مدنی‌زاده: آغاز پذیره‌نویسی اولین صندوق ارزی، هفته آینده در بورس چرا تقاضای ارز از بازار رسمی فاصله می‌گیرد؟ قیمت نفت ایران از 100 دلار گذشت حضور ایران در نشست وزرای اقتصاد بریکس، فرصتی برای خنثی‌سازی تحریم ها نفت برنت تا ۱۱۰ دلار اوج گرفت همتی: تحریم، ابزار فشار است نه ابزار تعیین سرنوشت ایران شرایط برای خریداران مسکن سخت‌تر شد/ قیمت وام مسکن چقدر افزایش پیدا کرد؟ عصر قدرت کریدوری؛ وقتی جهان دوباره ارزش راه را کشف می‌کند وزیر راه: ایران به بن‌بست نمی‌رسد/چرا آزادراه حرم تا حرم مهم است؟ وزیر نیرو: 20 هزار مگاوات ناترازی برق برطرف شده است راز عدم تحقق نفت 200 دلاری؛ چین واقعاً قیمت نفت را کنترل کرد؟ سرمایه‌گذاری 30همتی در اینچه‌برون/5برنامه توسعه ای برای کریدور شرق خزر قیمت گوشت گوسفند اعلام شد/ هر کیلو گوشت وارداتی چند دلار برای ایرانی‌ها تمام می‌شود؟ قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها امروز ۱۸ شهریور ۱۴۰۵ در زمان بسته شدن بازار / دلار ۶ پله بالا رفت + جدول قیمت نفت از ۱۰۰ دلار گذشت افزایش مبلغ کالابرگ به کجا رسید؟

یارانه بنزین کیشوندان واریز می‌شود؟

یارانه بنزین کیشوندان واریز می‌شود؟ اسفند سال گذشته طرح بازتوزیع یارانه بنزین به صورت آزمایشی در جزیره کیش اجرا شد. در این طرح تمام کیشوندان صرف‌نظر از داشتن یا نداشتن خودرو، ماهانه ۲۰ لیتر سهیمه بنزین دریافت کردند. فرجام این طرح در نتیجه اصلاحات ارز ترجیحی چه می‌شود؟
تاریخ انتشار: ۲۱:۰۲ - ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 01
کد خبر: ۱۳۶۵۳۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ یک سوال مهم برای بخشی از اقشار جامعه این است که سهمیه بنزین چه می‌شود. اسفند سال گذشته طرح بازتوزیع یارانه بنزین به صورت آزمایشی در کیش و قشم اجرا شد. در این طرح به تمام کیشوندان صرف‌نظر از داشتن یا نداشتن خودرو، ماهانه ۲۰ لیتر سهیمه بنزین تعلق گرفت.

 

حالا با گذشت چهار ماه از آغاز این طرح و سپری شدن نزدیک به یک ماه از اجرای برنامه موسوم به اصلاح ارز ترجیحی، سرنوشت سهمیه ۲۰ لیتری سوخت کیشوندان و اهالی قشم یک سوال مهم است.

 

در این خصوص طیبه حسینی، سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها به تجارت نیوز گفت: متولی و مسئول طرح بازتوزیع یارانه بنزین، وزارت نفت است و واریز این یارانه تا به امروز هیچ ارتباطی به سازمان هدفمندی یارانه‌ها نداشته است.


وی ادامه داد: در راستای اجرای برنامه اصلاح ارز ترجیحی هرچند تمام یارانه‌های نقدی سابق در هم ادغام شدند. اما تا به این لحظه خبری از ادغام و تجمیع سهیمه ۲۰ لیتری نیست و به احتمال قوی این سهیمه مطابق روال گذشته با مسئولیت وزارت نفت واریز می‌شود.

 

وی تاکید کرد: این سهمیه هیچ ارتباطی با سازمان هدفمندی یارانه‌ها ندارد و مسئولیت آن از ابتدا بر عهده وزارت نفت قرار دارد.


در مقابل پیگیری تجارت نیوز، از دو شرکت پالایش فرآورده‌های نفتی و پخش فرآورده‌های نفتی نشان می‌دهد که اجرای آزمایشی طرح بازتوزیع یارانه بنزین زیر نظر معاونت اقتصادی ریاست جمهوری قرار دارد. این طرح همچنان در جزایر قشم و کیش اجرا می‌شود.


به گفته مسئولان این دو شرکت زیر مجموعه وزارت نفت، هرگونه اطلاع‌رسانی در این خصوص با شورای اطلاع‌رسانی دولت است. در عین حال مطابق حرف‌های رئیس‌جمهور، اجرای اصلاحات ارز ترجیحی ارتباطی با نحوه عرضه بنزین ندارد.

 

یارانه بنزین چیست؟
در طرح بازتوزیع یارانه بنزین، دولت برای شهروندان مشمول معادل ۲۰ لیتر بنزین ۱۵۰۰ تومانی درنظر گرفت. این بنزین به تمامی مشمولان فارغ از داشتن ماشین تعلق می‌گرفت. صاحبان آن می‌توانستند این سهمیه را بازار آزاد به نرخ سه هزار تومان بفروشند.

 

از سوی دیگر، بعد از اجرای برنامه اصلاح ارز ترجیحی، مشخص شد که بنزین، دارو و نان از شمول یارانه‌ جدید خارج هستند و تمامی ۱۰ دهک درآمدی جامعه می‌توانند به مانند گذشته از این خدمات عمومی به نرخ یکسان استفاده کنند.

 

برنامه اصلاح ارز ترجیحی از شامگاه ۱۹ اردیبهشت ماه اجرایی شد. در این برنامه دولت به شهروندان دهک‌های اول تا نهم از ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان یارانه ماهانه پرداخت می‌کند.

 

این یارانه به هدف تامین اقلام ضروری جامعه به نرخ شهریور ماه سال ۱۴۰۰ اختصاص می‌یابد و قرار است دست‌کم برای مدت دو ماه به صورت نقدی پرداخت شود.

 

ماه گذشته از روز بیستم به بعد شهروندان مجاز به خرج کردن یارانه جدید شدند.

 

سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها همچنین در خصوص زمان آزاد سازی یارانه خرداد، گفت: به احتمال زیاد همان موعد بیستم زمان آزاد شدن حق برداشت یارانه خرداد و سایر ماه‌ها خواهد بود./ تجارت نیوز

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار