لغو سهمیه ۲۰ روز تردد رایگان در محدوده آلودگی هوای تهران بسته ویژه مکالمه و اینترنت در طرح رمضان ۱۴۰۴ بی نهایت همراه اول ترافیک نیمه‌سنگین در جاده‌های شمالی و مسدودی برخی محور‌های غیرشریانی اعلام نتایج نهایی آزمون کارشناسی به پزشکی ساعت کار ادارات در ماه مبارک رمضان اعلام شد آمار معلمان بازنشسته مشغول در مدارس اعلام شد هشدار هواشناسی برای تهران/ افزایش دما و پایداری هوا در راه است/ غبار محلی در مناطق پرتردد جزئیات مهم جذب ٧۴ هزار نفر در آموزش و پرورش واریز حقوق فرهنگیان از روز پنجشنبه ٣٠ بهمن ماه ۱۴۰۴+ جزئیات ساعت جدید فعالیت میادین و بازار‌های میوه و تره‌بار در ماه رمضان واکنش قوه قضائیه به ادعای وکیل امیرحسین مقصودلو معروف به تتلو مأمور نیروی انتظامی شهرستان ایذه به شهادت رسید تمایل ایرانیان برای داشتن ۲.۵ فرزند/ نرخ باروری کل کشور حدود ۱.۴۴ مجوز استخدام ۸۵ هزار معلم در کشور صادر شد/ تکلیف معیشت معلمان چه می‌شود؟ احراز شهادت ۲ تن از قربانیان حوادث دی‌ماه در یاسوج

تعلل وزارت بهداشت در افزایش ظرفیت پزشکان

رییس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی گفت: بنابر مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، باید 20 درصد به ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی افزوده شود و سرانه پزشک از 13 پزشک به عدد 20 به ازای هر 10 هزار برای پزشک عمومی، دندانپزشکی و پزشکی تخصصی در سال 1410 ارتقا یابد؛ وزارت بهداشت در اجرای این مصوبه تعلل می‌کند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۵ - ۱۲ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 02
کد خبر: ۱۳۶۵۷۰

به گزارش راهبرد معاصر  برنامه صف اول با موضوع «کمیسیون اصل نود و جایگاه آن در نظارت و تحقیق از نهادها و سازمان‌ها» با حضور حجت الاسلام «حسن شجاعی» رییس این کمیسیون برگزار شد.

 

رییس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در این برنامه در مورد مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر افزایش ظرفیت دانشجوی پزشکی گفت:مشکل اصلی کمبود پزشک، عدم دسترسی مردم به پزشک و عدم دسترسی عادلانه به پزشک است. بسیاری از مردم از استان‌های مختلف کشور به ناچار به تهران می‌آیند در شرایط غیر مطلوب به دنبال درمان هستند.

 

وی افزود: یکی از دلایل عمده این مشکلات کمبود پزشک است؛ سرانه پزشک در کشور ۱۳ پزشک به ازای ۱۰ هزار نفر از جمعیت است در حالیکه در کشورهای منطقه این عدد بالای ۲۰ و در کشورهای پیشرو در حوزه سلامت بین ۳۰ تا ۴۰ پزشک است. یعنی ما یک چهارم بعضی کشورهای پیشرو حوزه سلامت پزشک داریم.

 

شجاعی با تصریح این موضوع که این سرانه پایین در مورد پزشکان متخصص و دندانپزشکان هم صدق می‌کند، ادامه داد: با توجه به این مشکلات باید در نظام سلامت یک تصمیم تاریخی اتخاذ می‌شد که با ورود کمیسیون اصل ۹۰ و مصوبه‌ای که در شورای عالی انقلاب فرهنگی صورت گرفت این امر محقق شد.

 

رییس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی با اشاره به فرآیند بررسی مساله کمبود و توزیع عادلانه پزشک و تبدیل آن به مصوبه توضیح داد: ما با وزارت بهداشت دولت قبل بر سر این مساله که آنهااساساً کمبود پزشک را نمی‌پذیرفتند، دعوا داشتیم. با روی کار آمدن دولت جدید، معاون وزارت بهداشت در روزهای اول اعلام کردند که ما اساساً کمبود پزشک نداریم که ما وزیر را احضار کردیم که بر چه اساسی این ادعا را مطرح می‌کنند.

 

وی ادامه داد: وزیر بهداشت در آن جلسه پذیرفتند که کمبود پزشک در کشور داریم. همین پیگیری‌ها مبنایی برای طرح موضوع در شورای عالی انقلاب فرهنگی‌ و تصمیم به بررسی و نهایتا تصویب افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی در این شورا شد.

 

حجت‌الاسلام شجاعی با اشاره به تأخیر در اجرای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: در اجرای مصوبه همچنان وزارت بهداشت تعلل می‌کند، زیرا باید آیین نامه‌ای را برای افزایش ظرفیت مصوبه تهیه می‌کرد که این آیین نامه با تاخیر به شورا ارائه شده است.

 

رییس کمیسیون اصل نود با بیان اینکه آیین نامه ارائه شده از سوی وزارت بهداشت برای مصوبه افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی بسیار ضعیف است، افزود: وزارت بهداشت در جلسه بررسی مصوبه افزیش ظرفیت پذیرش دانشجوی در شورای عالی انقلاب فرهنگی مکلف شده بود که برنامه خود برای افزایش ظرفیت در حوزه دندانپزشکی و پزشکی تخصصی را نیز ارائه دهد.

 

حجت‌الاسلام شجاعی با بیان اینکه مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد پزشکی عمومی بود، اضافه کرد: بنابر این مصوبه چهار سال، 20 درصد به ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی افزوده شود که طی چهارسال 8 هزار پذیرش دانشجوی پزشکی به به ۱۶ هزار نفر ارتقا یابد و سرانه 20 پزشک به ازای هر ۱۰ هزار نفر می‌رسیدیم.

ارسال نظر
آخرین اخبار