گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس ایران و اسرائیل کرملین: قصد داریم روابط خود با تهران را بیش از پیش توسعه دهیم پزشکیان: حمله دیروز صرفاً واکنش به تجاوز آمریکا بود/ امیر قطر: اجازه اقدام از العدید علیه ایران را نمی‌دهیم درخواست فرانسه برای ورود ایران به مذاکرات سناتور آمریکایی: ضربه مرگباری به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده‌ایم

تماس ایران و اروپا درباره مذاکرات برجام هر روز در جریان است

خبرنگار روزنامه آمریکایی مدعی شده است که هر روز تماس‌هایی بین ایران و اروپا درباره مذاکرات رفع تحریمی انجام می‌گیرد اما هنوز دور جدیدی از مذاکرات پیش‌بینی نشده است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۰ - ۲۳ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 14
کد خبر: ۱۴۲۴۲۰

به گزارش راهبرد معاصر، «لورنس نورمن» روزنامه‌نگار روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» در صفحه توییتری خود به نقل از منابع ارشد اروپایی مدعی شده است که علی‌رغم آن که تقریباً هر روز تماس با جمهوری اسلامی ایران وجود دارد اما برگزاری دور جدیدی از مذاکرات رفع تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی ایران پیش‌بینی نشده است.

 

خبرنگار وال استریت ژورنال در جریان سفر «جو بایدن» رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا به منطقه که مقام‌های صهیونیست بسیار تلاش دارند که دولت آمریکا را وادار کنند تا تصمیماتی علیه جمهوری اسلامی ایران گرفته شود، این خبر را منتشر کرده است.

 

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا قبل از ورود به تل‌آویو در مصاحبه‌ای مدعی شده کماکان معتقد است که آمریکا بایستی به برجام برگردد.

 

بایدن در مصاحبه با کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در عین حال با تلاش برای سلب مسئولیت از واشنگتن گفته «اوضاع اکنون در دست ایران است.»

 

مذاکرات دوحه روزهای هفتم و هشتم تیرماه برگزار شد. ایران و آمریکا در این مذاکرات دو روزه به صورت غیرمستقیم و با وساطت «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره توافق هسته‌ای برجام گفت‌وگو کردند.

 

آمریکا بعد از اتمام این مذاکرات مدعی شد که طرح پاره‌ای مطالبات فراتر از برجام عامل به نتیجه نرسیدن گفت‌وگوها بوده است. ایران، نتیجه‌بخش نبودن گفت‌وگوها را رد کرده است.

 

تحلیلگران می‌گویند برخی عوامل مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بی‌میلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماه‌های گذشته بوده است.

 

بایدن در شرایطی سال ۲۰۲۱ بر سر کار آمد که سیاست فشار حداکثری علیه ایران در دستیابی به اهدافش ناکام مانده بود. این سیاست علاوه بر ناکامی در شکل دادن به یک توافق هسته‌ای جدید، باعث ایجاد تفرقه در روابط میان کشورهای دو سوی آتلانتیک، به خطر افتادن اثربخشی نظام تحریم‌ها به عنوان یکی از ابزارهای اصلی سیاست خارجی آمریکا و مهم‌تر از همه تقویت جریان استکبارستیز در ایران منجر شده بود.

 

جمهوری اسلامی ایران دو مقوله «راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها» و «اخذ تضمین در خصوص ماندگاری برجام» را اصلی‌ترین مطالبه خود در مذاکرات رفع تحریم‌ها قرار داده و تأکید کرده که تنها بازگشت به قرارداد دوجانبه‌ای که در ازای برخی محدودیت‌ها نفع ملموس اقتصادی برای ملت ایران به همراه داشته باشد را منطقی می‌داند و آن را می‌پذیرد./ فارس

ارسال نظر