عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز هشدار ایروانی به آمریکا درباره تفاهم‌نامه تماس تلفنی وزیران خارجه پاکستان و عربستان درباره حفظ خویشتن‌داری در منطقه سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان عراقچی به عاصم منیر: ایران مقابل ماجراجویی آمریکا می‌ایستد پوتین با رد مذاکرات صلح، برای تشدید جنگ اوکراین آماده می‌شود منابع پاکستانی: اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات رایزنی می‌کنند حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید در عراق فعال شدن آژیرهای هشدار در اردن و پایگاه‌های آمریکا در اربیل، عراق و کویت

توافق اوپک‌پلاس برای کاهش 2 میلیون بشکه تولید نفت

توافق اوپک‌پلاس برای کاهش 2 میلیون بشکه تولید نفت منابع آگاه می گویند کمیته مشترک نظارت وزیران اوپک پلاس با کاهش تولید 2 میلیون بشکه در روز موافقت کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۵ - ۱۳ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 05
کد خبر: ۱۵۳۳۰۶

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از رویترز، منابع آگاه می گویند، کمیته مشترک نظارت وزیران اوپک پلاس با کاهش تولید 2 میلیون بشکه در روز موافقت کرده است.

به این ترتیب این کاهش، بزرگ ترین کاهش تولید از زمان همه گیری کرونا است و درحالی که هم اکنون بازار با کمبود عرضه مواجه است و آمریکا نیز به این گروه فشار می آورد که تولید خود را کاهش ندهد.

این کاهش تولید می تواند قیمت نفت را که در سه ماه گذشته به علت رکود اقتصادی در جهان، افزایش نرخ بهره آمریکا و تقویت دلار، از 120 دلار به 90 دلار در هر بشکه کاهش یافته بود، تقویت کند.

یک منبع آگاه گفت، آمریکا با این استدلال که عوامل بنیادین بازار از اقدام اوپک حمایت نمی‌کنند، به اوپک فشار می‌آورد تا این کاهش تولید را انجام ندهد.

همچنان مشخص نیست که این کاهش تولید، شامل کاهش های داوطلبانه اضافی اعضای اوپک نظیر عربستان هست یا عدم توانایی تولید موجود اعضای این گروه را شامل می شود.

اعضای اوپک پلاس در ماه آگوست از هدف تولیدی خود 3.6 میلیون بشکه در روز عقب ماندند.

نشست گروه اوپک از زمان شیوع کرونا تا به امروز مجازی برگزار شده بود و امروز برای نخستین بار حضور برگزار شد.

گروه اوپک پلاس که از اعضای اوپک و هم پیمانانش نظیر روسیه تشکیل شده است، در سال 2020 به علت کاهش تقاضا تصمیم گرفتند تا میزان تولید خود را با هدف تقویت قیمت نفت و متعادل کردن بازار به رقم بی سابقه 10 میلیون بشکه در روز کاهش دهند.

با بهبود تقاضا، این گروه به تدریج شروع به افزایش تولید کردند اما از ماه گذشته با توجه به کاهش قیمت نفت دوباره اندکی از میزان تولید خود کم کردند.

این گروه توافق کرده بودند در ماه سپتامبر 100 هزار بشکه در روز از تولید خود کم کنند اما به نظر می رسد برای ماه اکتبر رقمی بالاتر را مد نظر دارند.

از طرفی آمریکا تلاش می کند تا این گروه را از کاهش تولید منصرف کند تا مانع افزایش دوباره قیمت بنزین در این کشور شود اما کشورهای عضو اوپک مصمم هستند تا نگذارند قیمت نفت بیش از این کاهش یابد./فارس

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار