به گزارش راهبرد معاصر؛ وزارت دفاع آمریکا عکسهای تازهای منتشر کرده که و مدعی شده است نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران اخیرا در دریای عمان به دو نفتکش خارجی حمله کرده است.
همزمان پنتاگون میگوید در واکنش به درخواست "سنتکام" (مرکز فرماندهی آمریکا که خاورمیانه را پوشش میدهد) و توصیه رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در رایزنی با کاخ سفید، هزار سرباز دیگر به خاورمیانه اعزام خواهند شد.
پنتاگون در بیانیه اش در مورد حمله به نفتکشها در دریای عمان، عکسهای تازهای از وقایع بعد از حادثه منتشر کرد و گفت: یکی از این عکسها "بقایای دستگاه اتصال مغناطیسی یک مین منفجر نشده" را نشان میدهد.
وزارت دفاع آمریکا در بیانیه خود گفته است: "بنا بر مدارک ویدیویی، منابع و مهارتی که برای برداشتن سریع مینهای مغناطیسی لازم است، ایران مسوول آن حملات است. "
ایران قبلا اتهام دست داشتن در آن حملات را رد کرده است. در میان متحدان آمریکا بریتانیا این شواهد را پذیرفته، اما آلمان آنها را ناکافی دانسته.
ارتش آمریکا همچنین میگوید که حدود سه ساعت بعد از دریافت گزارش حمله به نفتکش "فرانت التر"، یک قایق گشتی ایران از کشتی "هیوندای دوبی" که خدمه فرانت التر را نجات داده بود میخواهد آنها را تحویل دهد و که این کشتی از دستور اطاعت میکند.
یک روز بعد از حمله روز پنجشنبه ۱۳ ژوئن به دو نفتکش در دریای عمان، سنتکام، ویدیویی را منتشر کرده بود که به گفته آن یک قایق گشتی سپاه پاسداران ایران را نشان میدهد که تلاش میکند یک مین عمل نکرده را از بدنه نفتکش کوکوکا جدا کند.
دوشنبه گزارش شد که مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا قرار است برای دیداری با مقامات ستاد مرکزی فرماندهی آمریکا (سنتکام) و "فرماندهی عملیات ویژه" به فلوریدا سفر کند. این دیدارها سه شنبه انجام خواهد شد.
پومپئو پیشتر گفته بود که آمریکا درحال بررسی "همه گزینه ها" از جمله استفاده از نیروی نظامی در واکنش به حمله به نفتکش هاست.
از سوی دیگر حمید بعیدی نژاد سفیر ایران در بریتانیا در مصاحبهای در مورد اقدامات آمریکا گفت: "متاسفانه آنها به سوی رویارویی میروند. "
برنامه اعزام نیروهای تازه
وزارت دفاع آمریکا روز دوشنبه از برنامه اعزام هزار سرباز دیگر به خاورمیانه خبر داد.
پاتریک شاناهان وزیر دفاع آمریکا در بیانیهای گفت: "آمریکا در پی جنگ با ایران نیست. اقدام امروز برای اطمینان از امنیت و سلامت خدمه نظامی ما که در سراسر منطقه کار میکنند و برای حفاظت از منافع آمریکا انجام میشود. "
این دومین افزایش نیروهای آمریکایی در منطقه طی یک ماه اخیر است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، روز ۲۴ مه اعزام ۱۵۰۰ نیروی نظامی به خاورمیانه را تایید کرده بود.
پاتریک شاناهان، وزیر دفاع آمریکا، در آن زمان مدعی شد: اعزام نظامیان بیشتر آمریکایی برای تقویت نیروها "در مقابل تهدید مداوم نیروهای ایرانی، از جمله سپاه پاسداران و وابستگانش" انجام میشود.
اعلام آن تصمیم پس از آن بود که آمریکا گفت: سپاه پاسداران مستقیما در عملیات خرابکارانه علیه چند نفتکش در امارات دست داشته است. اتهامی که ایران رد میکند.
روز ۱۲ مه، انفجارهایی در دو نفتکش سعودی، یک نفتکش نروژی و یک نفتکش اماراتی در نزدیکی بندر نفتی فجیره متعلق به امارات متحده عربی روی داد و به این نفتکشها خساراتی وارد کرد.