نتانیاهو: در روز‌های بسیار چالش‌برانگیز و پیچیده‌ای هستیم واکنش شورای همکاری فارس به مواضع عراق در مورد مرز با کویت غریب‌آبادی در اجلاس حقوق بشر سازمان ملل: دشمنان شاید بتوانند آغازکننده یک جنگ باشند، اما پایان آن را رقم نخواهند زد نوری المالکی: از نامزدی نخست‌وزیری عراق انصراف نمی‌دهم آغاز خروج نظامیان ارتش ایالات متحده آمریکا از بزرگترین پایگاه خود در سوریه تماس‌های وزیر خارجه مصر با همتایان ایرانی و عمانی و ویتکاف جزئیات نامه یک مقام ارشد حماس به عراقچی احتمال حضور گروسی در سومین دور مذاکرات ایران و آمریکا در ژنو رایزنی وزیران خارجه ایران و عمان در ارتباط با آخرین وضعیت مذاکرات تهران ـ واشنگتن رایزنی السودانی و فرستاده آمریکا به سوریه درباره تحولات منطقه هشدار امنیتی سفارت آمریکا در مکزیک عراقچی به ترامپ: کنجکاوید بدانید چرا تسلیم نمی‌شویم؟ چون ما «ایرانی» هستیم عمان: خوشحالیم که مذاکرات ایران و آمریکا روز پنجشنبه برگزار می‌شود منابع پاکستانی: ۸۰ تروریست در حملات به افغانستان کشته شدند عراقچی: توافقی بهتر از برجام امکان‌پذیر است

ماکرون پروتکل عضویت فنلاند و سوئد در ناتو را امضا کرد

کاخ الیزه طی بیانیه‌ای اعلام کرد که رئیس جمهور فرانسه با هدف تقویت امنیت سوئد و فنلاند، پروتکل‌های عضویت آنها در ناتو را امضا کرده است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۴ - ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 August 14
کد خبر: ۱۴۶۷۰۲

به گزارش راهبرد معاصر، بعد از «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا، «امانوئل ماکرون» همتای فرانسوی او نیز پروتکل‌های الحاق فنلاند و سوئد به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را امضا کرد.

 

کاخ الیزه طی بیانیه‌ای با اعلام این خبر، گفت:‌ «این انتخاب مستقل از سوی فنلاند و سوئد، دو شریک اروپایی ما، امنیت آنها در برابر تهدید کنونی در همسایگی آنها را تقویت خواهد کرد. با توجه به توانایی‌های این دو شریک، کمک قابل توجهی به موقعیت جمعی و امنیت اروپایی ما خواهد شد»

 

پارلمان ملی فرانسه نیز در دوم آگوست با تصویب موافقتنامه پذیرش فنلاند و سوئد در ناتو با ۲۰۹ رأی موافق و۴۶ رأی مخالف، موافقت کرد. رای گیری در پارلمان فرانسه پس از تصویب این سند در ماه جولای توسط سنای فرانسه انجام شد.

 

طبق این گزارش، تاکنون ۲۳ کشور از ۳۰ عضو ناتو، درخواست‌های استکهلم و هلسینکی برای عضویت در این ائتلاف نظامی را تایید کردند.

 

پیش از این نیز بایدن در مراسم امضای این پروتکل گفته بود: «با یکدیگر با هرگونه تهاجم یا تهدید برای تهاجم مقابله خواهیم کرد و قدرت ناتو و پایبندی آمریکا به ناتو، قدرتمندتر از گذشته است». 

 

بعد از امضای پروتکل‌های الحاق سوئد و فنلاند، این موضوع برای تصویب به همه کشورهای عضو ناتو ارسال می‌شود تا آنها طبق قوانین داخلی خود الحاق سوئد و فنلاند به ناتو را تصویب کنند.

 

تحرکات برای الحاق سوئد و فنلاند به ناتو در شرایطی انجام شده که این دو کشور به طور سنتی طی دهه‌های گذشته سیاست بی طرفی را اختیار کرده بود اما به دنبال درگیری روسیه با اوکراین و مواضع تحریک‌آمیز کشورهای غربی، استکهلم و هلسینکی خواهان عضویت در ناتو و کنار گذاشتن سیاست بی‌طرفی شدند./فارس

انتهای پیام/خ

ارسال نظر
آخرین اخبار