مصطفی الکاظمی: چاره‌ای جز گفت‌و‌گو نداریم-راهبرد معاصر

مصطفی الکاظمی: چاره‌ای جز گفت‌و‌گو نداریم

نخست وزیر موقت عراق با بیان اینکه ما چاره‌ای جز گفت و گو نداریم ابراز امیدواری کرد که همه با تمام توان برای حل انسداد سیاسی در عراق تلاش کنند و برای حل اختلافات به گفت و گو روی آورند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۴ - ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 August 10
کد خبر: ۱۴۶۲۹۵

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از شبکه تلویزیونی السومریه، «مصطفی الکاظمی» امروز (چهارشنبه) در مراسم آغاز عملیات بازسازی بازسازی فرودگاه بین المللی موصل گفت: امروز شایسته است که بخاطر منافع و آینده عراق، جناح‌های سیاسی مسئولیت‌های خود را برای برون رفت از انسداد سیاسی بر عهده بگیرند.

وی با بیان اینکه "ما چاره‌ای جز گفت و گو نداریم"، ابراز امیدواری کرد که همه با تمام توان برای حل انسداد سیاسی در عراق تلاش کنند و برای حل اختلافات به گفت و گو روی آورند.

نخست وزیر پیشبرد امور عراق افزود: هزار سال گفت و گو بهتر از یک لحظه است که عراقی‌ها با هم درگیر شوند.

«مقتدا صدر» رهبر «جریان صدر» عراق، چهارشنبه هفته گذشته خواستار انحلال پارلمان فعلی و برگزاری انتخابات زودهنگام شد و بیان کرد که وارد شدن به گفت و گویی را که «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر برای حل اختلاف‌های سیاسی پیرامون تشکیل دولت جدید خواستار آن شده است، نمی‌پذیرد.

صدر در ضمن رد دعوت نخست وزیر عراق برای گفت و گو اظهار داشت که گفت و گو هیچ فایده‌ای ندارد؛ به خصوص پس از اینکه به گفته وی، مردم حرف خود را زدند.

رهبر جریان صدر همچنین از حامیان خود خواست تا زمان محقق شدن مطالباتشان به تظاهرات و تحصن ادامه دهند.

در همین حال، ائتلاف چارچوب هماهنگی شیعی عراق حمایت خود را از مسیر قانون اساسی برای رسیدگی به بحران‌های سیاسی و دستیابی به منافع مردم از جمله انتخابات زودهنگام پس از تحقق اجماع ملی و ایجاد فضای امن، اعلام کرد.

در همین راستا، «نوری المالکی» رئیس ائتلاف دولت قانون عراق درخواست صدر را رد کرد و گفت که درخواست‌ها برای انحلال پارلمان عراق و برگزاری انتخابات زودهنگام را رد می‌کند؛ مگر آنکه جلسات مجلس فعلی به شکل طبیعی برگزار شود.

چارچوب هماهنگی شیعی عراق سوم مرداد ماه بیانیه‌ای منتشر کرد که در آن "محمد شیاع السودانی با اجماع اعضای این چارچوب به عنوان نامزد نخست وزیری عراق معرفی شد و جریان صدر به آن اعتراض کرد.

تحصن صدری‌ها باعث شد تا سایر جریان‌های سیاسی و مسئولان این کشور طی دو هفته اخیر موضع‌گیری کرده و با توجه به حساسیت شرایط عراق خواهان خویشتنداری و حل و فصل اختلافات از طریق گفت وگو شوند و بر لزوم حفاظت از نهادهای قانونی این کشور تاکید کرده و از مقتدا صدر بخواهند تا با چارچوب هماهنگی وارد گفت و گو شود.

انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق در دهم اکتبر ۲۰۲۱ (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) برگزار شد که جریان‌های سیاسی این کشور به دلیل اختلاف‌های سیاسی تاکنون و با وجود گذشت ۱۰ ماه از برگزاری این رویداد نتوانسته‌اند دولت جدید تشکیل دهند./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر