تأکید پزشکیان بر تقویت مناسبات ایران و عمان عراقچی: تا چند روز آینده زمان دور جدید مذاکرات مشخص می‌شود / در خصوص غنی سازی با هیچکسی شوخی نداریم حماس: جامعه عربی و بین‌المللی مقابل عربده‌کشی اسرائیل بایستد بقایی: غنی‌سازی اصل بنیادین برای ایران در مذاکرات است اسلامی: غنی سازی خط قرمز ما است / به سمت سلاح هسته‌ای نمی‌رویم درگیری‌های خونین میان عشایر و گروه‌های مسلح در سوریه با چند کشته و زخمی وندی شرمن: برنامه هسته‌ای ایران نابودشدنی نیست مقام آمریکایی: بسته تحریمی سنگینی علیه روسیه تدوین شده است طالبان مدعی کشته شدن رابط داعش و جبهه پنجشیر در بدخشان شد ارتش یمن: تل‌آویو و بن‌گوریون را هدف قرار دادیم عربستان ورود کودکان را به حج ممنوع کرد پزشکیان عازم عمان شد بقایی در گفتگو با سی‌ان‌ان: ایران از غنی‌سازی چشم‌پوشی نمی‌کند تیراندازی در فیلادلفیا ۱۱ کشته و زخمی برجا گذاشت توافق مهم کُرد‌ها با دولت الجولانی درباره اردوگاه الهول

رئیس جمهور گرجستان قانون «عوامل بیگانه» را وتو کرد

«سالومه زورابیشویلی» رئیس جمهوری گرجستان روز شنبه قانون جنجالی «عوامل بیگانه» را که به رغم اعتراض‌های گسترده به تصویب رسیده بود، وتو کرد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۱ - ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2024 May 18
کد خبر: ۲۴۱۳۳۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ زورابیشویلی پیش از وتوی این قانون در سخنانی تلویزیونی اظهار کرد: امروز قانونی را که در اساس، روسی است و با قانون اساسی تضاد دارد، وتو می‌کنم.

«ایراکلی کوباخیدزه» نخست وزیر گرجستان در واکنش به این اقدام رئیس جمهوری گفت که نمایندگان حزب حاکم «رویای گرجی» در پارلمان آمادگی دارند، پیشنهاد‌هایی را که سند وتوی این قانون مطرح می‌کند، بررسی کنند.

اما زورابیشویلی که اختلافات زیادی با حزب حاکم دارد، احتمال مذاکرات با رویای گرجی را که به تعبیر وی گفتگو‌هایی «گمراه‌کننده، تصنعی و اشتباه» خواهد بود، رد کرد.

با این حال، حزب حاکم رویای گرجی آرای کافی برای لغو وتوی رئیس جمهوری را دارد.

در هفته‌های گذشته معترضان، اعتراضات گسترده‌ای را علیه این طرح سازماندهی کردند که به درگیری‌هایی میان آنها و ماموران امنیتی منجر شد.

بر اساس این قانون، سازمان‌های مردم‌نهاد و رسانه‌هایی که بیش از ۲۰ درصد بودجه خود را از خارج از کشور دریافت می‌کنند، عامل یا عنصر بیگانه شناخته می‌شوند.

مخالفان می‌گویند که این قانون تلاش گرجستان برای پیوستن به اتحادیه اروپا را تضعیف می‌کند.

اتحادیه اروپا نیز از گرجستان خواسته بود تا این قانون را که مانع تحقق خواسته این کشور برای ملحق شدن به این اتحادیه می‌شود، لغو کند.

کارین ژان پی‌یر سخنگوی کاخ سفید نیز گفته بود که آمریکا نسبت به تصویب این قانون در پارلمان گرجستان «عمیقا نگران» شده است و از رئیس جمهوری این کشور می‌خواهد که آن را وتو کند. / ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر