به گزارش راهبرد معاصر پیرحسین کولیوند بعد ازظهر یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به حوادث اخیر از جمله زلزله، سیل، ریزش ساختمان متروپل، عملیات امدادی عید و ماه محرم اظهارداشت: در زلزله و سیل اخیر گر چه تعدادی از هموطنانمان را از دست دادیم اما جمعیت هلال احمر با بهرهگیری از تجربیات گذشته توانست به خوبی عمل کند.
وی با اشاره به سیلی که در پنج استان جنوبی در گذشته رخ داد، گفت: این حادثه گرچه تلفات زیادی نداشت، اما خسارتهای زیادی برجای گذاشت.
کولیوند با بیان اینکه در سیل اخیر ۲۶ استان درگیر شدند، گفت: نقش رسانههای داخلی برای نشان دادن اقدامات و خدمات ارائه شده در سیلهای اخیر بسیار مهم است و در محورهای امداد و نجات سعی ما این بوده ارتقاء بهرهوری و نیروی ماهر و دلسوز جهت ارائه خدمات بهتر داشته باشیم و در مجموعه امداد و نجات هلال احمر پنج هزار نفر در قالب نیروهای واکنش سریع آموزش خواهند دید.
وی در خصوص ریزش ساختمان متروپل گفت: درست است یک ساختمان ریزش کرد، اما میتوان آن را در بُعد اجتماعی، سیاسی، امداد و نجات بحث کرد؛ رسانه های معاند در خصوص ریزش متروپل سیاهنمایی کردند اما خبرنگاران و رسانههای داخلی توانستند با نشان دادن تلاشهای امدادگران، دستگاههای مختلف و کمکهای مردمی جلوی سیاهنماییها را بگیرند.
مرکز کنترل عملیات مقر اصلی هلال احمر ایجاد خواهد شد
وی با اشاره به تهیه سند تحول دیجیتال در هلال احمر گفت: در مجموعه هلال احمر باید از فناوریهای نوین استفاده کنیم و همچنین مرکز کنترل عملیات مقر اصلی هلال احمر ایجاد خواهد شد، با راهاندازی این مرکز میتوانیم در راستای ارائه بهتر خدمات در حوادث تصمیمگیری کنیم.
رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه کیفت خدمات پزشکی حج امسال خوشبختانه نسبت به گذشته خیلی بهتر بود، گفت: در کل عملیات حج که بیش از ۵۰ روز به طول انجامید تنها سه نفر فوتی داشتیم.
وی درباره اقدامات هلال احمر در اربعین حسینی نیز گفت: علاوه بر موضوع امداد و نجات به زائرین اربعین حسینی موضوع بهداشت، درمان در خارج از کشور نیز بر عهده هلال احمر است و در این خصوص برنامهریزیهای خوبی صورت گرفته است.
رئیس جمعین هلال احمر با بیان اینکه ما به دنبال راهاندازی پایگاه امداد و نجات در اربعین حسینی هستیم، گفت: درمانگاهها در سه سطح یک تا سه تقسیم بندی شده است؛ همچنین بیمارستانهای صحرایی برای ارائه خدمت به زائران راهاندازی خواهد شد و همچنین در هر ۱۰۰ عمود یک مقر سلامت و پزشکی خواهیم داشت.
پیش بینی دو هواپیما به عنوان بیمارستان هوایی در اربعین
کولیوند افزود: دو هواپیما به عنوان بیمارستان هوایی با ستاد کل نیروهای مسلح هماهنگ شده تا در صورت نیاز از آن در عملیات اربعین استفاده کنیم؛ هماهنگی لازم با حشد الشعبی هم صورت گرفته تا بتوانیم با همافزایی به زائرین خدمات رسانی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: دیپلماسی سلامت ایران، عراق، سوریه، افغانستان، پاکستان و دیگر کشورها در این راهپیمایی عظیم فرهنگی خود را نشان خواهد داد و امسال بر خلاف سال های پیش هلال احمر سرانه ای دریافت نمی کند و خدمات رایگان پزشکی و درمانی به همه زائرین ارایه می دهد.
رئیس هلال احمر با اشاره به اقدامات هلال احمر برای مراسم اربعین گفت: امدادگران ما در مرزهای شرقی و غربی در حال خدمت هستند، بهداشت و درمان در داخل عراق با هلال احمر است و تمام اقدامات لازم برای خدمات رسانی در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: تجارب گذشته را احصا کردیم، به عنوان مثال در مرز زرباطیه پایگاه بهداشت و درمان ایجاد کردیم و از موکبهای بزرگ هم درخواست کردیم در آنجا باشند.
کولیوند گفت: در نجف هم پایگاه هلال احمر داریم و هم بیمارستان ثابت و موقت ایجاد کرده ایم، تمامی مسیر نجف تا کربلا را تحت پوشش داریم و در وسط راه یک بیمارستان صحرایی ایجاد کرده ایم.
رئیس هلال احمر گفت: ۵۰ دستگاه آمبولانس و ۶ دستگاه اتوبوس آمبولانس را به عراق می بریم و ۴ فروند بالگرد را در مرزها مستقر کردیم تا در صورت نیاز از آنها استفاده کنیم.
وی گفت: پیش بینی ۵ میلیون جمعیت برای شرکت در مراسم اربعین را داریم به همین منظور با حشدالشعبی عراق رایزنی کردیم تا هم افزایی کامل برای خدمت به زائران اباعبدالله باشد./ایرنا