پوتین: ظرفیت‌های دیپلماسی در قبال ایران به پایان نرسیده است عراقچی: آمریکا هیچ گزینه نظامی ندارد / ترامپ یا توافق شرافتمندانه را بپذیرد یا منتظر شکست راهبردی بزرگ‌تری باشد سرلشکر رضایی: آمریکا جلب اعتماد کند تا مذاکره کنیم زلنسکی: پوتین به ایران کمک می‌کند ترامپ: در فرانسه انقلاب در جریان است اعتراف نتانیاهو به نگرانی از نتایج انتخابات و ادامه لفاظی‌های علیه ایران ویتکاف و کوشنر فردا به مسکو می‌روند روبیو: توافق کردن با ایران دشوار است! ناتو: تجهیزات بیشتری به دریای سیاه می‌فرستیم محسن رضایی: به هیچ وجه ذره‌ای از مواد هسته‌ای غنی شده از ایران خارج نخواهد شد کاتس: از لبنان عقب‌نشینی نمی‌کنیم سفر ماکرون به کشور‌های عربی با وجود ناآرامی‌های داخلی ادعای ترامپ: وضعیت خوبی در قبال ایران داریم سخنگوی سپاه پاسداران: پاسخ ایران به تجاوز جدید، جهان را با بحران انرژی رو‌به‌رو می‌کند هشدار وزارت امور خارجه درباره سفر به فرانسه، بلژیک و ایتالیا در دیدار وزیر امور خارجه روسیه: تاکید سرلشکر رضایی بر اراده ایران برای تحکیم همکاری راهبردی با روسیه

پایان مذاکرات هسته ای ایران نزدیک است

پایان مذاکرات هسته ای ایران نزدیک است یک مقام اتحادیه اروپا هشدار داد، پایان مذاکرات هسته ای ایران نزدیک است اما ممکن است به توافقی منجر نشود.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۳ - ۲۵ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 16
کد خبر: ۱۴۲۵۸۱

 به گزارش راهبرد معاصر، یک مقام اتحادیه اروپا هشدار داد، پایان مذاکرات هسته ای ایران نزدیک است اما ممکن است به توافقی منجر نشود.

یک مقام ارشد اتحادیه اروپا به خبرگزاری رویترز گفته مذاکرات برای احیای توافقنامه هسته ای 2015 با ایران رو به پایان است، اما مشخص نیست که آیا این مذاکرات به توافق بین تهران و قدرت های جهانی منجر شود یا خیر.

در سال 2018، دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت ایالات متحده، این توافق را ترک و تحریم‌های شدید ایالات متحده علیه ایران را مجدداً اعمال کرد و بدین ترتیب تهران را به نقض محدودیت‌های هسته‌ای در این توافق تحریک کرد.

این مقام اروپایی به رویترز گفته: «ما در مذاکرات بسیار بسیار جلو رفتیم. ما یک دور مذاکرات به اصطلاح فشرده را در دوحه داشته ایم؛ اما آنها هیچ نتیجه ای نداشته اند و دلیل آن بسیار روشن است زیرا ما در مورد همه مسائلی که روی میز بود، مذاکره کرده ایم. این در حالی است که ما می‌توانیم در مورد برخی جزئیات که هنوز مورد اختلاف نظر هستند، متمرکز باشیم و منتظر دیدگاه تهران و آمریکایی‌ها در این مسائل باشیم... نمی‌دانم (اگر این گونه باشد) این روند پایان می یابد یا نه، اما بله، مذاکره، رو به پایان است».

طی هفته گذشته، وزیر امور خارجه فرانسه هم هفته گفته بود که تنها چند هفته برای احیای توافق باقی مانده و کدعی شده بود این به ایران بستگی دارد که تصمیم بگیرد آیا آنچه را که بر سر آن مذاکره و توافق شده است امضا کند یا خیر.

ایالات متحده مدعیست ایران خواسته های غیرمرتبط با بحث در مورد برنامه هسته ای خود را مطرح کرده و واشنگتن تگران پیشرفت در غنی سازی اورانیوم توسط تهران است.

طبق توافق سال 2015 (موسوم به برجام)، ایران برنامه غنی‌سازی خود را در ازای لغو تحریم‌های بین‌المللی محدود کرد. دولتهای غربی مدعیند غنی سازی اورانیوم را یک مسیر بالقوه برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای است، اما تهران مکررا ضمن رد این اتهام بر صلح آمیز بودن برنامه خود تاکید داشته است./اکو ایران

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار