اسلامی: سازمان انرژی اتمی در حمله نظامی هیچ تلفاتی نداشت/ هیچ بازرسی در ایران نیست ریابکوف: روسیه شانه‌به‌شانه در کنار مادورو ایستاده است مرتس: آلمان در آینده نزدیک فلسطین را به‌رسمیت نمی‌شناسد نتانیاهو: ما در سوریه باقی خواهیم ماند فرستاده ترامپ: آمریکا نیروی زمینی در اوکراین مستقر نخواهد کرد زامیر: در حال آماده شدن برای یک جنگ غافلگیرکننده هستیم آغاز رزمایش دریایی مشترک آمریکا و اسرائیل در بحرین  نخست‌وزیر قطر درباره حمله اخیر اسرائیل به دوحه: اینکه میانجی توسط یکی از طرفین درگیر بمباران شود، بی‌سابقه است نتانیاهو: کشور فلسطینی مستقل در مجاورت اسرائیل تشکیل نخواهد شد فؤاد حسین: تنش میان ایران و آمریکا بر عراق تاثیر می‌گذارد فؤاد حسین و هاکان فیدان درباره پرونده ایران رایزنی کردند عراقچی راهی باکو شد سفر وزیر امور خارجه به باکو ادعای ماکرون؛ روسیه به‌دنبال صلح نیست اقدام دیپلماتیک مصر برای بازگرداندن همکاری ایران و آژانس

ماکرون پروتکل عضویت فنلاند و سوئد در ناتو را امضا کرد

کاخ الیزه طی بیانیه‌ای اعلام کرد که رئیس جمهور فرانسه با هدف تقویت امنیت سوئد و فنلاند، پروتکل‌های عضویت آنها در ناتو را امضا کرده است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۴ - ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 August 14
کد خبر: ۱۴۶۷۰۲

به گزارش راهبرد معاصر، بعد از «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا، «امانوئل ماکرون» همتای فرانسوی او نیز پروتکل‌های الحاق فنلاند و سوئد به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را امضا کرد.

 

کاخ الیزه طی بیانیه‌ای با اعلام این خبر، گفت:‌ «این انتخاب مستقل از سوی فنلاند و سوئد، دو شریک اروپایی ما، امنیت آنها در برابر تهدید کنونی در همسایگی آنها را تقویت خواهد کرد. با توجه به توانایی‌های این دو شریک، کمک قابل توجهی به موقعیت جمعی و امنیت اروپایی ما خواهد شد»

 

پارلمان ملی فرانسه نیز در دوم آگوست با تصویب موافقتنامه پذیرش فنلاند و سوئد در ناتو با ۲۰۹ رأی موافق و۴۶ رأی مخالف، موافقت کرد. رای گیری در پارلمان فرانسه پس از تصویب این سند در ماه جولای توسط سنای فرانسه انجام شد.

 

طبق این گزارش، تاکنون ۲۳ کشور از ۳۰ عضو ناتو، درخواست‌های استکهلم و هلسینکی برای عضویت در این ائتلاف نظامی را تایید کردند.

 

پیش از این نیز بایدن در مراسم امضای این پروتکل گفته بود: «با یکدیگر با هرگونه تهاجم یا تهدید برای تهاجم مقابله خواهیم کرد و قدرت ناتو و پایبندی آمریکا به ناتو، قدرتمندتر از گذشته است». 

 

بعد از امضای پروتکل‌های الحاق سوئد و فنلاند، این موضوع برای تصویب به همه کشورهای عضو ناتو ارسال می‌شود تا آنها طبق قوانین داخلی خود الحاق سوئد و فنلاند به ناتو را تصویب کنند.

 

تحرکات برای الحاق سوئد و فنلاند به ناتو در شرایطی انجام شده که این دو کشور به طور سنتی طی دهه‌های گذشته سیاست بی طرفی را اختیار کرده بود اما به دنبال درگیری روسیه با اوکراین و مواضع تحریک‌آمیز کشورهای غربی، استکهلم و هلسینکی خواهان عضویت در ناتو و کنار گذاشتن سیاست بی‌طرفی شدند./فارس

انتهای پیام/خ

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار