سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد

گوترش: جهان با بحران بی سابقه گرسنگی مواجه است

گوترش: جهان با بحران بی سابقه گرسنگی مواجه است آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد، گرسنگی و سوء تغذیه گسترده را در قرن بیست و یکم غیرقابل قبول خواند و گفت: ما با یک بحران بی‌سابقه گرسنگی در جهان مواجه هستیم که تا اوکراین و روسیه راهی برای از سرگیری مناسب تجارت پیدا نکنند، راه حل موثری برای بحران وجود نخواهد داشت.
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۵ - ۰۳ تير ۱۴۰۱ - 2022 June 24
کد خبر: ۱۳۹۷۱۰

به گزارش راهبرد معاصر، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد روز جمعه به وقت محلی گفت که در سال جاری خطر واقعی قحطی‌های متعدد وجود دارد و از وزرای شرکت کننده در نشست امنیت غذایی خواست تا گام‌های عملی برای ایجاد ثبات در بازار مواد غذایی و کاهش نوسانات قیمت کالا‌ها بردارند.

گوترش در این نشست که در برلین پایتخت آلمان در حال برگزاری است، در پیامی ویدئویی اظهار داشت: ما با یک بحران بی‌سابقه گرسنگی در جهان مواجه هستیم. جنگ در اوکراین مشکلاتی مانند اختلالات اقلیمی، همه گیری کرونا و بهبودی عمیقا نابرابر که مدت‌ها در حال شکل‌گیری بوده اند را با یکدیگر ترکیب کرده است.

بیش از ۴۶۰ هزار نفر در سومالی، یمن و سودان جنوبی براساس طبقه بندی فاز امنیت غذایی یکپارچه (IPC) در شرایط قحطی هستند. این مقیاسی است که توسط آژانس‌های سازمان ملل، نهاد‌های منطقه‌ای و گروه‌های امدادی برای تعیین ناامنی غذایی استفاده می‌کنند. این مرحله قبل از اعلام قحطی در یک منطقه است.

بر اساس این مقیاس، میلیون‌ها نفر در ۳۴ کشور دیگر در آستانه قحطی هستند.

گوترش درحالی که گرسنگی و سوء تغذیه گسترده را در قرن بیست و یکم غیرقابل قبول خواند، افزود: خطر واقعی اعلام قحطی‌های متعدد در سال ۲۰۲۲ وجود دارد و سال ۲۰۲۳ می‌تواند حتی بدتر باشد.

دبیر کل سازمان ملل گفت تا زمانی که اوکراین و روسیه که حدود ۲۹ درصد از صادرات جهانی گندم را تولید می‌کنند، راهی برای از سرگیری مناسب تجارت پیدا نکنند، راه حل موثری برای بحران وجود نخواهد داشت.

دبیر کل سازمان ملل پیش از این، در سخنانی در خصوص ناامنی غذایی در جهان گفت: ما شاهد افزایش گرسنگی جهانی بوده ایم که چندین دهه پیشرفت در این زمینه را معکوس کرده است. ۷۵۰ هزار نفر در اتیوپی، یمن، سودان جنوبی، سومالی و افغانستان با گرسنگی و مرگ مواجه هستند.

وی با بیان اینکه تغییرات اقلیمی، رویداد‌های شدید آب و هوایی، درگیری‌ها و رکود اقتصادی برخی از عوامل افزایش ناامنی غذایی هستند، تصریح کرد: در سال ۲۰۲۱ حدود ۱۹۳ میلیون نفر در ۵۳ کشور یا منطقه با ناامنی غذایی مواجه بوده اند. ناامنی حاد غذایی به بالاترین حد خود رسیده است.

گوترش اضافه کرد: بر اساس آخرین گزارش برنامه جهانی غذا و سازمان غذا و کشاورزی، اتیوپی، نیجریه، سودان جنوبی و یمن مراکز گرسنگی هستند. افغانستان و سومالی به تازگی به این فهرست نگران کننده اضافه شده اند. جمهوری دموکراتیک کنگو، هائیتی، منطقه ساحل، سودان و سوریه همچنان کشور‌های بسیار نگران کننده از نظر امنیت غذایی هستند که در آن‌ها شرایط بحرانی و رو به وخامت است.

بر اساس گزارش یونیسف، حدود ۱۳.۶ میلیون کودک زیر ۵ سال در سراسر جهان از سوء تغذیه شدید رنج می‌برند. در کودکان خردسال، این یک وضعیت پزشکی اورژانسی است که در مقایسه با کودکان سالم ۱۱ برابر بیشتر خطر مرگ را به همراه دارد./ایرنا

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار