مصوبه حمایت از خریداران خودرو باطل شد / ماجرا چیست؟ بسته اینترنت چرا زود تمام می‌شود؟ بالاخره اپراتور‌ها توضیح دادند تغییر مهم در فیش حقوقی کارگران؛ جزییات معافیت حق اولاد و حق تاهل از مالیات جدیدترین قیمت میوه اعلام شد پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ / دلار مرز ۱۹۰ هزار را رد می‌کند؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۵ / طلا در آستانه صعودی دیگر + جدول اطلاعیه مهم سازمان تأمین اجتماعی در خصوص زمان پرداخت حقوق مرداد ماه ۱۴۰۵ بازنشستگان و مستمری بگیران واردات خودرو‌های کارکرده آزاد شد؛ سقف ۲۰ هزار دستگاه و شرط کلیدی ارز شرایط فروش مدیران خودرو ۳۱ مرداد ۱۴۰۵ | ثبت‌نام فونیکس F ۷ Pro e+ با تحویل ۳۰ روزه + قیمت قطعی آغاز واریز حقوق مرداد بازنشستگان تأمین اجتماعی از فردا + جدول زمان بندی حروف الفبا قیمت سکه پارسیان امروز ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ | سقوط یا صعود؟ گزارش لحظه‌ای بازار قیمت بیت کوین امروز چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵؛ تثبیت در کانال ۶۴ هزار دلاری آخرین قیمت دلار و یورو امروز ۲۸ مرداد ۱۴۰۵؛ نوسان صعودی در بازار ارز | گزارش لحظه‌ای قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ / طلای ۱۸ عیار به ۱۹.۶ میلیون تومان رسید + جدول نرخ نقره آخرین قیمت خودرو امروز ۲۸ مرداد ۱۴۰۵؛ نوسان قیمت سایپا و ایران خودرو

توضیحات خاندوزی درباره جریمه مؤدیانی که مالیات مسکن خالی و لوکس را ندهند

توضیحات خاندوزی درباره جریمه مؤدیانی که مالیات مسکن خالی و لوکس را ندهند وزیر اقتصاد با بیان "در این دولت اطلاعات شرکت‌های دولتی، نهادهای عمومی و اطلاعات مالیاتی شفاف می‌شود"، گفت: مؤدیانی که مالیات مسکن خالی و لوکس را پرداخت نکنند، جریمه می‌شوند و در زمان فروش ملک با مشکل رو‌به‌رو خواهند شد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۸ - ۰۸ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 August 30
کد خبر: ۱۴۹۰۵۷

به گزارش راهبرد معاصر؛  «احسان خاندوزی» وزیر امور اقتصادی و دارایی در برنامه «بدون توقف» در خصوص فعالیت سامانه جامع املاک و اسکان گفت: این سامانه از سال‌های قبل وجود داشت اما این نقش پررنگی که در حوزه سیاست‌های اقتصادی و مالی بازی کرد محصول تلاش و فشاری بود که در آن زمانی که من در مجلس بودم آورده شد، در اصل قانون مالیات بر خانه‌های خالی وجود داشت و ما این را نگذاشتیم که هر وقت دولت پول کم داشت کسری بودجه را جبران کند بلکه برای این بود که جلوی کسانی که از خرید و فروش املاک درآمدهایی را به دست می‌آورند و گرانی خانه را به مردم تحمیل می‌کنند بگیریم، همان اتفاقی که بهار و تابستان امسال افتاد و واقعاً اوضاع در این حوزه نامناسب است.


وی با اشاره به اینکه مسئله این است که چرا دولت و حاکمیت از سال‌های قبل به‌سراغ این موضوع نرفت، اظهار کرد: رصد این موضوع برای این است که ما بدانیم چه‌تعدادی در ایران خانه دارند و چه‌تعداد مستأجر هستند، چون اگر این اطلاعات نباشد دولت نمی‌تواند اعمال نظر درست و جامعی داشته باشد، به همین جهت گفتیم سامانه املاک و اسکان قلب این قصه است و حتی اگر مالیات هم کمتر بگیریم به‌صرفه است.


سخنگوی اقتصادی دولت با ابراز اینکه ضعف اجرای طرح مالیات بر خانه‌های خالی به‌دلیل نقص اطلاعات است، یادآور شد: حتی در سال گذشته حمله شدیدی به سامانه صورت گرفت که دوستان در وزارت راه و شهرسازی اطلاعات را تکمیل کردند، متأسفانه یک فرهنگی در کشور ما وجود دارد که خیلی از خریدوفروش‌ها در فضای رسمی صورت نمی‌گیرد و نیازمند الزام و فشار و سخت‌گیری است و تا این سامانه خوب کار نکند اجرای این طرح ناقص خواهد بود، وقتی اطلاعات کامل نیست نه خوب می‌توانیم حمایت کنیم و نه نظارت داشته باشیم.


خاندوزی در ادامه تصریح کرد: طبق آماری که تا تیرماه داشتیم ما برای 530 هزار واحد مسکونی برگه مالیاتی صادر کردیم، از این تعداد 60 تا 70 هزار نفر اعتراض کردند و عده‌ای هم پرداخت کردند و اکثریتی هم نه اعتراض کردند و نه پرداخت کردند که باید بدانند این مالیات ضریب می‌خورد و در موقع فروش مشکل پیدا می‌کنند، فعلاً ابزار ویژه‌تری برای تمکین وجود ندارد. همچنین یکی از اهداف دولت این است که بتوانیم طرح مالیات بر مجموع درآمد را عملیاتی کنیم، لایحه اصلاح قانون مالیاتی را آماده کردیم، اما برای پیاده‌سازی این نوع مالیات راهبردهای پیچیده‌ای وجود دارد لذا فعلاً برای ما در اولویت نیست.


وی در ادامه نیز به موضوع اعطای وام‌های بدون ضامن اشاره و عنوان کرد: قصه این وام بدون ضامن ذیل طرح بزرگتری است که اگر مردم خوش‌حساب باشند اصلاً لزومی ندارد که به‌دنبال ضامن بروند، حداقل بازنشسته‌ها و کارمندانی که از بانکی حقوق می‌گیرند باید بتوانند راحت تسهیلات دریافت کنند، گام دوم این است که تمام افرادی که حقوق‌بگیر هستند هم بتوانند این وام را دریافت کنند. در زمان حاضر نزدیک به 600 هزار نفر وام بدون ضامن زیر 100 میلیون تومان دریافت کردند.


وزیر اقتصاد همچنین تصریح کرد: در مواردی هم که در این زمینه تخلف شد آنجا که به اطلاع بازرسی ما در وزات اقتصاد رسید بدون هیچ‌گونه اغماضی برخورد و رئیس شعبه برکنار شد، یک بخش دیگر موارد هم تخلف نبود اما نارضایتی مردم را در پی داشت که در خصوص آن با بانک‌ها در حال مذاکره هستیم.


خاندوزی در خصوص رویکرد دولت جدید در خصوص شفافیت در حوزه اقتصادی اظهار کرد: البته که مقاومت‌های زیادی در مسیر شفافیت بوده و هست، در موضوع ابربدهکاران بانکی هم این موضوع وجود داشت، برای اولین‌بار در تاریخ بانکداری کشور مردم می‌توانند به‌راحتی به نام ابربدهکاران بانکی دسترسی پیدا کنند، این شفافیت اول کمک می‌کند که آن شرکت‌ها به‌دلیل ترس از آبرو، اعتبار و موقعیت زودتر بدهکاری خود را پرداخت کنند، ثانیاً نظام بانکی انضباط پیدا می‌کند.


وی در پایان یادآور شد: این شفافیت هم در مورد بدهکاران بزرگ بانکی رخ داده است و هم در مورد شرکت‌های دولتی که تا پارسال در یک حاشیه امنی بودند و کسی خبر نداشت، در اصل ما اموال مردم و دولت را دست کسی دادیم که به بدترین نحو آن را مدیریت کرده و آخرش هم هزار ضرر و زیان به آن وارد کرده است، لذا قرار است در این دولت برای اولین‌بار اطلاعات تمام شرکت‌های دولتی، اطلاعات مالیاتی و اطلاعات شرکت‌های بیرون از دولت و نهادهای عمومی شفاف شود./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار