رئیس جمهور گرجستان قانون «عوامل بیگانه» را وتو کرد-راهبرد معاصر
عملیات شهادت طلبانه در قلب تل‌آویو + واکنش گروه‌های مقاومت  مصر: در مرحله نخست ۳۳ زندانی اسرائیلی در مقابل ۱۸۹۰ اسیر فلسطین آزاد می‌شوند دبیر کل سازمان ملل: آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان همچنان پابرجاست، اما شکننده است سازمان امنیت سعودی: کشور در معرض توطئه قرار دارد وقوع انفجار‌های بزرگی «ایلات» را به لرزه درآورد پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم السیسی با خلیفه حفتر دیدار کرد روس‌اتم: مذاکرات با ایران درباره احداث یک نیروگاه اتمی جدید به‌زودی آغاز می‌شود توافق اربیل و سلیمانیه برای تشکیل دولت اقلیم کردستان عراق جزئیات آزادی اسرای عضو گروه‌های مبارز فلسطینی در مرحله اول پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم

رئیس جمهور گرجستان قانون «عوامل بیگانه» را وتو کرد

«سالومه زورابیشویلی» رئیس جمهوری گرجستان روز شنبه قانون جنجالی «عوامل بیگانه» را که به رغم اعتراض‌های گسترده به تصویب رسیده بود، وتو کرد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۱ - ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 18
کد خبر: ۲۴۱۳۳۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ زورابیشویلی پیش از وتوی این قانون در سخنانی تلویزیونی اظهار کرد: امروز قانونی را که در اساس، روسی است و با قانون اساسی تضاد دارد، وتو می‌کنم.

«ایراکلی کوباخیدزه» نخست وزیر گرجستان در واکنش به این اقدام رئیس جمهوری گفت که نمایندگان حزب حاکم «رویای گرجی» در پارلمان آمادگی دارند، پیشنهاد‌هایی را که سند وتوی این قانون مطرح می‌کند، بررسی کنند.

اما زورابیشویلی که اختلافات زیادی با حزب حاکم دارد، احتمال مذاکرات با رویای گرجی را که به تعبیر وی گفتگو‌هایی «گمراه‌کننده، تصنعی و اشتباه» خواهد بود، رد کرد.

با این حال، حزب حاکم رویای گرجی آرای کافی برای لغو وتوی رئیس جمهوری را دارد.

در هفته‌های گذشته معترضان، اعتراضات گسترده‌ای را علیه این طرح سازماندهی کردند که به درگیری‌هایی میان آنها و ماموران امنیتی منجر شد.

بر اساس این قانون، سازمان‌های مردم‌نهاد و رسانه‌هایی که بیش از ۲۰ درصد بودجه خود را از خارج از کشور دریافت می‌کنند، عامل یا عنصر بیگانه شناخته می‌شوند.

مخالفان می‌گویند که این قانون تلاش گرجستان برای پیوستن به اتحادیه اروپا را تضعیف می‌کند.

اتحادیه اروپا نیز از گرجستان خواسته بود تا این قانون را که مانع تحقق خواسته این کشور برای ملحق شدن به این اتحادیه می‌شود، لغو کند.

کارین ژان پی‌یر سخنگوی کاخ سفید نیز گفته بود که آمریکا نسبت به تصویب این قانون در پارلمان گرجستان «عمیقا نگران» شده است و از رئیس جمهوری این کشور می‌خواهد که آن را وتو کند. / ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار