شبکه آمریکایی: انصارالله برای اولین‌بار جنگنده آمریکایی را هدف قرار داد لاریجانی: شهید حسن نصرالله جانش را در راه نجات بشریت از ظلم و سیاهی داد نتانیاهو: همچنان ۶۳ اسیر در اختیار حماس هستند وزارت خارجه روسیه سفر لاوروف به ایران را تأیید کرد دعوت مقاومت فلسطین برای حضور گسترده در مراسم تشییع پیکر سیدحسن نصرالله کشته شدن ۱۰ نیروی ترکیه‌ای در شمال عراق زینب نصرالله: درد فراق پدرم بسیار سنگین است ۶۰۲ اسیر فلسطینی فردا آزاد خواهند شد جزئیات مراسم تشییع شهید نصرالله و صفی‌الدین در بیروت ابوعبیده اسامی ۶ اسیر اسراییلی را که شنبه آزاد می‌شوند اعلام کرد اسرائیل هویت یکی از اجساد تحویل گرفته شده از حماس را تائید نکرد اطلاعیه دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن درباره هم‌وطنانی که از آمریکا اخراج می‌شوند ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین طرح محمود عباس درباره غزه را اعلام کرد سازمان درآمد داخلی آمریکا ۶۰۰۰ کارمند را اخراج می‌کند انفجار ۳ اتوبوس در جنوب تل‌آویو + فیلم 

ماکرون پروتکل عضویت فنلاند و سوئد در ناتو را امضا کرد

کاخ الیزه طی بیانیه‌ای اعلام کرد که رئیس جمهور فرانسه با هدف تقویت امنیت سوئد و فنلاند، پروتکل‌های عضویت آنها در ناتو را امضا کرده است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۴ - ۲۳ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 August 14
کد خبر: ۱۴۶۷۰۲

به گزارش راهبرد معاصر، بعد از «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا، «امانوئل ماکرون» همتای فرانسوی او نیز پروتکل‌های الحاق فنلاند و سوئد به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را امضا کرد.

 

کاخ الیزه طی بیانیه‌ای با اعلام این خبر، گفت:‌ «این انتخاب مستقل از سوی فنلاند و سوئد، دو شریک اروپایی ما، امنیت آنها در برابر تهدید کنونی در همسایگی آنها را تقویت خواهد کرد. با توجه به توانایی‌های این دو شریک، کمک قابل توجهی به موقعیت جمعی و امنیت اروپایی ما خواهد شد»

 

پارلمان ملی فرانسه نیز در دوم آگوست با تصویب موافقتنامه پذیرش فنلاند و سوئد در ناتو با ۲۰۹ رأی موافق و۴۶ رأی مخالف، موافقت کرد. رای گیری در پارلمان فرانسه پس از تصویب این سند در ماه جولای توسط سنای فرانسه انجام شد.

 

طبق این گزارش، تاکنون ۲۳ کشور از ۳۰ عضو ناتو، درخواست‌های استکهلم و هلسینکی برای عضویت در این ائتلاف نظامی را تایید کردند.

 

پیش از این نیز بایدن در مراسم امضای این پروتکل گفته بود: «با یکدیگر با هرگونه تهاجم یا تهدید برای تهاجم مقابله خواهیم کرد و قدرت ناتو و پایبندی آمریکا به ناتو، قدرتمندتر از گذشته است». 

 

بعد از امضای پروتکل‌های الحاق سوئد و فنلاند، این موضوع برای تصویب به همه کشورهای عضو ناتو ارسال می‌شود تا آنها طبق قوانین داخلی خود الحاق سوئد و فنلاند به ناتو را تصویب کنند.

 

تحرکات برای الحاق سوئد و فنلاند به ناتو در شرایطی انجام شده که این دو کشور به طور سنتی طی دهه‌های گذشته سیاست بی طرفی را اختیار کرده بود اما به دنبال درگیری روسیه با اوکراین و مواضع تحریک‌آمیز کشورهای غربی، استکهلم و هلسینکی خواهان عضویت در ناتو و کنار گذاشتن سیاست بی‌طرفی شدند./فارس

انتهای پیام/خ

ارسال نظر