به گزارش راهبرد معاصر؛ به نقل از اویل پرایس، با توجه به کاهش 80 درصدی واردات گاز اروپا از طریق خط لوله نورد استریم 1، اتحادیه اروپا بهدنبال منابع جایگزین جهت تولید برق و گرمایش در فصل زمستان است. ایران و ونزوئلا همواره منابع جایگزین برای انرژی روسیه بودهاند.
افزایش صادرات نفت و گاز ایران به غرب تا حد زیادی وابسته به مذاکرات هستهای است. اما طبق گفته بانک سرمایهگذاری گلدمن ساکس، این قرارداد هم نمیتواند نفت ایران را بلافاصله وارد بازارها کند.
از طرف دیگر، ونزوئلا پس از 2 سال ارسال گاز به اروپا را طبق قرارداد تجارت نفت در ازای بدهی آغاز کردهاست. اما دولت این کشور حالا صادرات نفت خود به اروپا را متوقف و اعلام کرده دیگر تمایلی به قرارداد نفت در ازای بدهی ندارد و در عوض خواستار سوخت پالایششده از سوی تولیدکنندگان ایتالیا و اسپانیا در ازای نفت خام است.
فعالیت پالایشگاههای ونزوئلا بهخاطر کمبود سرمایهگذاری و عدم تعمیرات و نگهداری با مشکل مواجه شده است. سوختهای پالایششده به این پالایشگاهها کمک میکند به فعالیت خود ادامه دهند. برخی از عملیاتهای نفتی ونزوئلا نیازمند واردات رقیقکننده برای ادامه فعالیت هستند. اتحادیه اروپا اعلام کرده درحالحاضر هیچ طرحی برای برداشتن محدودیت سازوکار نفت در ازای بدهی ندارد و این بدین معناست که اروپا یکی دیگر از منابع انرژی خود را از دست میدهد.
تحریمهای نفتی ونزوئلا بههمراه کاهش سرمایهگذاری، صنعت نفت این کشور را مختل کرده و تولید نفت آن را 38 درصد در ماه ژوئیه نسبتبه سال گذشته پائین آوردهاست. اقدامات جو بایدن برای ازسرگیری مذاکرات با مادورو این امید را به وجود آورده که نفت ونزوئلا یکبار دیگر به خارج از کشور جریان مییابد و عرضه نفت در دنیا را افزایش میدهد.
اگر ونزوئلا صادرات نفت به اروپا را متوقف کند و هیچ منبع انرژی دیگری برای پر کردن جای خالی نفت روسیه نباشد، قیمت انرژی بازهم در اتحادیه اروپا افزایش مییابد. بهعلاوه، با توجه به خرید سراسیمه انرژی توسط کشورهای اروپایی از تمام منابع موجود، منابع در دسترس انرژی برای سایر کشورها هم کاهش مییابد. بنابراین باید آماده افزایش قیمت نفت و انرژی در زمستان پیش رو بود./ تسنیم