طرح جدید مجلس/ تشکیل کمیسیون تلفیق برای بررسی طرح‌ها و لوایح-راهبرد معاصر
لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت حاج سید علاءالدین میر محمد صادقی رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد

طرح جدید مجلس/ تشکیل کمیسیون تلفیق برای بررسی طرح‌ها و لوایح

جمعی از نمایندگان طرحی را جهت اصلاح آیین‌نامه داخلی مجلس برای شیوه جدید بررسی طرح‌هاو و لوایح تهیه و تدوین کرده‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۳ - ۱۴ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 05
کد خبر: ۱۴۱۱۹۰

به گزارش راهبرد معاصر؛  جمعی از نمایندگان مجلس طرح جدیدی را برای اصلاح آیین‌نامه داخلی مجلس تهیه و تدوین کرده‌اند که بر اساس آن کمیسیون تلفیق برای بررسی همه طرح‌ها و لوایح تشکیل می شود.

 

بر اساس این طرح یکی از نواب رئیس مجلس و دو نفر از دبیران هیات رئیسه و حضور سه نماینده از هر یک از کمیسیون‌های تخصصی در این کمسیون تلفیق حضور خواهند یافت.


طبق این طرح همه طرح‌ها و لوایح ابتدا در کمیسیون تلفیقی که شکل خواهد گرفت بررسی و پیشنهادات نمایندگان مطرح می‌شود در نهایت گزارش کمیسیون جهت ارزیابی در جسه علنی تقدیم هیئت رئیسه می‌شود و تنها در جلسه علنی درباره مفاد طرح‌ها و لویاح رأی‌گیری می‌شود.

 

طرح مذکور برای طی کردن روند بررسی در مجلس، تقدیم هیئت رئیسه شده است.

 

متن کامل طرح افزایش 3 ماده به آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی

مقدمه:
روند قانونگذاری در کشور، روند مناسبی نیست و نامناسب‌تر از سایر کشورهای دنیا است. در کجای دنیا در صحن مجلس جزییات پیشنهادهای نمایندگان در مورد مواد، بندها و تبصره‌های هر طرح و لایحه به بحث گذاشته میشود؟ اگر این موارد تخصصی است جای رسیدگی به آن‌ها در صحن مجلس نیست. وقتی تعداد جلسات صحن در هفته محدود به حداکثر سه جلسه است و حداقل یک جلسه آن هم به موضوعات نظارتی اختصاص داده میشود چرا نباید در شیوه قانونگذاری تغییر ایجاد کرد؟ اگر قوانین بجای مانده از مجالس قبل از انقلاب جامع‌تر و مانع‌تر از قوانین مصوب در مجالس پس از انقلاب است و اگر دوره ماندگاری قوانین سایر کشورها بیشتر از کشور ما است بدین خاطر است که شیوه قانونگذاری آنها منطقی‌تر و تخصصی‌تر از مجالس بعد از انقلاب ما است. در بیشتر کشورهای دنیا کارهای تخصصی قانونگذاری را به حزب خود واگذار کرده و کارهای پخته حزبی را در مجلس تبدیل به قانون می‌کنند. وقتی در کشور ساختار حزبی نداریم، چگونه انتظار داریم نماینده در حکم آچار فرانسه همه این کارها را در صحن مجلس انجام دهد؟

 

اگر نمایندگان اجازه اصلاح آیین نامه را بدهند و کمیسیون تلفیق رسیدگی به طرحها و لوایح تشکیل شود، با امکان باز بودن رادیو در این کمیسیون، میتوان پیشنهادهای حذفی و اصلاحی نمایندگان را در این کمیسیون رسیدگی و وقت صحن مجلس، صرفا برای رای گیری در مورد تصویب و یا رد مواد طرحها و لوایح بکار گرفت. با همین اصلاح ساده روند رسیدگی به طرحها و لوایح و در نتیجه رفع مغایرتها و پرکردن خلاهای قانونی سرعت میگیرد. برای مشارکت دادن همه کمیسیونها و همه نمایندگان میتوان ساز و کار قانونگذاری را به گونه‌ای تنظیم کرد که در کمیسیون تلفیق رسیدگی به طرحها و لوایح، هر کمیسیون در آن تعداد مشخصی نماینده داشته باشد. اگر این کمیسیون بوسیله هیات رئیسه مجلس اداره شده و به سایر نمایندگان هم با حق رای اجازه حضور داده شود حق انحصاری برای نماینده‌ای تعریف نمی‌شود. اگر این کار انجام شود روند قانونگذاری سرعت می‌گیرد.

 

متن طرح:
ماده واحده- یک بند به عنوان بند 7-1 و سه ماده به عنوان مواد 44 مکرر 1و 2و 3 به شرح زیر به آیین نامه داخلی مجلس اضافه می‌شود:

1-7- کمیسیون تلفیق رسیدگی به طرح‌ها و لوایح
ماده 44 مکرر 1: به منظور رسیدگی به جزئیات طرحها و لوایح (غیر برنامه و بودجه‌ای) کشور، کمیسیونی بنام کمیسیون تلفیق رسیدگی به طرحها و لوایح با عضویت 3 نفر از هر کمیسیون تخصصی با امکان تغییر برای هر طرح و یا لایحه، رئیس مجلس (یکی از نواب رئیس) و دو نفر از دبیران مجلس تاسیس می‌شود. سایر نمایندگان مجلس نیز در صورت تمایل می توانند با داشتن حق رای در جلسات این کمیسیون شرکت نمایند.

 

تبصره 1: این کمیسیون توسط رئیس مجلس (یکی از نواب رئیس) و دبیران مجلس اداره می‌شود.

تبصره 2: جلسات این کمیسیون در عصر روزهای شنبه، دوشنبه و چهارشنبه هفته‌های کاری مجلس تشکیل می‌شود.

تبصره 3: جلسات کمیسیون توسط صدای جمهوری اسلامی ایران پخش می‌شود.

 

ماده 44 مکرر 2- جزئیات طرحها و لوایحی در کمیسیون تلفیق رسیدگی به طرحها و لوایح مورد بررسی قرار میگیرد که دو شوری بودن و کلیات آن به تصویب مجلس رسیده باشد.

ماده 44 مکرر 3- در صورتی‌که گزارش کمیسیون اصلی و پیشنهادهای کمیسیون‌های فرعی و نمایندگان در مورد هر ماده در کمیسیون تلفیق رسیدگی به طرحها و لوایح به تصویب برسد، برای تصویب در صحن مجلس صرفا قرائت و به رای گذاشته میشود. در صورت عدم تصویب، مواد رای نیاورده برای رسیدگی بیشتر به کمیسیون تلفیق رسیدگی به طرحها و لوایح برگردانده می‌شود./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار