چین: اقدامات یک‌جانبه آمریکا علیه شرکای ایران «غیرقانونی» است اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد حزب‌الله: با حمایت ایران قاطعانه ایستاده‌ایم/ معادله تهران تثبیت شد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل

وزارت خارجه ایران: دولت آمریکا ناقض بزرگ حقوق بشر است

وزارت خارجه ایران: دولت آمریکا ناقض بزرگ حقوق بشر است وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به مناسبت فرارسیدن هفته بازخوانی و افشار حقوق بشر آمریکایی (۶ تا ۱۲ تیر ماه) بیانیه‌ای صادر کرد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۵ - ۰۶ تير ۱۴۰۱ - 2022 June 27
کد خبر: ۱۴۰۱۹۵

به گزارش راهبرد معاصر در این بیانیه با بیان این‌که حمایت از حقوق بشر همواره یکی از مهم‌ترین شعارها و ادعاهای مقامات آمریکایی در نظام بین‌الملل بوده، آمده است: جمهوری اسلامی ایران، با تاکید بر این نکته که یکجانبه گرایی آمریکا و اعمال تحریم‌های یکجانبه اقتصادی با هدف اجبار به تغییر سیاست دولت‌ها، نقض فاحش و نظام مند حقوق بشر محسوب می‌شود، اقدام  آمریکا در سوءاستفاده از ابزارهای اقتصادی برای تحت فشار قرار دادن کشورهایی که به لحاظ سیاسی مستقل هستند، را مصداق بارز نقض حقوق بشر و توسل به تروریسم اقتصادی جهت نیل به اهداف سیاسی می‌داند و معتقد است این مسئله نُرم‌ها و چارچوب‌های شناخته شده حقوق بشر را نیز با چالش‌های پیچیده‌ای مواجه کرده است. 

*  ایران یکی از کشورهایی که به شدت از استفاده ابزاری آمریکا از حقوق بشر متاثر شده

این بیانیه می‌افزاید: جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهایی است که به شدت از استفاده ابزاری آمریکا از حقوق بشر متاثر شده و اعمال تحریم‌های قهر آمیز یکجانبه از سوی آمریکا، تبدیل به ابزاری برای نقض حقوق طبیعی و قانونی مردم ایران شامل حق حیات، حق سلامت و بهداشت، حق برخورداری از استانداردهای زندگی مناسب، حق آموزش و دسترسی به دانش و فناوری، حق توسعه و نیز نقض فاحش حقوق زنان، کودکان، سالمندان و افراد دارای معلولیت شده است.

در این بیانیه عنوان شده است: به مخاطره انداختن امنیت غذایی، عدم همکاری شرکت‌های تامین کننده کالا و تجهیزات پزشکی و سلامت با شرکت‌های ایرانی، اخلال در خرید دارو برای بیماری‌های نادر و حاد، ممنوعیت دسترسی محققان و پزشکان ایرانی به منابع پزشکی موجود در سرورهای کتابخانه ملی پزشکی (NLM) و (Pubmed) به ویژه در ایام شیوع ویروس کرونا، تحریم صنعت هوانوردی و قطعات هواپیما که موجب به خطر افتادن جدی امنیت پرواز هواپیماهای مسافربری ایران شده است، عدم دسترسی به نظام مالی بین‌المللی، اختلال در نظام پرداخت‌ها و امتناع شرکت‌های خارجی از پذیرش ضمانت‌نامه‌های ارزی صادر شده توسط بانک‌های ایرانی، فشار اقتصادی مضاعف بر زنان شاغل و سرپرست خانوار، کاهش قدرت خرید سالمندان و مشکلات افراد دارای معلولیت‌های جسمی و ذهنی در دسترسی به داروها و تجهیزات پزشکی، کمکی و توانبخشی مناسب، تنها نمونه‌هایی از موارد متعدد نقض حقوق بشر مردم ایران ناشی از تحریم‌های یکجانبه آمریکاست. 

این بیانیه می‌افزاید: افزون بر این، ملت ایران تنها ملتی نیست که از استانداردهای دوگانه حقوق بشری و نقض نظام مند حقوق بشر از سوی ایالات متحده آسیب دیده و این کشور در حالی خود را مدعی حقوق بشر می‌داند که: 

۱- در داخل آمریکا نظارت هدفمندی بر نقض حقوق اقلیت‌هایی چون مسلمانان، رنگین‌پوستان وجود ندارد و نفرت پراکنی در حد وسیعی توسط مقامات رسمی و نیروهای پلیس دنبال می‌شود؛

۲-  این کشور بزرگترین حامی رژیم اشغالگر اسرائیل محسوب می‌شود که با حمایت‌های مادی و غیر مادی خود از این رژیم، زمینه‌های تداوم نقض حقوق بشر در سرزمین‌های اشغالی را فراهم می‌سازد؛ 

۳- مردم مظلوم و بی دفاع یمن روزانه توسط تسلیحات آمریکایی که با اهداف مالی و تجاری به کشورهای متجاوز و درگیر در جنگ فروخته می‌شود، مورد هدف قرار می‌گیرند و در عین حال با هر گونه خاتمه بحران در این کشور مخالفت می‌شود؛

۴-  آمریکا با استفاده ابزاری از دو مفهوم حقوق بشر و مقابله با ترویسم، دست به حذف فیزیکی بزرگ‌ترین مشاهیر حامی حق تعیین سرنوشت و قهرمانان مبارزه علیه تروریسم زده است که نمونه متاخر آن، ترور ناجوانمردانه سردار سلیمانی توسط دولت آمریکا در سال ۲۰۲۰ میلادی است. 

* دولت آمریکا نه حامی، بلکه ناقض بزرگ حقوق بشر است

این بیانیه عنوان کرده است: همانگونه که از سوی گزارشگران موضوعی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز مورد تاکید قرار گرفت، عملیات ترور سردار سلیمانی، نقض خودسرانه حق حیات تلقی شده و در منافات با مفاد مندرج در میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی و اعلامیه جهانی حقوق بشر است. بر مبنای آنچه گفته شد و به دلایل متعدد دیگر که هر روز به آنها اضافه می‌شود، جمهوری اسلامی ایران بار دیگر برخورد سیاسی با مقوله حقوق بشر و به کارگیری استانداردهای دوگانه حقوق بشری از سوی ایالات متحده آمریکا را محکوم کرده و این دولت را نه حامی، بلکه ناقض بزرگ حقوق بشر می‌داند و بر نقش مجامع و سازمان‌های حقوق بشری بین‌المللی در مقابله با این نقض آشکار حقوق اساسی ملت‌های مستقل، تاکید می‌کند.

گفتنی است، در این هفته در طول سال‌های پس از انقلاب اسلامی جنایت‌های مستقیم و غیرمستقیمی توسط استکبار جهانی به رهبری ایالات متحده آمریکا علیه ملت ایران صورت پذیرفت که از جمله می‌توان به ترور نافرجام مقام معظم رهبری در ششم تیر ۱۳۶۰، حادثه هفتم تیر و بمبگذاری در سالن جلسات حزب جمهوری اسلامی و شهادت آیت الله بهشتی و ۷۲ تن از مقامات و شخصیت‌های کشورمان، بمباران شیمیایی سردشت، ترور شهید کچویی رئیس زندان اوین، ترور آیت الله صدوقی امام جمعه شهر یزد و عملیات تروریستی شلیک موشک و ساقط کردن هواپیمای مسافربری ایران ایر بر فراز آب‌های نیلگون خلیج فارس اشاره کرد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار