گروسی: از محل نگهداری اورانیوم غنی‌شده ایران اطلاعی ندارم نامه آمریکا به شورای امنیت در پی حملات تجاوزکارانه به ایران ترامپ: احتمالا هفته آینده در غزه آتش‌بس شود نامه ایران به سازمان ملل و شورای امنیت در پی گزافه‌گویی ترامپ و اسرائیلی‌ها سنای آمریکا قطعنامه ضد ترامپ را رد کرد پاسخ عراقچی به تهدید‌های وقیحانه ترامپ علیه رهبر انقلاب گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم

پیشنهاد کمک آمریکا به جمهوری آذربایجان

وزیر خارجه آمریکا در تماس تلفنی با رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان، درباره مسائلی از قبیل صلح با ارمنستان حرف زد و بر آمادگی واشنگتن برای کمک به باکو تاکید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۱ - ۰۴ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 July 26
کد خبر: ۱۴۴۲۰۶

به گزارش راهبرد معاصر، وزارت خارجه آمریکا از گفت‌و‌گوی تلفنی «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه این کشور با «الهام علی اف» رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان خبر داد.

بنا بر بیانیه کوتاهی که وزارت خارجه آمریکا از صحبت وزیر خارجه این کشور با رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان منتشر کرده، این مقام ارشد واشنگتن به باکو پیشنهاد کمک داده است.

در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است: «وزیر امور خارجه (بلینکن) و رئیس‌جمهور علی اف درباره فرصت تاریخی آذربایجان و ارمنستان برای دستیابی به صلح در منطقه گفت‌و‌گو کردند. وزیر (خارجه آمریکا) پیشنهاد ایالات متحده برای کمک به تسهیل باز کردن حمل و نقل و ارتباطات منطقه‌ای را تکرار کرد».

وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: «وزیر بلینکن به ادامه گفت‌و‌گوهای دوجانبه مانند دیدار اخیر وزیران خارجه (جمهوری) آذربایجان و ارمنستان در تفلیس تشویق کرد. وزیر همچنین بر حمایت از مذاکرات سازنده با میانجیگری اتحادیه اروپا تاکید کرد».

در پایان این بیانیه تصریح شده است: «وی (آنتونی بلینکن به الهام علی اف) گفت که ایالات متحده از سال ۱۹۹۴ رئیس مشترک گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا بوده است و آماده است تا به صورت دوجانبه و با شرکای همفکر برای کمک به ارمنستان و (جمهوری) آذربایجان برای دستیابی به یک صلح جامع بلندمدت تعامل کند. وزیر بلینکن همچنین از رئیس‌جمهور علی اف خواست تا همه ارمنستانی‌های بازداشت شده باقی مانده را آزاد کند».

گفت‌و‌گوی تلفنی وزیر خارجه دولت جو بایدن در شرایطی انجام شده که طی هفته‌های اخیر رایزنی‌های مقامات ارمنستان و جمهوری آذربایجان تشدید شده و «آرارات میرزویان» و «جیحون بایراموف» وزیران خارجه دو کشور در تفلیس پایتخت گرجستان با هم دیدار دو جانبه ترتیب دادند.

دیدار دیپلمات‌های ارشد ایروان و باکو در شرایطی انجام شده که مقامات ارمنستان و جمهوری آذربایجان طی هفته‌های اخیر بارها ضمن هشدار درباره احتمال تشدید درگیری‌ها، از آمادگی برای گفت‌و‌گو به منظور عادی‌سازی روابط صحبت کرده‌اند./فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار