افزایش شمار قربانیان زلزله میانمار به ۷۰۰ تن تعیین شیخ «اسامه الرفاعی» به سمت مفتی کل سوریه پاسخ رئیس جمهور لبنان به زمان ازسرگیری پرواز‌ها از ایران ترامپ: ترجیح می‌دهم با ایران به توافق برسم گزارش مرکز لرزه‌نگاری آمریکا از زمین‌لرزه ۷.۷ ریشتری میانمار + عکس ۱۴۴ کشته و ۷۳۲ زخمی جدیدترین آمار از زلزله امروز میانمار تحریم‌های جدید آمریکا علیه حزب‌الله زینب نصرالله: لبنان هرگز اسرائیلی نخواهد شد مقدم‌فر: آمریکا خطا کند با پاسخ‌های شگفت‌انگیزی مواجه می‌شود علت انتخاب عمان برای پاسخ به آمریکا از زبان عراقچی عراقچی: هیچکدام از مواردی که از نامه ترامپ منتشر شده است را تایید نمی‌کنیم + فیلم پنتاگون: در جنگ احتمالی با چین، پایگاه گوام در مراحل نخست ویران می‌شود بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به مناسبت روز جهانی قدس ۱۴۰۴ نخست وزیر عراق: درخواستی برای انحلال حشد شعبی دریافت نکردیم چین: آماده همکاری دریایی با ایران هستیم

مسائل مورد مذاکره میان الکاظمی و مقامات ایران و عربستان چه بود؟

نخست‌وزیر عراق در تشریح محور‌های گفت‌و‌گوی خود در ریاض و تهران خبر داد با طرف ایرانی درباره مسأله آب و برق صحبت کرده و وزیر نیروی ایران به بغداد سفر خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۸ - ۰۸ تير ۱۴۰۱ - 2022 June 29
کد خبر: ۱۴۰۳۹۵

به گزارش راهبرد معاصر، «مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر عراق، عصر سه‌شنبه، در جلسه اعضای دولت این کشور به مسائلی که در سفرش به ریاض و تهران مورد بررسی قرار گرفته، اشاره کرد.

سفر به ایران و عربستان

بنابر گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع)، نخست‌وزیر عراق در ارتباط با سفر منطقه‌ای خود اظهار داشت: «درباره سفر اخیرم به عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران، [باید بگویم]سفر به عربستان خیلی خوب بود و ما در جریان این سفر مسائل مشترک و سرمایه‌گذاری این کشور در عراق و چشم‌انداز همکاری‌ها در آینده را مورد بررسی قرار دادیم.»

مصطفی الکاظمی اضافه کرد: «ما درباره اتصال برق و بسیاری از پروژه‌های که عراقی‌ها از آن استفاده می‌کنند و اهمیت استقرار و آرامش در منطقه و ایفای نقش عراق در آرام‌سازی فضا در راستای منافع کشور و منطقه گفتگو کردیم.»

الکاظمی ادامه داد: «ما درباره چالش‌های جهانی ناشی از جنگ اوکراین و بازتاب آن بر امنیت غذایی و چگونگی همکاری برای فراهم کردن نیاز ملت‌ها برای تأمین این امنیت صحبت کردیم.»

وی ادامه اداد: «در سفرمان به جمهوری اسلامی ایران درباره همین نکات و مسائل مشترک و همچنین اقدام در جهت مسئله انرژی و آب گفتگو کردیم و برادران در ایران آمادگی خود را برای اعزام وزیر نیرو به بغداد به منظور صحبت درباره مسائل مربوط به آب و انرژی برق و حل و فصل تمام مسائل اعلام کردند.»

نخست‌وزیر عراق اخیرا در سفری از‌پیش‌اعلام‌نشده در رسانه‌ها ابتدا به عربستان سعودی سپس به ایران سفر کرد.

توافق عراق و چین

وی درباره توافق بغداد و پکن نیز گفت: «چندی پیش سنگ بنای پروژه ساخت ۱۰۰۰ مدرسه در تمامی استان‌های عراق را گذاشتیم که اولین گام در چارچوب توافق عراق و چین است.»

الکاظمی بیان کرد: «این توافق با سروصدای بزرگی از سوی برخی از طرف‌ها مواجه شد که سعی کردند جدیت دولت را در اجرای توافق‌نامه یا عدم تمایل به اجرای آن ترویج دهند. حال آنکه دولت مجری آن است و ما با پروژه هزار مدرسه از مجموع ۸۰۰۰ مدرسه در تمامی استان‌ها را به‌صورت مرحله‌ای آغاز کردیم.»/فارس

ارسال نظر