نامه آمریکا به شورای امنیت در پی حملات تجاوزکارانه به ایران ترامپ: احتمالا هفته آینده در غزه آتش‌بس شود نامه ایران به سازمان ملل و شورای امنیت در پی گزافه‌گویی ترامپ و اسرائیلی‌ها سنای آمریکا قطعنامه ضد ترامپ را رد کرد پاسخ عراقچی به تهدید‌های وقیحانه ترامپ علیه رهبر انقلاب گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد

ترامپ: خروج از افغانستان، تحقیر آمیزترین رویداد تاریخ آمریکا بود

رئیس جمهور پیشین آمریکا، با تحقیرآمیز توصیف کردن عقب‌نشینی نظامی این کشور از افغانستان، گفت ۸۵ میلیارد دلار از بهترین سلاح‌های جهان را در آنجا رها کردند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۱ - ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 August 16
کد خبر: ۱۴۷۱۳۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا گفت کشورش به‌دلیل تصمیم عجولانه و بی‌برنامه «جو بایدن» همتای کنونی خود برای خروج از افغانستان، به‌شکل بی‌سابقه‌ای تحقیر شد.

 

ترامپ طی بیانیه‌ای در سالگرد عقب‌نشینی نظامی آمریکا از افغانستان، اظهار داشت که پس از اینکه بایدن دستور خروج از افغانستان را صادر کرد، ارتش آمریکا نیز ۸۵ میلیارد دلار از بهترین تسلیحات جهان را در این کشور رها نمود.

 

به نوشته رسانه‌های آمریکایی، وی در این بیانیه توضیح داد: «فاجعه‌ای که دقیقا یک سال پیش در افغانستان رخ داد؛ شرم‌آورترین و تحقیرآمیزترین رویداد در تاریخ ایالات متحده بود. البته اصل خارج شدن [از افغانستان] را نمی‌گویم، چون در هر حال من کسی بودم که تعداد سربازانمان را در آنجا به دو هزار نفر کاهش داده و تدارکات برای عقب‌نشینی را فراهم کردم؛ بلکه نحوه خروج را می‌گویم».

 

ترامپ ضمن اشاره به کشته‌شدن ۱۳ نظامی آمریکایی حین روند خروج از افغانستان، افزود: «علاوه بر این، ما بسیاری از آمریکایی‌ها را در آنجا رها کردیم و بهترین سلاح‌های جهان را به ارزش بیش از ۸۵ میلیارد دلار به دشمن دادیم. چقدر غم‌انگیز!».

 

روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان از زمانی آغاز شد که در فوریه سال ۲۰۲۰ توافقی میان آمریکا و طالبان حاصل شد. ایالات متحده و دیگر کشورهای عضو ناتو در سال ۲۰۰۱ در پاسخ به حملات ۱۱ سپتامبر همان سال در آمریکا، به افغانستان حمله نظامی کردند و از آن زمان، حضور نظامی و اشغالگری آنها در افغانستان ادامه داشت.

 

خروج جنجالی آمریکا از افغانستان در سال گذشته از همان ابتدا انتقادهایی از تلاش‌های آمریکا برای تحمیل ارزش‌ها و سبک زندگی غربی به دیگر کشورها را به همراه داشت. روز گذشته نیز سخنگوی وزارت خارجه چین با بیان اینکه آمریکا در ماجرای خروج از افغانستان آبرویش را به باد داد، گفت که این کشور ظاهراً درس‌هایش در افغانستان را یاد نگرفته است./فارس

ارسال نظر