ادعای ترامپ: وضعیت خوبی در قبال ایران داریم سخنگوی سپاه پاسداران: پاسخ ایران به تجاوز جدید، جهان را با بحران انرژی رو‌به‌رو می‌کند هشدار وزارت امور خارجه درباره سفر به فرانسه، بلژیک و ایتالیا در دیدار وزیر امور خارجه روسیه: تاکید سرلشکر رضایی بر اراده ایران برای تحکیم همکاری راهبردی با روسیه مسعود پزشکیان با سرگئی لاوروف دیدار کرد پاکستان: متعهد به ادامه میانجیگری میان ایران و آمریکا هستیم العربی الجدید: گشایش احتمالی در مذاکرات ایران و آمریکا شورای همکاری خلیج فارس خواستار بازگشت ایران و آمریکا به گفت‌و‌گو شد ماکرون: با قاطعیت با کسانی که بی نظمی کردند برخورد می‌کنیم مقتدی صدر خواستار برگزاری تظاهرات در حمایت از آزادی حجاب شد هشدار قالیباف به دولت‌های منطقه: در صورت تخصیص امکانات به شرکت‌های هوش مصنوعی که در قتل کودکان ما شریک هستند، با واکنش ما رو‌به‌رو خواهید شد پارلمان مصر رأی‌گیری درباره حمایت نظامی از عربستان را به فردا موکول کرد نخست وزیر عراق دستور تشکیل کمیته بررسی علت انفجار در مقر الحشد الشعبی را صادر کرد درگیری پلیس و معترضان در خیابان‌های فرانسه/ ۴۰۰ نفر بازداشت شدند نتانیاهو: دشمنان ما در صدد تاثیرگذاری بر انتخابات هستند معترضان نزدیک کاخ الیزه تحصن کردند؛ سرکوب خشن مردم فرانسه توسط پلیس

مقتدی الصدر:انتخابات زودهنگام برگزار شود

مقتدی الصدر:انتخابات زودهنگام برگزار شود سید مقتدی الصدر با اشاره به این که ادامه گفت‌و‌گوها فایده‌ای ندارد، خواستار برگزاری انتخابات زود هنگام شد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۵ - ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 August 03
کد خبر: ۱۴۵۵۳۶

به گزارش راهبرد معاصر «سید مقتدی الصدر» رهبر جریان صدر، شامگاه امروز (چهارشنبه)، درباره وضعیت سیاسی عراق به سخنرانی پرداخت.

بنابر گزارش خبرگزاری رسمی عراق (واع)، رهبر جریان صدر ابتدا خطاب به حامیان خود گفت: «فریبتان ندهند که این انقلاب جنگ بر سر قدرت است. من تصمیم نگرفته‌ام که وارد انتخابات جدید بشوم یا نشوم. این شکایت‌های بدخواهانه بود که مانع تشکیل دولت اکثریت شد.»

سید مقتدی الصدر اضافه کرد: «گفت‌و‌گو با آن‌ها فایده‌ای ندارد. اصلاح تنها با فداکاری است که صورت می‌گیرد. من برای اصلاحات کاملا آماده شهادتم. انقلاب با صدری‌ها آغاز شد و آن‌ها بخشی از مردم هستند.»

رهبر جریان صدر ادامه داد: «این انقلاب، فاسدان موجود در جریان صدر را نیز مستثنی نخواهد کرد. راضی به ریخته شدن خون نبوده‌ام و ابدا نخواهم بود. غالب مردم از قشر حاکم به ستوه آمده‌اند. از حضور من برای پایان دادن به فساد استفاده کنید.»

وی همچنین در بخش دیگری از سخنانش خواستار انحلال پارلمان عراق و سپس برگزاری انتخابات زودهنگام در این کشور شد و در عین حال از حامیان خود خواست که به تظاهراتشان تا زمان تحقق مطالباتشان ادامه دهند.

رهبر جریان صدر در حالی گفت‌و‌گو با دیگر احزاب عراقی را رد کرده است که «هادی العامری» رهبر ائتلاف الفتح ساعاتی پیش در بیانیه‌ای اعلام کرد: «بر آنچه پیشتر تأکید کردیم درباره اینکه راه‌حل بحران کنونی تنها آرام‌سازی التهاب، خویشتن‌داری و نشستن سر میز گفت‌و‌گوهای سازنده جدی است، مجددا تأکید می‌کنیم. بر همین اساس، ما بر آنچه در بیانیه ۲۰۲۲/۰۸/۰۱  نخست‌وزیر مصطفی الکاظمی درباره حوادث اخیر کشور آمد، تأکید داریم؛ همان بیانیه‌ای که در آن به گفت‌و‌گوی فراگیر ملی دعوت شد. ما دستان تمام خیرخواهانی را که در تلاش برای دستیابی به یک راه خروج راضی‌کننده‌ برای تمامی طرف‌ها از این بحران هستند، می‌فشاریم.»

رهبر ائتلاف الفتح روز دوشنبه هفته جاری نیز با صدور بیانیه‌ای بر ضرورت گفت‌و‌گو میان جریان صدر و کمیته هماهنگی احزاب شیعی عراق تاکید کرده بود.

در واکنش به این بیانیه، «صالح محمد العراقی» که از او به عنوان فرد نزدیک به رهبر جریان صدر و بعضا سخنگوی سید مقتدی الصدر در شبکه‌های مجازی یاد می‌شود، اعلام کرد که برای موافقت صدری‌ها با پیشنهاد العامری برای گفت‌وگو چند شرط وجود دارد.

وی طی پستی در توئیتر نوشته بود: «دعوت برادر العامری برای گفت‌وگو بین چارچوب (هماهنگی که وی به آن تعلق دارد) و جریان صدر، تکرار شد. باید بگویم که اگر کوتاه بیاییم و مذاکره را قبول کنیم، این مذاکره مشروط به موارد زیر است: اول: برادر العامری و فراکسیون او از چارچوب هماهنگی خارج شود، دوم: محکوم کردن صریح اظهارات "اسپایکر من" [اشاره به نوری المالکی رئیس ائتلاف دوله القانون] که در فایل صوتی اخیر [منتسب شده به وی] منتشر شده است. سوم: پیش از این العامری یکی از امضاکنندگان میثاق اصلاحات بود .. این میثاق اجرا نشد.. اکنون چه تضمینی وجود دارد اصلاحات اجرا شود.. باید ضمانت دهی تا عراق را از چنگ فساد نجات دهیم.»

در حالی که هفته پیش، پس از ۱۰ ماه با معرفی «محمد شیاع السودانی» به عنوان نامزد منصب نخست‌وزیری در عراق امیدها برای تشکیل دولت جدید زنده شد و پارلمان نیز آماده انتخاب رئیس‌جمهور و معاون اول رئیس پارلمان می‌شد، تظاهرات حامیان جریان صدر برای مخالفت با روند سیاسی، شرایط عراق را پیچیده کرد. آشوبگران حامی رهبر جریان صدر طی روزهای گذشته چند بار پس از ورود غیرقانونی به «منطقه سبز» بغداد وارد صحن پارلمان شدند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha