۸۶ درصد ظرفیت مخزن سد کرج خالی است میانگین نرخ اجاره بها در تهران قیمت محصولات ایران‌خودرو و سایپا امروز پنجشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۴ + جدول قیمت سکه پارسیان امروز پنجشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۴ + جدول قیمت دلار آمریکا در بازار مبادله امروز پنجشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۴ قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱۷ مهر + جدول قیمت دلار امروز پنجشنبه ۱۷ مهر کاهش قیمت جهانی طلا امروز پنجشنبه ۱۷ مهر واردات و عرضه گوشت تازه با ارز مبادله‌ای شروع شد پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۴ / دلار به ۱۱۴ هزار تومان باز می‌گردد؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۱۷ مهرماه ۱۴۰۴ / رکورد تاریخی قیمت طلا و سکه در ایران بانک مرکزی حمایت از تجار خسارت‌دیده در بندر شهید رجایی را اعلام کرد نتایج قرعه‌کشی ایران‌خودرو به زودی اعلام می‌شود/ منتخبان پیامک دریافت می‌کنند بازنشستگی مادران شاغل/ همه آنچه باید درباره شرایط و جدول جدید بدانید بانک مرکزی: پیش فروش سکه ادامه دارد/ پاسخ به تقاضای مردم و بازار

ضرورت پیگیری تعهدات هندی‌ها در بندر چابهار

کارشناس مسائل اوراسیا با تاکید بر این‌که ایران یک قدرت دریایی است و در برابر هجمه‌ها قدرتمند است،گفت: وزارت امور خارجه باید پیگیر توافقات بندری با هند در بندر چابهار باشد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۶ - ۲۸ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 19
کد خبر: ۱۴۳۰۱۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ ایرج الهی اظهار کرد: قدرت دریایی در دنیای امروز یکی از مولفه‌های اساسی قدرت هر کشوری است؛ تجربه تاریخی ایران نشان داده هر گاه قدرت دریایی بوده‌ایم توسعه داشته‌ایم. هر وقت ایران یک قدرت دریایی بوده توسعه سرزمینی داشته و حاکمیت خود را گسترش داده است.

 

وی تصریح کرد: هر وقت قدرت دریایی کشور رو به انحطاط گذاشته، ایران یا سرزمین از دست داده یا این‌که مورد حمله پرتغالی‌ها و انگلیسی‌ها قرار گرفته است.

 

وی با بیان این‌که این وضعیت را بسیاری از کشورها داشته‌اند،‌ افزود: قدرت دریایی مجموعه و مولفه‌هایی دارد، چند سال قبل دزدان دریایی سومالی مطرح شد. جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با دزدان دریایی یک ناوگروه را به خلیج‌ عدن اعزام کرد. آن زمان یک کشتی بزرگ را نزدیک آبهای اقیانوس هند مستقر کرده بودیم که کشتی‌های ایرانی را پشتیبانی می‌کرد.

 

کارشناس مسائل اوراسیا با یادآوری این‌که ایران مسئله دزدان دریایی را حل کرد، گفت: تصور کنید اگر ایران این قدرت را نداشت و نمی‌توانست حل کند. یعنی شرکتی یک باری را حمل می‌کرد و دزد دریایی آنرا می‌دزدید چه سرنوشتی پیدا می‌کردیم.

 

الهی اضافه کرد: یک بُعد دیگر قدرت دریایی امکانات و تاسیسات است. مجموعه کشتیرانی، نفتکش و... داریم که مولفه قدرت ایران است. این‌که چند نفتکش را حرکت دهیم از این طرف عالم به آن طرف دنیا با این همه تهدید نشان از قدرت جمهوری اسلامی ایران دارد.

 

وی بیان کرد:‌ ایران در برابر هجمه‌ها یک قدرت است. فعالان حوزه دریا علاوه نگاه انفرادی، باید یک نگاه ملی داشته باشند. بخش خصوصی در قدرت سازی کشور در مقابل سایر قدرت‌ها می‌تواند نقش به‌سزایی را ایفا کند.

 

وی همچنین اظهار کرد: هندی‌ها یک توافقات با ایران در بندر چابهار دارند که وزارت امور خارجه و سفیر ایران در هند به آنها توجه کنند و پیگیر این تعهدات باشند.

 

کارشناس مسائل اوراسیا تاکید کرد: هند یک اقتصاد نوظهور است، در بازار غله پس از جنگ اوکراین مهم شده و در زمینه‌های مختلف یک صادرکننده است. از سوی دیگر این کشور یک بازار مصرف بزرگ دارد و ایران باید یک سهم بزرگ از کیک تجارت خارجی هند را به دست آورد. این مسئله نیازمند همکاری بین بخش خصوصی و دولتی است./ تسنیم

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار