افزایش تنش‌های دیپلماتیک میان فرانسه و مغرب/ سفیر فرانسه رباط را ترک کرد-راهبرد معاصر
واشنگتن‌پست: حماس از توافق پیشنهادی بایدن حمایت می‌کرد تا اینکه نتانیاهو خواسته‌های جدیدی را مطرح کرد بیانیه مهم حزب‌الله درباره مرحله جدید مقابله با رژیم صهیونیستی: منتظر روز‌های آینده باشید عراقچی در بدو ورود به ترکیه: اکنون در منطقه درک مشترکی وجود دارد | مسائل باید مسالمت‌آمیز حل شود وزیر خارجه ترکیه: احتمال درگیری میان تهران و تل آویو بالاست پنتاگون: هیچ نقشی در عملیات ترور یحیی سنوار نداشتیم نماینده ایران در سازمان ملل: صدام را با وضع آشفته از سوراخ زیرزمینی بیرون کشیدند | شهید سنوار در میدان نبرد، با لباس رزم و نه در مخفیگاه به مقابله با دشمن پرداخت خطیب زاده: ما برنامه نظامی هسته‌ای را دنبال نمی‌کنیم | خویشتن داری در برابر اسرائیل دیگر کارساز نیست رویترز: ترامپ در حال زمینه‌چینی برای به چالش کشیدن نتایج انتخابات در صورت شکست است نامه ایران به سازمان ملل درباره اتهامات تل‌آویو علیه تهران: حمایت ایران از گروه‌های مقاومت کاملاً مطابق با حقوق بین‌الملل است روایت هاآرتص از نحوه به شهادت رسیدن «یحیی السنوار» در رفح عراقچی از قاهره به استانبول رفت ارتش اسرائیل به حالت آماده باش درآمد عراقچی: مشورت‌های امروز در مصر بسیار سازنده بود نتانیاهو: یحیی السنوار را ترور کردیم CNN: بایدن در جریان ادعای اسرائیل مبنی بر ترور یحیی سنوار قرار گرفت

افزایش تنش‌های دیپلماتیک میان فرانسه و مغرب/ سفیر فرانسه رباط را ترک کرد

در پی تشدید بحران دیپلماتیک بین رباط و پاریس، سفارت فرانسه تایید کرد که سفیرش در مغرب، این کشور را ترک کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۶ - ۳۰ شهريور ۱۴۰۱ - 2022 September 21
کد خبر: ۱۵۱۴۷۷

به گزارش راهبرد معاصر،‌ در بحبوحه تشدید بحران دیپلماتیک بین مغرب و فرانسه که با استقبال از اعضای جبهه پولیساریو در پارلمان فرانسه تشدید شده،«هلن لوگال» سفیر فرانسه در مغرب، پس از گذشت سه سال از انتصابش در این پست، رباط را ترک کرد.

 

به نوشته روزنامه «رأی الیوم»، لوگال که از سال ۲۰۱۹ به عنوان سفیر در مغرب فعالیت داشت، اکنون آماده می‌شود تا به صف خدمت در بخش فعالیت‌های خارجی اروپایی در بروکسل بپیوندد.

 

پس از آن‌که، رسانه‌ها چند روز پیش از خارج شدن لوگال از رباط خبر دادند، سفارت فرانسه، سرانجام خروج این خانم ۵۵ ساله از رباط را تایید کرد. قرار است این مشاور سابق «فرانسوا اولاند» رئیس‌جمهور سابق فرانسه در امور آفریقا، به بروکسل برود و ریاست بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در بر عهده بگیرد.

 

برخی منابع رسانه‌ای به نقل از منابع آگاه اعلام کردند که پاریس قصد دارد، «ماریون باراداس» را به عنوان سفیر جدید خود در مغرب معرفی کند. وی در حال حاضر، معاونت گروه تالس (شرکت صنایع جنگ‌افزاری و هوافضای فرانسوی) را برعهده دارد و مسئول روابط بین‌الملل در این شرکت است. پست جدید او همزمان با سفر قریب‌الوقوع «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه به مغرب در اکتبر آتی به او ابلاغ شده است.

 

جبهه پولیساریو یک سازمان سیاسی نظامی در صحرای غربی است. این گروه در سال ۱۹۷۳ به عنوان یک گروه مقاومت علیه تسلط استعمار اسپانیا بر صحرای غربی و با هدف استقلال این منطقه ایجاد شد. پولیساریو پس از خروج اسپانیا در سال ۱۹۷۶، جمهوری دموکراتیک عربی صحرا را در مستعمره پیشین اسپانیا ایجاد کرد و به مخالفت با اقدام اسپانیا در تقسیم صحرای غربی میان مغرب و موریتانی پرداخت.

 

موریتانی و پولیساریو در سال ۱۹۷۹ با یکدیگر صلح کردند و بدین ترتیب بخش جنوبی جمهوری صحرا (به نام وادی الذهب) به این جمهوری بازگشت اما پادشاهی مغرب تمام منطقه شمالی صحرای غربی را که «الساقیة الحمراء» نامیده می‌شود، در اشغال خود نگاه داشت و ضمیمه خاک خود کرد. از آن پس جبهه پولیساریو بر روی مقاومت علیه مغرب متمرکز شده است.

 

مغرب خواهان حکومت خودگردان وابسته به خود در صحرای غربی و وجود دولت و پارلمان محلی تحت حاکمیت خود در این منطقه است و می‌گوید اگر قرار به برگزاری همه‌پرسی باشد باید در خصوص خودمختاری این منطقه و نه برای جدایی از مغرب باشد. اما جبهه پولیساریو مخالف این طرح است و خواهان برگزاری همه‌پرسی تعیین سرنوشت برای صحرای غربی است.

 

در حالی که اسپانیا در این منازعه، کنار مغرب ایستاده، فرانسه تلاش دارد تا در این منازعه اعلام بی‌طرفی کند از سوی دیگر به دلیل تلاش‌های اخیر پاریس برای نزدیکی به الجزائر به دلیل نیاز به انرژی در سایه جنگ اوکراین و نیز اقدام اخیر دولت فرانسه در امتناع از اعطای روادید به شهروندان مغربی از جمله شخصیت های سیاسی، پزشکان، بازرگانان و هنرمندان این کشور، روابط بین این دو کشور به تیرگی گراییده است.

 

برخی ناظران سیاسی می‌گویند که فرانسه از طریق آغاز یک جنگ سرد، در تلاش است تا از مغرب امتیازگیری کند و این کشور را به اتخاذ تصمیماتی سوق دهد که در راستای منافع فرانسه در پرونده های اقتصادی و ژئواستراتژیک است./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار