ترکیه مشتری «سوخو ۳۵» روسیه می‌شود-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

ترکیه مشتری «سوخو ۳۵» روسیه می‌شود

رئیس آژانس صنایع دفاعی ترکیه گفت این کشور ممکن است خرید جنگنده‌های سوخو-۳۵ روسیه را در صورت شکست قرارداد خرید اف-۱۶ آمریکا بررسی کند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۹ - ۰۲ مهر ۱۴۰۱ - 2022 September 24
کد خبر: ۱۵۱۸۸۱

به گزارش راهبرد معاصر، «اسماعیل دمیر» رئیس آژانس صنایع دفاعی ترکیه شنبه (۲۴ سپتامبر) به سی‌ان‌ان گفت ترکیه ممکن است خرید جت‌های جنگنده سوخو-۳۵ روسیه را در صورت شکست قرارداد خرید اف-۱۶ ساخت آمریکا در نظر بگیرد.

 

بنا به گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، دمیر در پاسخ به گزینه‌های دیگر ترکیه در صورت شکست توافق خرید اف-۱۶ از آمریکا، گفت یکی از گزینه‌ها می‌تواند سوخو-۳۵ باشد. رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه پنجشنبه گفته بود که احتمالاً تماسی تلفنی با همتای آمریکایی خود برای گفت‌وگو درباره خرید جت‌های اف-۱۶ خواهد داشت.

 

اواسط ژوئیه مجلس نمایندگان آمریکا متممی را به قانون مجوز دفاعی ملی تصویب کرد که انتقال قریب‌الوقوع جنگنده‌های اف-۱۶ به ترکیه را محدود می‌کند. این متمم مستلزم ضمانت‌هایی از سوی رئیس‌جمهور آمریکاست مبنی بر این که هواپیماها برای پروازهای غیرمجاز سرزمینی بر فراز یونان مورد استفاده قرار نخواهد گرفت.

 

در سال ۲۰۱۹ ایالات متحده مشارکت ترکیه در برنامه اف-۳۵ خود را به دلیل خرید سامانه‌های دفاع هوایی اس-۴۰۰ از روسیه تعلیق کرد و بعد آنکارا را به طور کامل از این برنامه کنار گذاشت. سال گذشته رئیس‌جمهور ترکیه گفت که آمریکا پیشنهاد داده آنکارا نسل چهارم جت‌های اف-۱۶ را به جای نسل پنجم اف-۳۵ خریداری کند.

 

واشنگتن تفاهم‌نامه مشترک اف-۳۵ با ترکیه را لغو کرد و آن را با هفت شریک باقی‌مانده در پروژه اف-۳۵ شامل انگلیس، هلند، ایتالیا، استرالیا، دانمارک، کانادا و نروژ امضا کرد./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار