرایی کشور دستور داد در تعاملات با صندوق توسعه ملی، شأن، جایگاه و فلسفه وجودی آن را مد نظر داشته و کاستیهای بودجه‌ای، ملی و یا محلی را به آن احاله ندهند.

رئیس جمهور رئیسی، در پایان ضمن تشکر از هیأت نظارت صندوق، سازمان برنامه و بودجه، اعضای هیئت امنا و هیأت عامل صندوق توسعه ملی ابراز امیدواری کرد که صندوق در آینده نقش موثرتری در رشد اقتصادی کشور داشته باشد.

کلمات کلیدی: صندوق توسعه ملی
مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار