نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل ماجرای اتهام نفوذ سایبری علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا ماجرای حملات موشکی ایران علیه امارات محسن رضایی خطاب به ترامپ: به نظم پساآمریکایی در خلیج فارس خوش آمدید ادعای امارات در خصوص حمله موشکی به این کشور

آمریکا خواستار مصادره هواپیمای ونزوئلایی شد

آمریکا خواستار مصادره هواپیمای ونزوئلایی شد وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای با مطرح کردن ادعای نقض تحریم‌های آمریکا از سوی شرکت هواپیمایی ایرانی ماهان، خواستار مصادره هواپیمای باربری ونزوئلایی شد که در آرژانتین متوقف شده است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۵ - ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 August 03
کد خبر: ۱۴۵۴۱۶

به گزارش راهبرد معاصر، آمریکا از آرژانتین خواسته است هواپیمای باری بویینگ ۷۴۷ را مصادره کند که از ماه ژوئن در خارج از بوئنوس آیرس در حین تحقیقات درباره ارتباط کارکنان این هواپیما با سپاه پاسداران ایران متوقف شده است.


وزارت خزانه‌داری در بیانیه‌ای مدعی شد که این هواپیما توسط شرکت هواپیمایی ماهان ایران و با نقض تحریم‌های آمریکا به شرکت هواپیمایی امتراسور که شاخه ونزوئلایی موسسه حمل و نقل کُنویاسا است، فروخته شده. مقامات آرژانتین در ماه ژوئن این هواپیما را توقیف کردند تا معلوم شود کارکنان آن ارتباطی با سپاه پاسداران ایران داشته‌اند یا نه.


شرکت هواپیمایی ماهان از سال ۲۰۱۱ و با ادعای آمریکا مبنی بر «ارائه کمک‌های مالی، کالا و مصالح و فناوری» توسط آن به نیروهای قدس سپاه پاسداران ایران تحت تحریم‌های واشنگتن قرار گرفته است. آمریکا حالا مدعی است، شرکت ماهان با انتقال بدون مجوز این هواپیمای ساخت آمریکا به شرکت امتراسور در اکتبر ۲۰۲۱، از مقررات کنترل و مدیریت صادرات تخطی کرده است.


متیو گرِیوز، دادستان واشنگتن در بیانیه‌ای گفت: ما سرسختانه در پی ممانعت از دست یافتن نهادهای تحریم‌شده به اقلام ساخت آمریکا یا سود بردنشان از انتقال غیرقانونی این اقلام هستیم.


طبق ادعای آمریکا، کاپیتان این هواپیما یکی از فرماندهان پیشین سپاه پاسداران و مدیر شرکت هواپیمایی قشم فارس ایر بوده است.


ادعاهای وزارت خزانه‌داری آمریکا درباره این هواپیما یک روز پس از این مطرح می‌شود که رسانه‌های آرژانتین گزارش داده‌اند که یک قاضی در این کشور اجازه داده ۱۲ نفر از خدمه ایرانی و ونزوئلایی این هواپیما که از ماه گذشته میلادی در این کشور ممنوع‌ الخروج بودند، کشور را ترک کنند اما چهار نفر از کارکنان ایرانی این هواپیما همچنان ممنوع‌الخروج باقی مانده‌اند.

 

بنا بر این گزارش، ماجرا مربوط به هواپیمای باربری متعلق به شرکت امتراسور (Emtrasur) است که یک سال پیش شرکت هواپیمایی ماهان آن‌را به این شرکت ونزوئلایی که زیر مجموعه شرکت کونویاسا ونزوئلا است فروخت. کونویاسا تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارد.

 

این هواپیمای باربری روز ۵ ژوئن با ۱۴ تبعه ونزوئلایی و ۵ ایرانی از مکزیک وارد آرژانتین شد و دو روز بعد در حالی که تلاش داشت به اروگوئه پرواز کند، پس از عدم صدور اجازه ورود مجبور شد به آرژانیتن بازگردد و پس از آن در این کشور زمین‌گیر شده است.

 

بر اساس حکمی که فدریکو ویلنا، قاضی فدرال آرژانتین صادر کرده است ۷ نفر از ۱۹ نفر از جمله چهار ایرانی و سه ونزوئلایی همچنان در آرژانتین باقی می‌مانند اما ۱۲ نفر دیگر می‌توانند این کشور را ترک کنند. بر اساس گزارش رسانه‌های محلی، قاضی معتقد است که هنوز پرسش‌ها و تردیدهایی در خصوص غلامرضا قاسمی، خلبان ایرانی این هواپیما و همچنین سه ایرانی و سه ونزوئلایی دیگر وجود دارد و همین مسئله مانع از صدور اجازه خروج این افراد شده است.

 

این هواپیما قرار بود روز ۸ ژوئن وارد اروگوئه شود اما به گفته لوئیس آلبرتو هبر، وزیر کشور اروگوئه پس از دریافت اخطار رسمی از سوی سازمان اطلاعات پاراگوئه از صدور اجازه ورود به این هواپیما خودداری کرده است. پس از آن هواپیما مجبور شد به آرژانتین بازگردد و از آن زمان تاکنون در این کشور است.

 

ده روز پیش، حسین امیر عبداللهیان، از نماینده دیپلماتیک آرژانتین در تهران خواست تا فورا ممنوعیت خروج پنج خدمه ایرانی از این کشور لغو شود. اتفاقی که تاکنون رخ نداده است.

 

ماموران گمرک و سازمان‌های امنیتی آرژانتین تاکنون چندین بار این هواپیما را مورد بازرسی قرار داده‌اند اما هیچ چیز مشکوکی در آن پیدا نکرده‌اند./ایسنا

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار