تهدید ماکرون به قتل توسط یک خاخام! واکنش روسیه طرح‌های جنگی اسرائیل برای غزه بیانیه وزارت امور خارجه در خصوص تحولات غزه و فلسطین بیانیه اتحادیه اروپا و ۹ کشور در خصوص طرح نظامی جدید اسرائیل شهادت ۲ برادرزاده رئیس دفتر حماس در حمله توپخانه‌ای به شرق غزه وزیر کابینه اسرائیل: می‌خواهیم نوار غزه را موقتاً اشغال کنیم جزئیات دیدار سفیر ایران در عربستان با عراقچی پاسخ اروپا و اوکراین به شرط پوتین برای پایان جنگ کشته شدن ۶ نظامی ارتش لبنان در جنوب لبنان سفرای جدید ۹ کشور خارجی رونوشت استوارنامه خود را تقدیم وزیر امور خارجه کردند رئیس پارلمان عراق: طرح اسرائیل برای تسلط کامل بر غزه را محکوم می‌کنیم مسکو: صلح آذربایجان و ارمنستان باید بدون مداخله خارجی باشد فیدان: اسرائیل به دنبال اشغال یا تضعیف کشور‌های منطقه است درگیری خونین ارتش پاکستان در نزدیکی مرز افغانستان ده‌ها کشته بر جای گذاشت محمد رعد: تحویل سلاح مقاومت خودکشی است و ما خودکشی نمی‌کنیم

ترکیه خواستار لغو حق وتو در شورای امنیت شد

وزیر امور خارجه ترکیه خواستار لغو حق وتوی پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد شده است.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۵ - ۰۱ مهر ۱۴۰۱ - 2022 September 23
کد خبر: ۱۵۱۷۸۲

به گزارش راهبرد معاصر، وزیر امور خارجه ترکیه گفته شورای امنیت بایستی توسعه داده شود و حق وتوی پنج عضو دائمی این شورا باید لغو شود.

 

«مولود چاوش اوغلو»، وزیر امور خارجه ترکیه روز جمعه در جمع خبرنگاران گفته آنکارا خواستار آن است که شورای امنیت، «فراگیرتر» باشد و حق وتوی پنج قدرت دائمی این شورا لغو شود.

 

اظهارات وزیر امور خارجه ترکیه در حاشیه هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در راستای سیاست درازمدت این کشور است اما با پیشنهاد اخیر آمریکا هم همسو است.

 

چاووش اوغلو گفت: «باور ما این است که شورای امنیت باید فراگیرتر باشد. فرمول‌های زیادی وجود دارند که توسط بسیاری از کشورها ارائه می‌شوند و همه کشورها بایستی در آنجا نماینده داشته باشند.»

 

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه از اصلی‌ترین طرفداران این دیدگاه است و بارها با گفتن اینکه «دنیا بزرگتر از ۵ کشور است» خواستار اجرای آن شده است.

 

سازمان ملل متحد در پایان جنگ جهانی دوم توسط قدرت‌های پیروز جنگ پایه‌گذاری شد. این قدرت‌ها شامل چین، روسیه، فرانسه، انگلیس و آمریکا به عضویت دائم شورای امنیت درآمده و صاحب حق وتو شدند. ۱۰ عضو چرخشی شورای امنیت برای دوره‌های دو ساله انتخاب می‌شوند.

 

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه یکی از مخالفان برداشته شدن حق وتوی سازمان ملل است. او گفته «چنانچه حق وتو برداشته شود، سازمان ملل همان روز می‌میرد.»

 

آمریکا کشوری است که بیش از سایر کشورهای عضو دائم شورای امنیت از حق وتوی خود استفاده کرده. این کشور بیش از 80 بار از این حق استفاده کرده که اکثر آنها در دفاع از جنایات رژیم صهیونیستی بوده است./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار