عزم جزم دولت در جراحی اقتصاد و ریشه‌کن کردن مدیریت رانتی-راهبرد معاصر
رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد بیانیه سپاه / آغاز دورانی نوین از پروسه شکست دشمنان امت اسلامی و غلبه جبهه مقاومت بر توطئه ترکیبی جبهه باطل سخنگوی دولت: اغلب بنزین تولیدی کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ است ابراهیم‌پور: مطالبات معلمان بازنشسته نیمه دوم ۱۴۰۰ در سال آینده پرداخت می‌شود آملی لاریجانی: در مجمع با شفافیت مخالف نیستیم، اشکال ما مساله خروج مجلس از حدود اختیارات خود بود
حسین کنعانی مقدم، کارشناس مسائل سیاسی در گفت‌و‌گو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

عزم جزم دولت در جراحی اقتصاد و ریشه‌کن کردن مدیریت رانتی

حسین کنعانی مقدم، کارشناس سیاست خارجی با بیان اینکه آنچه دولت سیزدهم به‌عنوان جراحی اقتصادی کلید زده از جمله آرزوهای دولتمردان پیشین است، گفت: دولت برای ریشه‌کن کردن مدیریتی رانتی در کشور تن به سختی‌های فراوانی داده است.
حسین کنعانی مقدم؛ کارشناس مسائل سیاسی
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۵ - ۰۲ تير ۱۴۰۱ - 2022 June 23
کد خبر: ۱۳۹۳۳۲

عزم جزم دولت در جراحی اقتصاد و ریشه‌کن کردن مدیریت رانتی

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ از زمان روی کار آمدن دولت آیت الله سید ابراهیم رئیسی، یکی از مطالبات اصلی از دولت سیزدهم این بود که اصلاح ساختار اقتصادی و نظام ارزی را در دستورکار خود قرار دهد.
 
پانزدهم اسفند ماه سال گذشته بود که نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ تکلیف ارز ترجیحی را تعیین کردند؛ مصوبه ای که طبق آن چنانچه دولت قصد دارد کالایی را از سبد ارز ترجیحی حذف کند، باید ترتیبات قانونی جبران زیان رفاه مصرف کننده برای کالاهای اساسی را به وسیله کالابرگ الکترونیکی، در امور پزشکی به وسیله بیمه‌ها یا روش های جایگزین مطمئن انجام داده باشد، به گونه ای که افراد بتوانند کالا و خدمات را به نرخ پایان شهریور ۱۴۰۰ و در سقف سهمیه تعیین شده تهیه کنند.
 
مدتی است دولت سیزدهم جراحی اقتصادی و توزیع عادلانه یارانه‌ها را در دستورکار خود قرار داده است و بنا به گفته بیشتر نمایندگان مجلس، مشکلات اقتصادی به ارث رسیده از دولت گذشته تبعات منفی جدی بر کشور گذاشته است و دولت آیت الله رئیسی چاره‌ای جز جراحی اقتصادی ندارد.


بودجه ای که پیش‌خور شد!

مجتبی ذوالنوری، نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی معتقد است رئیس دولتهای یازدهم و دوازدهم زمین سوخته را تحویل دولت سیزدهم داده و تمام زیرساخت‌ها را درهشت سال گذشته با سوءمدیریت خود از بین برده است.
 
دولت گذشته کشور را با انتشار صدها هزار میلیارد تومان اوراق پیش فروش و اوراق قرضه اداره کرد و به تعبیر ذوالنوری، بودجه چند سال آینده کشور را هم پیش خور کردند. دولت سیزدهم باید با تلاش مضاعف و کار جهادی عملکرد ضعیف دولتهای گذشته و خسارت‌هایی را که به کشور وارد کرده اند، جبران کند.
 
 
حسین کنعانی مقدم، کارشناس مسائل سیاسی در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» درباره اقدام دولت سیزدهم در جراحی اقتصادی، برخی انتقادهای مطرح شده از سوی اصلاح طلبان در این زمینه و نیاز به کمک سایر دستگاه های کشور به عزم جدی دولت برای بهبود اوضاع اقتصادی کشور گفت: اصلاح طلبان باید به این نکته واقف باشند همه مسئولان باید برای توسعه ایران اسلامی همگام شوند، زیرا دشمن ما یکی است و برای دشمنان ایران و اسلام اصلاح طلب و اصولگرا تفاوتی ندارد. همه ما در یک کشتی نشسته ایم، لذا هر کسی که آن را سوراخ کند خود نیز همراه دیگران غرق می شود.
 
وی گریزی به برخی تلاش ها برای نادیده انگاشتن فعالیت های سازنده دولت سیزدهم و عزم جدی برای اصلاحات اقتصادی شجاعانه ای که دولت های قبل جسارت آن را نداشتند، زد و افزود: آنچه دولت سیزدهم به عنوان جراحی اقتصادی کلید زده از جمله آرزوهایی به شمار می رود که دولتمردان پیشین داشتند که بتوانند این سیاست را در عرصه اقتصاد کشور کلید بزنند، اما جسارت انجام چنین کاری را نداشتند؛ لذا اقتصاد را به صورت رانتی و توزیع فساد اداره کردند. این درحالی است که دولت سیزدهم برای ریشه کن کردن چنین مدیریتی تن به سختی های فراوانی داده است.
 

آنچه دولت سیزدهم به عنوان جراحی اقتصادی کلید زده از جمله آرزوهایی به شمار می رود که دولتمردان پیشین داشتند که بتوانند این سیاست را در عرصه اقتصاد کشور کلید بزنند


کنعانی مقدم عنوان کرد: حمله به خدمات دولت بعد از آوارهای بر جای مانده از سیاست های غلط اقتصادی دولتهای گذشته و کوچک انگاری زحمات شبانه روزی دولت سیزدهم، اصلاح‌طلبان را در برابر امتحان بزرگی قرار داده است؛ امتحانی که ملت نمره آن را می دهند، زیرا انتظار دارند اصلاح طلبان برای حل مشکلات کنونی که مسبب آن هستند نه تنها در مسیر دولت فعلی سنگ اندازی نکنند، بلکه برای جبران خسارت های اقتصادی آستین همت بالا بزنند و اقتصاد کشور را درمان کنند.


این کارشناس سیاسی افزود: وقتی در انتخابات مردم جناحی را برای اداره امور انتخاب نمی کنند، روند کاری آن جناح نباید به خصومت و سنگ اندازی در مسیردولت مستقر منتهی شود، بلکه باید در کنار جناح حاکم برای کمک به حل مشکلات مردم قرار بگیرند و این موضوع باید در سیاست داخلی کشور نهادینه شود. هرچند رقابت سیاسی و جناحی به قوت خود باقی است، اما رقابت ها نباید به معنای کارشکنی و مأیوس کردن مردم از حل مشکلات باشد.
 
حسین کنعانی مقدم عنوان کرد: هر جمله مأیوس کننده ای که از سوی جناح مخالف و حامیانشان در زمینه اقدامات دولت کنونی گفته شود، خیانت به کشور و مردم است، زیرا در بحبوحه حل مشکلات اقتصادی هرگونه رفتاری که به افزایش یأس و ناامیدی در مردم منجر شود، ناجوانمردانه و خطایی نابخشودنی است.

 

هر جمله مأیوس کننده ای که از سوی جناح مخالف و حامیانشان در زمینه اقدامات دولت کنونی گفته شود، خیانت به کشور و مردم است


کنعانی مقدم با تأکید بر اینکه اصلاح طلبان برای ترمیم چهره خود نزد مردم باید به یاری دولت سیزدهم بشتابند، گفت: با توجه به اینکه نگاه مردم به عملکرد اقتصادی اصلاح طلبان مثبت نیست، برای ترمیم چهره آسیب دیده خود و کمک به توسعه اقتصاد کشور باید در کنار دولت و اصولگرایان قرار بگیرند تا از فرصت ایجاد شده برای رفع مشکلات کشور استفاده کنند.


این کارشناس سیاسی تصریح کرد: اصلاح طلبان باید بدانند در حال حاضر موضوع مهم رفع مشکلات کشور است، یعنی مشکلات فعلی اقتصادی به نام هر گروه و جناحی حل شود، چندان مهم نیست. در حال حاضر اصلی ترین نیاز کشور حل مشکلات اقتصادی برای اتحاد مردم و مقاومت در برابر توطئه های دشمنان است، بنابراین انتظار می‌رود اصلاح‌طلبان با تمام قوا برای کمک به دولت وارد عرصه شوند و برای تقویت  نشاط در جامعه و اطمینان دادن به مردم در زمینه حل مشکلات اقتصادی بکوشند.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار