فوری / هیئت دیپلماتیک ایران عازم سوئیس شد تنگه هرمز را تا عقب‌نشینی کامل اسرائیل از لبنان مسدود کنید نعیم قاسم: گزینه‌ای به نام تسلیم وجود ندارد/ شکست طرح نابودی حزب‌الله ابوعبیده: تلاش‌های اشغالگران برای جدا کردن جبهه‌ها راه به جایی نمی‌برد تحرک چهار سوخت‌رسان آمریکایی در خاورمیانه فرانسه درباره لغو تحریم‌های ایران شرط گذاشت نتانیاهو: تا هر زمان لازم باشد در جنوب لبنان می‌مانیم حزب الله: دشمن اسرائیلی هیچگاه به توافقی پایبند نبوده است فیدان: موضع تهاجمی اسرائیل مشکل کل جهان شده است هیئت پاکستانی برای مراسم تشییع پیکر رهبر شهید به تهران می‌آید ادعای کاتس: به حضور تروریست کت و شلواری جولانی در سوریه نیازی نداریم! بن‌گویر: باید کل لبنان را به آتش‌ بکشیم درخواست ۸۰ میلیارد دلاری پنتاگون پس از جنگ ایران ویتکاف: بازرسان آژانس انرژی اتمی به ایران می‌روند ترامپ: قرار نیست آمریکا به ایران ۳۰۰ میلیارد دلار بدهد سنت‌کام رسما رفع محاصره علیه ایران را اعلام کرد

سنای آمریکا لایحه کنترل سلاح را تصویب کرد

سنای آمریکا لایحه کنترل سلاح را تصویب کرد با وجود حمایت دیوان عالی آمریکا از آزادی حمل سلاح، مجلس سنای این کشور یک بسته دوحزبی از اقدامات محدود ایمنی اسلحه را تصویب کرد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۸ - ۰۳ تير ۱۴۰۱ - 2022 June 24
کد خبر: ۱۳۹۶۵۷

به گزارش راهبرد معاصر، سنای آمریکا پنجشنبه شب یک لایحه دو حزبی برای رسیدگی به خشونت‌های مرتبط با اسلحه را تصویب کرد که اولین قانون فدرال ایمنی اسلحه در چند دهه اخیر است.

به نوشته خبرگزاری رویترز، با وجود حکم دیوان عالی آمریکا مبنی بر این که آمریکایی‌ها حق قانونی حمل سلاح در اماکن عمومی برای دفاع از خود را دارند، مجلس سنا یک بسته دوحزبی از اقدامات محدود ایمنی اسلحه را اواخر روز پنجشنبه تصویب کرد.

به تحلیل رویترز، رای مهم دادگاه و اقدام سنا در مورد ایمنی اسلحه نشان‌دهنده شکاف عمیق در مورد سلاح گرم در ایالات متحده چند هفته پس از تیراندازی‌های مرگبار در «یوالده» تگزاس و «بوفالو» نیویورک است که منجر به کشته شدن بیش از ۳۰ نفر از جمله ۱۹ کودک شد.

لایحه سنا که با ۶۵ رای موافق در مقابل ۳۳ رای به تصویب رسید، اولین قانون مهم کنترل اسلحه است که در سه دهه گذشته در کشوری با بالاترین سرانه مالکیت سلاح در جهان و بیشترین تعداد تیراندازی‌های جمعی سالانه در میان کشور‌های ثروتمند به تصویب رسیده است.

جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا پس از رای‌گیری سنا گفت: این قانون دو حزبی به محافظت از آمریکایی‌ها کمک خواهد کرد. کودکان در مدارس و جوامع به دلیل آن امن‌تر خواهند بود. مجلس نمایندگان باید سریعاً به این لایحه دو حزبی رأی دهد و آن را به میز من بفرستد.

این لایحه کنترل سلاح که حامیان آن معتقدند جان انسان‌ها را نجات می‌دهد، محدود است و مهمترین محدودیتی که ایجاد می‌کند این است که بررسی پیشینه را برای خریداران احتمالی اسلحه که در نوجوانی به خاطر خشونت خانگی یا جرایم مهم محکوم می‌شوند، تشدید می‌کند.

جمهوری‌خواهان از مصالحه در مورد اقدامات گسترده‌تر کنترل اسلحه مورد علاقه دموکرات‌ها از جمله بایدن، مانند ممنوعیت استفاده از تفنگ‌های تهاجمی امتناع کردند. «چاک شومر» رهبر اکثریت دموکرات سنا پیش از رای‌گیری گفت این گام راه‌حل نیست، اما اقدامی در مسیر درست است.

در رای‌گیری سنا در اواخر روز پنجشنبه (۲۴ ژوئن)، ۱۵ جمهوری‌خواه به کل ۵۰ قانونگذار دموکرات در رای دادن به این لایحه پیوستند. «نانسی پلوسی» رئیس دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا تصویب این لایحه را تحسین کرد و در بیانیه‌ای گفت که این لایحه در روز جمعه در مجلس ارائه می‌شود و در اسرع وقت رای‌گیری می‌شود.

جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا به اعضای خود دستور داده بودند که به این لایحه رای منفی دهند، اگرچه از آنجایی که مجلس توسط دموکرات‌ها کنترل می‌شود، حمایت بیشتر آن‌ها برای تصویب لایحه مورد نیاز نبود. بایدن باید این لایحه را امضا کند تا به قانون تبدیل شود.

در اقدامی متضاد، دیوان عالی آمریکا اوایل روز پنجشنبه در حکمی که از سوی اکثریت محافظه‌کار آن مورد حمایت قرار گرفت، محدودیت‌های ایالت نیویورک برای حمل سلاح مخفی در خارج از خانه را لغو کرد. دیوان عالی استدلال کرد که این قانون که در سال ۱۹۱۳ تصویب شد، حق افراد را برای «نگهداری و حمل اسلحه» بر اساس متمم دوم قانون اساسی ایالات متحده نقض می‌کند.

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که اکثریت آمریکایی‌ها از محدودیت‌های جدید در مورد سلاح‌های گرم حمایت می‌کنند، خواسته‌هایی که معمولاً پس از تیراندازی‌های جمعی مانند آنچه در تگزاس و نیویورک رخ داد، افزایش می‌یابد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار