شاه اردن: امنیت اردنی‌ها خط قرمز است رئیس سابق دفتر نتانیاهو: از عواقب حمله دوباره به ایران وحشت دارم + فیلم نیرو‌های مسلح یمن: حمله ما به مکه و مدینه دروغی بزرگ است عضو کمیسیون امنیت ملی: سناریوی جدید آمریکا حملات زمینی از طریق نیرو‌های نیابتی است/ نوع عملیات‌ها در سیستان و بلوچستان با گذشته کاملاً متفاوت است بیانیه ایران و ۱۱ کشور دیگر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد: تأسیسات هسته‌ای تحت هیچ شرایطی نباید هدف قرار گیرند علی جنتی: آمریکایی‌ها کلیات طرح ۷ بندی را پذیرفته‌اند، اما درمورد ترتیب اجرای بند‌های پیشنهادی با ایران اختلاف نظر جدی دارند هشدار سفارتخانه‌های آمریکا به شهروندانش درباره سفر به چهار کشور عربی بازخوانی درخواست محرمانه نتانیاهو از ترامپ برای بقا در قدرت واکنش تند کوشنر به جنجال معاملات محرمانه با کشورهای خلیج فارس جهاد اسلامی: پاسخ به جنایات اسرائیل در میدان ادامه دارد عراقچی: آمریکا پول مالیات‌دهندگان را صرف دفاع از اسرائیل کرده است ادامه عملیات‌روانی رسانه‌های آمریکایی درباره ازسرگیری جنگ اسکات ریتر: آمریکا سپر کافی مقابل بالستیک‌های ایران ندارد یونان: تحریم‌های ایران را اجرا می‌کنیم پنتاگون سفارش خرید ۸۵۰ جنگنده اف-۳۵ داد ارتش یمن: عملیات نجات یک قایق/ سعودی کشتیرانی را تهدید می‌کند

گوترش: خطر اتمی کنونی در دهه‌های اخیر بی‌سابقه است

گوترش: خطر اتمی کنونی در دهه‌های اخیر بی‌سابقه است دبیرکل سازمان ملل متحد هشدار داد خطر اتمی در حال حاضر در بالاترین سطح در دهه‌های اخیر قرار دارد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۸ - ۰۱ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 August 23
کد خبر: ۱۴۸۱۷۵

به گزارش راهبرد معاصر، «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد دوشنبه (۲۳ اوت) گفت که خطر اتمی در حال حاضر در بالاترین سطح در دهه‌های اخیر قرار دارد.

 

به گزارش خبرگزاری «تاس»، وی در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت: خطر اتمی به بالاترین حد خود در دهه‌های اخیر رسیده است. کشورهای دارای سلاح اتمی باید متعهد به «عدم استفاده اولیه» از این سلاح‌ها باشند.

 

وی افزود: آن‌ها همچنین باید به کشورهایی که تسلیحات اتمی ندارند اطمینان دهند که از سلاح‌های اتمی علیه‌شان استفاده نخواهند کرد یا تهدید به استفاده از آن‌ها نمی‌کنند و در کل شفاف باشند.

 

گوترش همچنین گفت: ما به همه کشورها نیاز داریم که دوباره به جهانی عاری از سلاح‌های اتمی متعهد شوند و از هیچ تلاشی برای آمدن به میز مذاکره به منظور کاهش تنش‌ها و پایان دادن به مسابقه تسلیحات اتمی، یک بار برای همیشه، دریغ نکنند.

 

اخیراً «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه تلاش کشورهای غربی برای معرفی روسیه به عنوان یک کشور تهدید کننده تسلیحات اتمی را غیرقابل قبول خواند و گفت: واشنگتن و متحدانش پس از برانگیختن تشدید بحران اوکراین و به‌راه انداختن یک رویارویی ترکیبی شدید با روسیه، به طور خطرناکی در آستانه درگیری نظامی آشکار با کشورمان، که به معنای درگیری مسلحانه مستقیم قدرت‌های اتمی است، قرار گرفته است. بدیهی است که چنین برخوردی با تشدید تنش اتمی همراه خواهد بود.

 

پیش‌تر، «دیمیتری مدودف» معاون رئیس شورای امنیت روسیه با هشدار درباره عرضه تسلیحات غرب به اوکراین و آموزش نظامیان این کشور برای نبرد با روسیه گفت که این‌گونه اقدامات خطر تبدیل شدن به یک جنگ اتمی تمام عیار را دارد.

 

مدودف گفت که غرب از طریق اوکراین یک جنگ نیابتی علیه روسیه به راه انداخته و سپس درباره عواقب آن هشدار داد و گفت: پمپاژ تسلیحات به اوکراین از طریق کشورهای ناتو، آموزش نظامیان این کشور در زمینه استفاده از تجهیزات غرب، اعزام مزدور و برگزاری رزمایش کشورهای عضو ناتو در نزدیکی مرز ما همگی احتمال تقابل آشکار و مستقیم ناتو و روسیه را به جای «جنگ نیابتی» افزایش می‌دهد.

 

معاون رئیس شورای امنیت روسیه تصریح کرد: چنین تقابلی (بین روسیه و ناتو) همیشه خطرات تبدیل شدن به یک جنگ اتمی تمام عیار را دارد و این یک سناریوی فاجعه‌بار برای همه است. همین. بنابراین به خود و دیگران دروغ نگویید. فقط باید به عواقب احتمالی اعمال خود فکر کنید./ فارس

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار