دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

مجلس نمایندگان آمریکا طرح کاهش اختیارات جنگی ترامپ را تصویب کرد

اعضای مجلس نمایندگان آمریکا بامداد پنجشنبه (به وقت تهران) طرحی را به تصویب رساندند که خواستار کاهش اختیارات رئیس‌جمهور آمریکا برای اعلان جنگ با سایر کشورها به بهانه «مبارزه با تروریسم» است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۴ - ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ - 2019 June 20
کد خبر: ۱۴۰۹۷

به گزارش راهبرد معاصر؛  نماینده‌های دموکرات در مجلس نمایندگان آمریکا بامداد پنجشنبه طرحی را به تصویب رساندند که اختیارات رئیس‌جمهور این کشور برای اعلان جنگ با سایر کشورها به بهانه مبارزه با تروریسم را محدود می‌کند.

 

به نوشته ووکس‌نیوز، مجلس نمایندگان آمریکا با لغو قانون موسوم به «مجوز استفاده از نیروی نظامی» (AUMF) موافقت کرد. این قانون که بعد از حملات ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ به تصویب رسید، به رئیس‌جمهور آمریکا اجازه می‌دهد بدون مشورت با کنگره از زور نظامی برای مبارزه با «گروه‌های تروریستی» استفاده کند.

 

اما در طول ۱۸ سال گذشته، روسای جمهور هر دو حزب آمریکا از این قانون به عنوان توجیهی برای جنگ‌افروزی در سراسر منطقه غرب آسیا استفاده کرده‌اند. منتقدان AUMF می‌‌گویند دولت‌های آمریکا با استناد به این قانون وارد ۴۸ درگیری در ۱۸ کشور دنیا شده‌اند.

 

مجلس نمایندگان آمریکا در حالی با تصویب این طرح موافقت کرده که عده‌ای در کنگره ابراز نگرانی کرده‌ بودند دولت ترامپ بخواهد از این قانون برای ایجاد درگیری با ایران استفاده کند.

 

برخی از مقام‌های دولت ترامپ، از جمله «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا بدون ارائه مستندات مستدل تلاش کرده‌اند ایران را به همکاری با القاعده متهم کنند. قانونگذاران آمریکایی ابراز نگرانی کردند طرح چنین ادعاهایی ممکن است زمینه‌چینی برای استناد به قانون AUMF برای ایجاد درگیری با ایران است.

 

مقام‌های دولت آمریکا در روزهای گذشته بارها به صراحت گفته‌اند قصد وارد شدن به درگیری نظامی با ایران ندارند. روزنامه دیلی‌بیست بامداد پنجشنبه (به وقت تهران) به نقل از مقام‌های این کشور گزارش داده دونالد ترامپ به مشاورانش دستور داده از اظهارات تند علیه ایران عقب‌نشینی کرده و تأکید کنند واشنگتن به دنبال جنگ نیست.

 

منبع: فارس

ارسال نظر