عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ از نیمه اسفندماه وزیر نفت: ۷۰ هزار بشکه در روز به تولید نفت خام افزوده شد از سرگیری مجدد پرواز مشهد-کراچی با پرواز ایران ایر از ۵ اسفند رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید

برنامه ۲ ساله دولت برای اصلاح صنعت خودرو

وزیر صنعت با بیان این که برای اصلاح صنعت خودرو جدی هستیم از برنامه دو ساله در این زمینه خبر داد و گفت: قیمت تمام شده پراید ۱۱۱ حدود ۳۵ تا ۳۶ میلیون تومان است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۷ - ۱۲ تير ۱۳۹۸ - 2019 July 03
کد خبر: ۱۵۲۰۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ رضا رحمانی با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به نوسانات نرخ ارز و تاثیرات آن بر بازار افزود: ​اوایل تا اواسط پارسال، نابسامانی هایی در بازار پیش آمد و در ماه های اخیر هم در حوزه ارز، ثبات نسبی ایجاد و رشد قیمت ها هم متوقف و برخی کالاهای خاص هم به صورت موردی مدیریت شد.


وی با اشاره به اختصاص 14 میلیارد دلار برای تامین کالاهای اساسی در پارسال گفت: 70 درصد این میزان در حوزه کالاهای اساسی و به ویژه مواد غذایی بود که با مسولیت وزارت جهاد کشاورزی تامین شد و در اختیار مردم قرار گرفت و 23 درصد آن هم در حوزه دارو و درمان بود که در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مدیریت شد و یک درصد هم در حوزه کاغذ بود که وزارت ارشاد مسئول آن بود و 6 درصد هم برای لاستیک و خمیر کاغذ بود که وزارت صنعت​،​معدن و تجارت مسئول آن بوده است.


رحمانی درباره انتظارات مطرح شده درباره اختصاص ارز 4 هزار و 200 تومانی به برخی کالاها گفت: در زمانی که دولت، این سیاست را اتخاذ کرد بحث ممنوعیت و محدودیت مطرح نبود اما در 16 مرداد 97 سیاست های جدید ابلاغ شد.


وی ادامه داد: واردات 1339کد تعرفه کالا ممنوع شد و دولت تصمیم گرفت ارز 4 هزار و 200 تومانی را فقط به کالاهای اساسی اختصاص دهد.


رحمانی اضافه کرد:​کالاهایی که مشمول ارز 4 هزار و 200 تومانی نشدند حدود 2 برابر نسبت به کالاهایی که این ارز را دریافت کردند رشد قیمت داشتند.


وزیر صنعت،معدن و تجارت گفت: اگر بخواهیم سیاست های اختصاص ارز 4 هزار و 200 تومانی به اهداف مورد نظر خود برسد باید شبکه توزیع هم در دست دولت باشد هر جا نرخ ها چند نرخی شد حتما فساد، رانت و نابسامانی پیش می آید.
رحمانی با اشاره به اینکه خصوصی سازی از سیاست های دولت است، افزود:​ مجلس و دولت برای پرداخت ارز 4 هزار و 200 تومانی اتفاق نظر دارند اما در مورد چگونگی و ساز و کار توزیع آن بحث وجود دارد.


وی درباره بازار خودرو و صنعت خودرو هم گفت: این صنعت مانند هر بخشی دیگر مشکلاتی دارد و همچنین وضعیت فعلی خودرو در شان ملت ایران نیست اما نباید صنعت خودروسازی را تعطیل کرد.


رحمانی ادامه داد: اینگونه نیست که از صنعت خودرو حمایت ویژه ای داشته باشیم بلکه این صنعت هم مانند دیگر صنایع است و ما وظیفه داریم از همه صنایع حمایت کنیم تا تولید، رونق بگیرد.


وزیر صنعت،​ معدن و تجارت افزود: طرح ساماندهی خودرو در حال انجام و هدف از اقدامات ما این است که از وضع موجود به وضعی برسیم که در شان ملت ایران باشد و این موضوع به گذشت زمان نیاز دارد.


وی با اشاره به اینکه قیمت تمام شده خودرو یعنی قیمت محاسباتی و قیمت بازار داریم،​ اضافه کرد: فعلاً به علت نوسانات حوزه کلان اقتصادی مانند ارز و جنبه های روانی بازار،​ برخی تقاضاها برای حفظ ارزش پول به طور غیرواقعی ایجاد شد.


رحمانی افزود: از ابتدای امسال تا کنون 6 میلیون تقاضای خرید خودرو داشتیم در حالی که کل تولید خودرو، در سال، یک میلیون دستگاه است.


وی درباره نتایج قیمت گذاری خودرو بر مبنای 5 درصد زیر حاشیه بازار گفت: خودرو از آبان تا اسفند پارسال تاکنون 5 تا 15 درصد کاهش قیمت داشت و از اسفند پارسال با موج دوم افزایش قیمت مواجه شدیم اما اکنون این روند کاهشی شده است.


رحمانی اضافه کرد: کاهش سود سپرده های بانکی از اسفند پارسال یکی از علل افزایش قیمت در موج دوم بوده و اکنون به علت کنترل نرخ ارز، قیمت ها کاهشی شده است.


وی با بیان اینکه خودرو پراید هزار و 660 دلار وابستگی ارزی دارد، گفت: داخلی سازی این قطعات را آغاز کردیم و هر قدر ارزبری کمتری شود تاثیر نرخ خودرو از نوسانات نرخ ارز کمتر می شود.


رحمانی تاکید کرد: ساخت داخل و اصلاح ساختار را جدی گرفتیم و از خودرو ساز خواستیم اموال غیر تولیدی نداشته باشند.


وزیر صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه برای اصلاح صنعت خودرو جدی هستیم،​گفت: هر کدام از خودرو سازان بزرگ مکلف شدند اموال غیرتولیدی خود را بفروشند و از این محل، حداقل 1000 میلیارد تومان برای رونق تولید، تامین کنند.


وی اضافه کرد: نمایشگاه دائمی ساخت داخل برگزار کردیم.


رحمانی با اشاره به اینکه میانگین تولید روزانه خودرو، 4 هزار دستگاه است، گفت: همیشه تعدادی خودرو در پارکینگ های خودروسازان موجود است و اکنون هم به علت تحریم و کمبود برخی قطعات، تعدادی خودرو در پارکینگ ها موجود می باشد که مشکل آن در حال حل شدن است.


وی ادامه داد: ​همزمان با تولید،​خودروهای پارکینگ تحویل مشتریان می شود.


رحمانی با بیان اینکه قیمت تمام شده پراید 111 حدود 35 تا 36 میلیون تومان است، افزود: قیمت بازاری آن اکنون حدود 50 تا 51 میلیون تومان است.


او ادامه داد: در پی آن هستیم تا شرایط عادی و کیفیت و تنوع و تیراژه خودرو، اصلاح شود.


رحمانی گفت: طرح ساماندهی و برنامه دو ساله داریم و خودرو سازی را به اهلش واگذار خواهیم کرد تا اصلاح شود.

 

وزیر صنعت،معدن و تجارت گفت: شاه بیت سیاست ما در سال 97 حفظ وضع موجود تولید بود اما امسال علاوه بر آن،​نهضت ساخت داخل است.­


رضا رحمانی در ادامه با اشاره اینکه نرخ رشد صنعت تا پایان امسال می تواند افزایش یابد و مثبت شود،​ افزود: پارسال نرخ رشد صنعت، منفی بود و حجم تولید کاهش یافت.


وی ادامه داد: پارسال 24 هزار و 414 مورد برای کارهای صنعتی جواز گرفتند که در مقایسه با سال پیش از آن، 16 و هشت دهم درصد افزایش و از نظر اشتغال هم 15 و نیم درصد افزایش داشته است.


رحمانی گفت: پروانه بهره برداری در سال 97 نسبت به سال 96، هفت درصد افزایش داشت و در اشتغالزایی هم 2 و 2 دهم درصد مثبت بود.


وی افزود: این نشان می دهد مردم امیدوارند و برای کار تولیدی انگیزه دارند. اما حجم تولید کاهش یافت و به همین علت رشد صنعت، منفی شد.


وزیر صنعت،معدن و تجارت گفت: امسال بنا داریم در حوزه تولید قطعات، 400 میلیون دلار داخلی سازی کنیم. برای عملی کردن این سیاست به نقدینگی و سرمایه در گردش نیاز داریم.


رحمانی افزود: بر اساس قانون، حداقل 40 درصد تسهیلات بانکی باید به صنعت و معدن داده شود اما طبق آمار در سال 97، حدود 28 درصد عملی شد و بر اساس آمار ما، این رقم حتی کمتر بوده است.


وی گفت: تامین نقدینگی برای رونق تولید، حیاتی است اما بانک ها معمولا علاقمند هستند به دلالان و علاقمندان کار بازرگانی که پولدار هستند تسهیلات دهند زیرا بازگشت این تسهیلات در آن ها بیشتر است.


رحمانی افزود: محور باید تولید باشد و بقیه سیاست ها باید با آن هماهنگ شود اما اکنون در برخی از بخش ها این گونه نیست.


وی در پایان سخنانش از سازمان صدا و سیما برای تدوین و ساخت برنامه هایی در جهت رونق تولید، تشکر کرد.

 

منبع:تسیم

 

ارسال نظر
آخرین اخبار