به گزارش راهبرد معاصر؛ بر اساس نقشه های هواشناسی طی ۲۴ ساعت آینده در مناطقی از هرمزگان، ارتفاعات جنوب کرمان، جنوب سیستان و بلوچستان، جنوب شرق فارس در ساعات بعد از ظهر افزایش ابر، رگبارورعد وبرق و وزش باد شدید موقتی همراه با گردوخاک پیش بینی میشود.
چهارشنبه در غرب هرمزگان و جنوب شرق فارس رگبار پراکنده رخ میدهد.
همچنین در این مدت به سبب تشکیل متناوب گردوخاک بر روی عراق در استانهای مرزی واقع در غرب، جنوب غرب و جنوب کشور گاهی گردوغبار پیش بینی میشود و شرق دریای عمان و تنگه هرمز مواج انتظار میرود.
پنجشبه در کل کشور جوی آرام و پایدار استقرار خواهد داشت. جمعه و شنبه گاهی همراه با وزش باد شدید و رگبار و رعد و برق در جنوب شرق سیستان و بلوچستان انتظار میرود شرق دریای عمان متلاطم است.
تا آخر هفته در نواحی از نوار شرقی، جنوب غرب، غرب، دامنههای جنوبی البرز واقع در سمنان و تهران، اصفهان و برخی مناطق مرکزی کشور وزش باد شدید و در بعضی ساعات خیزش گرد و خاک رخ میدهد.
سیلاب در جنوب کشور
سازمان هواشناسی از تداوم سیلابهای تابستانی در نیمه جنوبی ایران خبر داد و گفت: جدا از استانهای بلوچستان، هرمزگان و فارس، حتی دامنه ابرناکیها تا جنوب استان اصفهان نیز رسیده و باعث افزایش بارندگی در این مناطق شده است.
به نقل از سازمان هواشناسی، امروز سرعت وزش باد در غرب و شرق افزایش مییابد و در بخشهای از جنوب و جنوبشرق نیز وزش باد شدید و خیزش گرد و خاک خواهیم داشت که موجب کاهش دید افقی و کاهش کیفیت هوا، همچنین وقوع طوفان شن خواهد شد.
برپایه این گزارش، با شکلگیری متناوب توده گرد و خاک در عراق و انتقال آن به نواحی غرب، جنوبغرب و جنوب کشور، در این نواحی کاهش کیفیت هوا و کاهش دید افقی پیشبینی میشود. بسیاری از شهرهای استانهای غربی تا روز پنجشنبه درگیر خیزش گرد و خاک هستند.
تداوم بارشهای مونسون در بلوچستان
همچنین بر اساس اعلام سازمان هواشناسی، بارشهای فرا نرمال مونسون امسال سبب شده است تا میانگین بارش سیستان و بلوچستان در 18 روز نخست تابستان به بیش از 11 میلیمتر برسد و پربارش ترین استان کشور از ابتدای تابستان تاکنون شود.
میانگین بارش نرمال سیستان و بلوچستان در 18 روز نخست تابستان 2.4 میلی متر است که امسال 369 درصد افزایش یافته است. تاکنون 18 درصد از بارشهای سال آبی جاری سیستان و بلوچستان در فصل مونسون دریافت شده است.
افزایش بارش در جنوب شرق در حالی است که میزان بارندگی در پربارشترین استان کشور یعنی گیلان با کاهش 69 درصدی در این مدت همراه بوده است.
چندین استان نیز در تابستان امسال هیچ بارشی نداشتند. این استانها شامل ایلام، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خوزستان، قم، کردستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، مرکزی، همدان و یزد است.
سازمان هواشناسی همچنین از تداوم گرمای هوا تا پایان هفته خبر داده است.باشگاه خبرنگاران و تسنیم