کشف پرجرم‌ترین ستاره نوترونی-راهبرد معاصر
اعلام زمان ورود سامانه جدید بارشی به ایران | این استان‌ها منتظر آغاز بارش‌های زمستانی باشند فراهم شدن امکان دریافت کارت ورود به جلسه آزمون‌های نهایی نوبت دی ماه آموزش و پرورش شرور مسلح شمیران دستگیر شد پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری براساس جداول جدید متناسب سازی از ۲۸ آذر / واریز حقوق در دو بخش ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران مدارس و دانشگاه‌های زنجان چهارشنبه ۲۸ آذر تعطیل شد فردا دانشگاه بوعلی سینا تعطیل شد/ فعالیت‌های آموزشی به صورت مجازی آلودگی هوای تهران به وضعیت قرمز رسید مدارس قم فردا (چهارشنبه) غیرحضوری شد نیمه شرقی کشور رکوردار سرما شد  ادارات مازندران فردا تعطیل نیست؛ فعالیت مدارس غیرحضوری تردد رایگان بانوان با BRT و مترو در روز زن / برگزاری نمایشگاه خوداشتغالی زنان در ایستگاه‌های منتخب مترو مدارس ۱۱ شهرستان کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل است / ادارات فعالند مدارس و دانشگاه‌های یزد فردا هم تعطیل شدند

کشف پرجرم‌ترین ستاره نوترونی

پژوهشگران آمریکایی از مشاهده پرجرم‌ترین ستاره نوترونی شناخته‌شده تاکنون، در صورت فلکی «شیر» خبر دادند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۲ - ۰۱ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 July 23
کد خبر: ۱۴۳۶۴۶

به گزارش راهبرد معاصر از پایگاه خبری سایِنس نیوز (Science News)، بر اساس مشاهدات جدید، یک ستاره نوترونی به‌ سرعت در حال چرخش در جنوب صورت فلکی شیر، پرجرم‌ترین ستاره در نوع خود است که تاکنون دیده شده است.

در ۱۱ ژوئیه (۲۱ خرداد)، پژوهشگران در سایت arXiv.org گزارش دادند که این ستاره PSR J۰۹۵۲-۰۶۰۷ نام دارد و وزن آن حدود ۲/۳۵ برابر خورشید است. راجر رومانی (Roger Romani)، اخترفیزیکدان دانشگاه استنفورد، می‌گوید: این سنگین‌ترین ستاره نوترونی است که تاکنون دیده شده است.

رکورددار قبلی، یک ستاره نوترونی در صورت فلکی شمالی کاملوپاردالیس (Camelopardalis) بود که PSR J۰۷۴۰+۶۶۲۰ نام داشت، و جرم آن ۲/۰۸ برابر خورشید بود.

اگر یک ستاره نوترونی بیش از حد بزرگ شود، به دلیل وزنش فرو می‌ریزد و تبدیل به سیاهچاله می‌شود. این اندازه‌گیری‌های ستاره‌های نوترونی سنگین بسیار جالب هستند؛ زیرا هیچ‌کس مرز جرمی دقیق بین ستاره‌های نوترونی و سیاه‌چاله‌ها را نمی‌داند.

او می‌گوید: این تعیین مرز میان چیزهای قابل مشاهده در جهان و چیزهایی است که همیشه در داخل یک سیاه‌چاله از ما پنهان هستند. یک ستاره نوترونی که در مرز تبدیل شدن به سیاه‌چاله است، تقریباً آن‌قدر سنگین است که دچار فروپاشی شود و در مرکز خود متراکم‌ترین ماده‌ای را دارد که ما می‌توانیم در کل جهان مرئی به آن دسترسی داشته باشیم.

PSR J۰۹۵۲-۰۶۰۷ در صورت فلکی «سکستان» (Sextans) در جنوب صورت فلکی «لئو» قرار دارد. این کهکشان در فاصله ۲۰ هزار سال نوری از زمین، بسیار بالاتر از صفحه کهکشان در هاله پیرامون راه شیری قرار دارد.

هر بار که ستاره نوترونی می‌چرخد، پالسی از امواج رادیویی را به سمت ما ارسال می‌کند؛ بنابراین ستاره‌شناسان ستاره نوترونی را نیز به‌ عنوان یک تپ‌اختر (pulsar) طبقه‌بندی می‌کنند. اولین‌بار در سال ۲۰۱۷ گزارش شد که این تپ‌اختر هر ۱/۴۱ میلی‌ثانیه یک‌بار می‌چرخد، سریع‌تر از بیشتر تپ‌اخترهای دیگر.

تپ‌اخترها یا تَپارها، ستاره‌های نوترونی چرخانی هستند که با سرعت بسیار زیادی دَوَران کرده و پالس‌های مداومی از انرژی تابشی به همراه خطوط میدان مغناطیسی قوی از خود منتشر می‌کنند./ایرنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار