ادعای فایننشال تایمز: پوتین برای توافق با ترامپ، دستور توقف حملات در اوکراین را صادر کرد کارمند سابق وزارت جنگ اسرائیل مسئول پرونده ایران در کاخ سفید شد زلنسکی: اشغال کریمه توسط روسیه را به‌رسمیت نمی‌شناسیم عراقچی عازم پکن شد ادعای «ترامپ» درباره حملات آمریکا علیه یمن آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد گروسی: مسئولیت بزرگی بر دوش ماست تا از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای جلوگیری کنیم وال استریت ژورنال: ویتکاف دوباره به روسیه می‌رود ایران اتهامات آمریکا و رژیم اسرائیل را درباره نقش ایران در سوریه رد کرد گفت و گوی ترامپ با نتانیاهو درمورد مذاکرات هسته‌ای با ایران ابراز خرسندی قطر از تداوم مذاکرات ایران و آمریکا علت درگذشت پاپ فرانسیس مشخص شد وضعیت فاجعه‌بار نوار غزه از زبان سخنگوی دبیرکل سازمان ملل رجزخوانی جدید نتانیاهو: ما حملات گسترده‌ای علیه دشمن انجام می‌دهیم / پاسخ ما به حوثی‌ها کوبنده خواهد بود پوتین قانون معاهده جامع راهبردی با ایران را امضا کرد

طرح سنا برای جلوگیری از فروش تسلیحات به عربستان

دو سناتور آمریکایی روز دوشنبه طرحی را در زمینه «قراردادهای فعلی و بعدی» فروش تسلیحات به عربستان سعودی ارائه خواهند کرد؛ این سناتورها می‌گویند که وقت آن رسیده است که نمایندگان تلاشهای دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور برای دور زدن کنگره در سیاست خارجی آمریکا را بررسی کنند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۴ - ۲۰ خرداد ۱۳۹۸ - 2019 June 10
کد خبر: ۱۳۱۷۰

به گزارش راهبرد معاصر، دو سناتور آمریکایی به دنبال تصویب یک قطعنامه برای مقابله با دور زدن کنگره از سوی کاخ سفید و محدود کردن فروش بی حساب و کتاب تسلیحات به عربستان سعودی هستند.

 

دو سناتور آمریکایی روز دوشنبه طرحی را در زمینه «قراردادهای فعلی و بعدی» فروش تسلیحات به عربستان سعودی ارائه خواهند کرد؛ این سناتورها می‌گویند که وقت آن رسیده است که نمایندگان تلاشهای دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور برای دور زدن کنگره در سیاست خارجی آمریکا را بررسی کنند.

 

این قطعنامه دو حزبی که توسط «کریس مورفی» سناتور دموکرات ایالت کانتیکت و «تاد یانگ» سناتور جمهوریخواه ایالت جمهوریخواه تنظیم شده است تلاش نمایندگان برای مقابله به مثل علیه ترامپ است که شدیدا با فروش تسلیحات نظامی به عربستان سعودی مخالف و از تصمیمات اخیر ترامپ در زمینه قراردادهای میلیاردها دلاری با سعودیها خشمگین هستند.

 

روزنامه «نیویوک‌تایمز» اخیرا فاش کرد که دولت دونالد ترامپ، بدون اطلاع کنگره بمب‌های پیشرفته‌ای به عربستان سعودی فروخته است.

 

این روزنامه روز جمعه در گزارشی نوشت که ترامپ ۲۴ مه (۳ خرداد) با اعلام حالت فوق‌العاده در آمریکا توانست ۲۲ قرارداد فروش سلاح را با اردن، امارات و عربستان سعودی به ارزش بیش از هشت میلیارد دلار، منعقد کند.

 

نیویورک تایمز می‌نویسد دولت آمریکا در توجیه این اقدام خود که مخالفت اعضای برخی از کنگره را در پی داشت، اعلام کرد فروش این سلاح‌ها به کشورهای مذکور با هدف «مقابله با ایران» صورت می‌گیرد.

 

نیویورک تایمز افزود، کنگره آمریکا از بند پنجم این قراردادها که مربوط به تولید سیستم‌های کنترل و هدایت شونده بمب‌های نقطه‌زن در عربستان سعودی است، بی اطلاع بوده و چنین قراردادی به معنای انتقال فناوی بسیار مهم برای امنیت ملی آمریکا به کشوری دیگر است و این اقدام در تضاد با وعده‌های انتخاباتی ترامپ است.

 

مورفی در بیانیه‌ای درباره طرح جدید خود گفت: پروسه‌ای که به دنبالش هستیم به کنگره اجازه خواهد داد کل روابط امنیتی ما با عربستان سعودی را بررسی کنیم نه فقط فروش تسلیحات به این کشور را.

 

وی تاکید کرد که این طرح، نقش کنگره در سیاست خارجی و تصمیم سازی در این زمینه را احیا خواهد کرد.

 

مورفی با اشاره به خبر ان بی سی نیوز در حساب توئیتری خود نیز نوشت: «من و سناتور یانگ در تدارک طرحی برای مجبور کردن کنگره در زمینه بازتعریف روابط امنیتی آمریکا با عربستان سعودی هستیم. ما قطعنامه دو حزبی خود را روز دوشنبه ارائه خواهیم کرد.»

 

هفته گذشته تعدادی از سناتورهای آمریکایی از هر دو حزب قطعنامه‌ای پیشنهاد کردند که بر اساس آن قراردادهای فروش تسلیحات به امارات، عربستان سعودی و اردن به ارزش 8.1 میلیارد دلار که اخیرا دولت ترامپ آن را اعلام کرده است به صورت جداگانه نیاز به مجوز کنگره دارد. از نظر قانون اساسی نیز فروش تسلیحات نیاز به مجوز کنگره دارد اما دولت ترامپ با اعلام وضعیت اضطراری ملی به بهانه تهدید ایران تلاش می‌کند کنگره این کشور را دور بزند.

 

براساس گزارش ان بی سی، اکنون مورفی و یانگ قطعنامه جداگانه‌ای را پیشنهاد می‌کنند که به کنگره اجازه می‌دهد نه تنها در زمینه قراردادهای فروش تسلیحات مداخله کند بلکه در آینده نیز فروش سلاح یا هرگونه کمک نظامی به عربستان سعودی را محدود یا مسدود کند.

 

حملات ائتلاف عربستان سعودی به یمن و کشتار غیرنظامیان با استفاده از تسلیحات غربی و همچنین مساله قتل وحشیانه «جمال خاشقچی» روزنامه نگار سعودی در کنسولگری ریاض در استانبول انتقادات زیادی را در زمینه همکاریهای امنیتی میان کشورهای غربی با سعودیها برانگیخته است.

 

منبع: فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار