سفیر آمریکا در بحرین: نمی‌دانم توافق با ایران نزدیک است یا نه

سفیر جدید ایالات متحده آمریکا در بحرین، ضمن تلاش برای تخریب چهره ایران، مذاکرات هسته‌ای را بسیار مهم توصیف و تأکید کرد که کشورش در این نقطه از دنیا خواستار درگیری یا تنش بیشتر نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۲ - ۲۲ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 September 13
کد خبر: ۱۵۰۵۰۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ «استیون بوندی»* سفیر جدید آمریکا در بحرین (از ۹ فوریه ۲۰۲۲) و کارمند سابق این سفارت در سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۷، ضمن هجمه و تخریب وجهه ایران، مذاکرات هسته‌ای را «بسیار مهم» توصیف و بر «رد درگیری و تنش بیشتر» تأکید کرد.

 

نمی‌شود نتیجه مذاکرات هسته‌ای را پیش‌بینی کرد

بوندی در گفت‌وگو با روزنامه «الایام» بحرین، در پاسخ به سوالی درباره مذاکرات هسته‌ای و اینکه توافق نزدیک است یا خیر و اگر فشارهای طرف اسرائیلی نبود چه می‌شد و آیا توافق جدید با توافق قبلی متفاوت است، گفت، او هم نمی‌داند که توافق نزدیک است یا خیر. «نمی‌توانم امروز پیش‌بینی کنم که کار به کجا می‌رسد. اگر نگاهی به اخبار ماه گذشته بکنیم، می‌بینیم که افراد [به حصول توافق] بدبین بودند، بعد خوش‌بین شدند. دوباره بدبین شدند و بار دیگر خوش‌بین شدند. لذا شاید فردا وضعیت کاملا متفاوت باشد. ما نمی‌توانیم پیش‌بینی کنیم. اما معتقدم که مذاکرات درباره پرونده هسته‌ای ایران خیلی مهم است و اگر بتوانیم راهی برای بازگشت به آن بیابیم و ایران را به تعهدات برنامه جامع مشترک [برجام] پایبند کنیم، این امر تهدید بزرگی را از طریق میز مذاکره رفع می‌کند».

 

تخریب ایران و ادامه ایران‌هراسی

سفیر آمریکا با نادیده گرفتن بی‌اعتنایی کشورش به توافق هسته‌ای و خروج از تعهداتش در برجام و دیگر توافقنامه‌های بین‌المللی در دوره ریاست دونالد ترامپ، ایران را «بهترین نمونه کشوری» دانست که «به نظام و قوانین بین‌الملل پایبند نیست» و ضمن تخریب وجهه ایران ادعا کرد «خیلی روشن است که ایران دلیل نگرانی و ناآرامی در منطقه است و در امور خیلی از کشورها دخالت می‌کند... ما می‌دانیم که [علاوه بر هسته‌ای] مشکلات دیگری در خصوص برنامه موشکی و دخالتهای ایران در امور دیگر کشورها و حمایت از گروه‌های نیابتی هست... شکی نیست ایران تهدید دائمی است و بهترین راه درمان این تهدیدها، توافق با دوستانمان برای [تشکیل] ائتلاف یا گروهی از کشورهای چندملیتی و تلاش برای یکی کردن سیاست‌هایمان است تا ایران بفهمد که نباید در امور کشورهای دوست از جمله بحرین دخالت کند.

 

ادعای سفیر: آمریکا دنبال تنش بیشتر نیست

سفیر آمریکا ضمن رد یک جمله روزنامه الایام مبنی بر اینکه قبول ندارد اهتمام آمریکا در عراق کاهش یافته در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا آمریکا به اسرائیل برای برخورد نظامی با ایران در صورت شکست دیپلماسی، چراغ سبز داده گفت، «حدس و گمانی در این خصوص ندارم. هدف ما در این بخش از دنیا، کاهش تنش است. هیچ کس دنبال درگیری یا تنش بیشتر نیست. لذا وقتی رئیس جمهور بایدن در نشست سران در جده حضور یافت سخنان مهمی مطرح کرد و گفت که نمی‌خواهد خلأ [آمریکا] را ایران، یا چین یا روسیه پر کنند. همچنین تأکید کرد که نیروهای آمریکایی در منطقه می‌مانند و ما به کشورهای دوست در دفاع از حاکمیت‌شان و تمامیت ارضی‌شان کمک می‌کنیم اما مهم‌تر از این، تأکید او بر اهمیت دیپلماسی بود که راه بهتر برای پرداختن به چالش‌های همیشگی و سخت از طرق مدنی [غیرنظامی] و تلاش برای رسیدن به توافق‌هایی است که هدفش پرداختن به درمان رفتارهای نگران‌کننده است.

 

آغاز روابط آمریکا و بحرین با حضور مبلغان مسیحی در قرن ۱۹

سفیر آمریکا در ابتدای این مصاحبه، روابط کشورش با بحرین را «قوی و عمیق» و در همه حوزه‌ها بخصوص «نظامی و امنیتی» توصیف کرد و آغاز روابط آمریکا و بحرین را اواخر قرن نوزدهم برشمرد «زمانی که مبلغان مسیحی آمریکایی به بحرین رفته و بیمارستان هیأت آمریکایی (American Mission Hospital) و همچنین یک مدرسه و یک کلیسا را بنا نهادند و اینها تا امروز هم فعالیت دارند».

 

سفیر آمریکا گفت، نرخ‌های تبادلات تجاری دوجانبه پس از کاهش آن در طول همه‌گیری کووید-۱۹ از ۳ میلیارد دلار به ۲ میلیارد دلار در پایان سال گذشته رسید. قبلا صادرات آمریکا به بحرین بیشترش از وارداتش بوده و اکنون صادرات بحرین بیش از وارداتش از آمریکاست و این صادرات نیز بیشتر شامل صادرات آلومینیوم است.

 

سفیر آمریکا با اشاره به سوال روزنامه الایام در خصوص نقش بحرین در امنیت منطقه و میزبانی از بزرگ‌ترین ائتلاف بین‌المللی دریایی گفت، «بگذارید به گذشته برگردیم و به یاد بیاوریم که برای چه داریم تلاش می‌کنیم. ارزیابی مشترکی از تهدیدات در این منطقه است؛ تهدیدی که به تمامیت ارضی کشورها و حاکمیت آنان احترام نمی‌گذارد. فکر می‌کنم این تهدید از جانب کشوری است که به نظام بین‌الملل احترام نمی‌گذارد و می‌توانید این را هم در خاورمیانه ببینید هم در اروپا و همچنین در چین.

 

دولت بایدن بروشنی از راهکار دودولتی حمایت می‌کند

سفیر آمریکا در بخشی دیگر از این مصاحبه تأکید کرد که کشورش به دنبال راهکار دودولتی برای مسئله فلسطین است. او ضمن تأکید بر «ابتکار جدید» یعنی «سمینار نقب» که شامل حضور بحرین، امارات، مصر، مغرب، آمریکا و رژیم صهیونیستی می‌شود، گفت، کشورش تلاش می‌کند تشکیلات خودگردان فلسطین را در کارگروه‌های این سمینار مشارکت دهد.

 

سفیر آمریکا درباره «نقش آمریکا در حصول راهکار سیاسی برای منازعه فلسطین-اسرائیل» گفت، «موضع آمریکا روشن است. ما می‌خواهیم به سمت راهکار دودولتی [دو کشوری] برویم. موضع دولت رئیس جمهور بایدن کاملا روشن است بخصوص وقتی جولای به خاورمیانه آمد و به قدس و به بیت‌لحم رفت و با محمود عباس دیدار کرد و بعد از آن به عربستان سعودی رفت تا در «نشست سران جده برای امنیت و توسعه» حضور یابد و در همه این مناسبت‌ها بروشنی درباره حرکت به سوی راهکار دودولتی حرف زد... سران فلسطین و اسرائیل را به گفت‌وگوی مستقیم تشویق کرد... اما این یعنی ما داریم به سمت مذاکرات حرکت می‌کنیم؟ متاسفانه هنوز رخ نداده. تلاش می‌کنیم شرایط آماده شود تا بتوانیم به مسیر بهتری منتقل شویم که در نهایت به راهکار دودولتی منتهی شود تا دو طرف در داخل خاک خود از امنیت و ثبات و شکوفایی برخوردار باشند»./ فارس

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر