شبکه آمریکایی: انصارالله برای اولین‌بار جنگنده آمریکایی را هدف قرار داد لاریجانی: شهید حسن نصرالله جانش را در راه نجات بشریت از ظلم و سیاهی داد نتانیاهو: همچنان ۶۳ اسیر در اختیار حماس هستند وزارت خارجه روسیه سفر لاوروف به ایران را تأیید کرد دعوت مقاومت فلسطین برای حضور گسترده در مراسم تشییع پیکر سیدحسن نصرالله کشته شدن ۱۰ نیروی ترکیه‌ای در شمال عراق زینب نصرالله: درد فراق پدرم بسیار سنگین است ۶۰۲ اسیر فلسطینی فردا آزاد خواهند شد جزئیات مراسم تشییع شهید نصرالله و صفی‌الدین در بیروت ابوعبیده اسامی ۶ اسیر اسراییلی را که شنبه آزاد می‌شوند اعلام کرد اسرائیل هویت یکی از اجساد تحویل گرفته شده از حماس را تائید نکرد اطلاعیه دفتر حافظ منافع ایران در واشنگتن درباره هم‌وطنانی که از آمریکا اخراج می‌شوند ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین طرح محمود عباس درباره غزه را اعلام کرد سازمان درآمد داخلی آمریکا ۶۰۰۰ کارمند را اخراج می‌کند انفجار ۳ اتوبوس در جنوب تل‌آویو + فیلم 

کیسینجر: پیوستن اوکراین به ناتو عاقلانه نیست

وزیر خارجه پیشین آمریکا تاکید کرد این سیاست که واشنگتن بخواهد اوکراین را به عضویت ناتو درآورد، عاقلانه نیست.
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۷ - ۱۰ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 02
کد خبر: ۱۵۲۷۷۹

به گزارش راهبرد معاصر. «هنری کیسینجر» وزیر خارجه پیشین آمریکا جمعه (۳۰ سپتامبر) گفت تلاش‌های واشنگتن برای الحاق اوکراین در ناتو بعد از فروپاشی اتحاد شوروی عاقلانه نیست.

این دیپلمات کهنه‌کار ۹۹ ساله در اندیشکده آمریکایی شورای روابط خارجی گفت واشنگتن کوشید بدون تمایز همه اعضای سابق بلوک شوروی را پس از فروپاشی دیوار برلین زیر چتر خود بگیرد و این که کل منطقۀ بین مرکز اروپا و مرز روسیه برای بازسازی باز شد. به گفته او، «از دید روسیه، ایالات متحده بعد تلاش کرد کل این منطقه را بدون استثنا در یک سیستم راهبردی تحت هدایت آمریکا ادغام کند».

وی افزود: این تحول اساساً کمربند ایمنی تاریخی روسیه را از بین برد. در نتیجه، تلاش برای وارد کردن اوکراین در ناتو سیاست آمریکایی عاقلانه‌ای نبود.

کیسینجر در ادامه گفت با این حال فکر نمی‌کند این مسئله، تلاش‌های ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه برای بازادغام اوکراین در حوزه نفوذ مسکو از طریق یک حمله غافلگیرکننده را توجیه کند. وی در ادامه این ادعا گفت نمی‌داند آیا امکان صلح با رئیس‌جمهور روسیه وجود دارد یا خیر اما تاکید کرد که غرب باید به دنبال فرصتی برای ترتیباتی باشد که آزادی اوکراین را تضمین می‌کند و این کشور را بخشی از سیستم اروپایی نگه می‌دارد.

وی همچنین مدعی شد که «به نوعی روسیه جنگ در اوکراین را باخته زیرا آشکارا بر ظرفیت آن برای تهدید اروپا با حملات متعارف که برای دهه‌ها و حتی قرن‌ها از آن بهره می‌برد، غلبه شده است».

به رغم این ادعا، کیسنیجر گفت دیر یا زود غرب و روسیه باید با یکدیگر وارد گفت‌وگو شوند و افزود «در یک محیط هسته‌ای چنین نتیجه‌ای شاید به "تصمیم میدان نبرد" ارجح باشد».

به نوشته راشا تودی، اوایل اوت، وزیر خارجه پیشین آمریکا هشدار داد که این کشور خود را «در آستانه جنگ با روسیه و چین بر سر مسائلی که تا حدی خودمان ایجاد کردیم قرار داده است». وی استدلال کرد که واشنگتن دیپلماسی سنتی را رد کرده زیرا به دنبال تغییر یا محکوم کردن طرف‌های مقابل خود بجای نفوذ در افکار آن‌هاست./ فارس

ارسال نظر