کاخ سفید: شاید تحریم‌های ثانویه برای روسیه روز جمعه اجرا شوند جزئیات جدید از طرح نظامی جدید اسرائیل در غزه امیر قطر و نخست‌وزیر انگلیس درباره تحولات غزه رایزنی کردند ترامپ: ویتکاف دیدار بسیار سازنده‌ای با پوتین داشت عراقچی: معاون گروسی برای بازرسی نمی‌آید/ مذاکرات با آمریکا قطعی نشده/ لاریجانی استوانه سیاسی ایران است جزئیات تیراندازی در پایگاه ارتش آمریکا/ چندین کشته و زخمی هشدار گزارشگر سازمان ملل نسبت به پیامد اخراج جمعی پناهجویان افغان از پاکستان شرط وثیقه ۵۰۰ دلاری برای صدور ویزای اربعین به زائران افغان برداشته شد سقوط بالگرد نظامی در غنا؛ ۲ وزیر کشته شدند آلمان: تروئیکای اروپا به حل دیپلماتیک مسئله هسته‌ای ایران متعهد است  جزئیات دیدار پوتین با پادشاه مالزی ترامپ فرمان اجرایی علیه هند را امضا کرد پرواز هواپیمای شناسایی هسته‌ای آمریکا نزدیک پایگاه‌های اتمی روسیه کرملین: دیدار پوتین و ویتکاف سازنده بود رایزنی سفیران هلند و ژاپن با بقائی

جزئیات توافق تل آویو و قاهره درباره جزایر تیران و صنافیر

یک روزنامه صهیونیستی جزئیات جدیدی را از توافق تل‌آویو و قاهره درباره واگذاری کنترل جزایر «تیران و صنافیر» به عربستان سعودی، فاش کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۳ - ۱۴ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 04
کد خبر: ۱۳۶۷۶۹

به گزارش راهبردمعاصر، روزنامه صهیونیستی «جروز الم‌پست» از توافق تل‌آویو و قاهره درباره تمهیدات امنیتی جدید جهت واگذاری کنترل دو جزیره تیران و صنافیر به عربستان سعودی خبر داد.

این روزنامه نوشت که انتظار می‌رود «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در سفر قریب‌الوقوع خود به منطقه، این توافق را اعلام کند.

به نوشته روزنامه «رأی الیوم»، جروزالم‌پست نوشت که تل‌آویو با خروج نیرو‌های چند ملیتی مستقر در این جزایر و باز استقرار آن‌ها در فاصله چند کیلومتری در خاک مصر موافقت کرده است. این نیرو‌ها در حال حاضر در داخل این جزایر مستقر هستند و مأموریت آن‌ها گشت‌زنی و تضمین تداوم آزادی دریانوردی در منطقه است.

بر اساس این گزارش، عربستان سعودی با ادامه حضور این نیرو‌ها در داخل این جزایر مخالف بوده و تأکید کرده است که به محض تحویل گرفتن کنترل این جزایر، بایستی آنجا را ترک کنند.

عربستان سعودی کنترل این دو جزیره را که دروازه ورود به بندر‌های «العقبه» و «ایلات» هستند، در سال ۱۹۵۰ به مصر واگذار کرد. این جزایر بعد‌ها به عنوان بخشی از معاهده صلح سال ۱۹۷۹ میان تل‌آویو و مصر غیرنظامی شدند. اکنون رایزنی‌هایی سه‌جانبه در جریان است تا مالکیت این این جزایر بار دیگر به عربستان سعودی بازگردد.

طبق معاهده سازش سال ۱۹۷۹ مصر و رژیم صهیونستی، جزایر تیران و صنافیر باید منطقه غیرنظامی باشد و نیروی ناظران چند ملیتی به رهبری ایالات متحده در آن حضور داشته باشند.

به رغم اعتراضات عمومی در مصر، پارلمان این کشور در تاریخ ژوئن ۲۰۱۷ و دادگاه عالی مصر در مارس ۲۰۱۸ توافقی را برای انتقال مالکیت و حاکمیت این دو جزیره به عربستان سعودی تصویب کردند؛ اما این توافق به دلیل معاهده ۱۹۷۹ به رضایت و تایید رژیم صهیونیستی هم نیاز داشت.

رژیم صهیونیستی موافقت اصولی خود را برای انتقال مالکیت جزایر به عربستان سعودی در صورت توافق بین مصر و عربستان سعودی در مورد ادامه کار نیروی چند ملیتی ناظران ابراز داشت؛ اما این موضوع هرگز نهایی نشد چرا که چندین موضوع حل نشده باقی ماند، از جمله کار نیروی چند ملیتی. /فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر