با حکم رییس جمهور، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان منصوب شد/ امین مقومی کیست؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۴ / بازار طلا عقب‌نشینی کرد؟ جزئیات ورود خودرو‌های مناطق آزاد به سرزمین اصلی و دریافت پلاک ملی اعلام شد وزیر کشاورزی: در تامین کالا‌های اساسی هیچ تنش و مشکلی وجود ندارد سد‌های کشور ۴۲ درصد آب دارند/ ارتفاع کل ریزش‌های جوی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه، ۴۰ درصد افت داشته حذف یارانه نقدی این سه دهک تا شهریور قطعی شد + جزئیات  سقف جدید بیمه‌نامه‌های بزرگ اعلام شد جزئیات قرعه‌کشی فروش خودرو‌های وارداتی/ ثبت درخواست ۹۵ هزار نفر برای ۱۰ هزار خودرو قیمت انواع برنج در میادین و بازار‌های میوه و تره بار اعلام شد پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا یکشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۴ معتمدیان: تبعیض منطقه‌ای در قطعی برق وجود ندارد / افزایش ساعات قطعی برق خارج از برنامه به علت فشار به شبکه برق است ازسرگیری پرواز‌های منظم باکو–تهران از اول سپتامبر رئیس کمیسیون عمران مجلس: خط انتقال آب طالقان مهرماه به تهران و البرز می‌رسد پیش‌بینی قیمت طلا و سکه فردا پنجشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۴ / بازار طلا همچنان تحت تاثیر دلار طرح جدید فروش اقساطی خودرو ریسپکت مرداد ۱۴۰۴ + شرایط فروش

لایحه درباره اسقاط خودروها دارای تعارض منافع است/دولت کار نظارتی کند

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس با اشاره به این که بیش از ۵۰ هزار گواهی اسقاط خودرو هم‌اکنون وجود دارد که متقاضی برای آن نیست گفت: ورود دولت به فرآیند اجرایی اسقاط خودروهای فرسوده به جای کار نظارتی اقدامی اشتباه است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۷ - ۲۴ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 16
کد خبر: ۱۵۴۷۰۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس با اشاره به مطرح شدن لایحه دوفوریتی الحاق یک تبصره به ماده 10 قانون ساماندهی صنعت خودرو در صحن مجلس گفت: متاسفانه لابی خودروسازان با وزارت صمت عملا در برهه‌های مختلف موجب دور زدن قانون و ابطال مصوبات برای کاهش آلودگی هوا شده است که به عنوان نمونه می‌توان به ابطال مصوبه الزام تولیدکنندگان خودرو داخلی به از رده خارج کردن خودروهای فرسوده به ازای تولیداتشان، تغییر در زمان ارتقای استانداردهای زیست محیطی و اخیرا هم همین پیشنهاد لایحه دوفوریتی الحاق یک تبصره به ماده 10 قانون ساماندهی صنعت خودرو اشاره کرد.

 

وی با اشاره به این که براساس آمارهای موجود هم‌اکنون بیش از 50 هزار گواهی استقاط خودرو در مراکز اسقاط وجود دارد که هیچ‌کس متقاضی دریافت آن نیست افزود: این در حالیست که تولیدکنندگان خودرو و موتورسیکلت به جای اجرای وظایفی که بر عهده‌شان است به بهانه‌های مختلف و با لابی‌گری قصد دارند تا چرخه خروج خودروهای فرسوده را دور بزنند و عملا آن را متوقف کنند.

 

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس با بیان این که متاسفانه وزارت صمت نیز در این راستا با خودروسازان همراه شده است، گفت: دادن اختیار کامل به وزارت صمت برای فرآیند اجرایی اسقاط خودروهای فرسوده در حالی که این وزارتخانه راسا ذینفع در تولید خودرو هم هست کاری اشتباه است و باید دولت تنها ناظر این موضوع بوده و در اجرای آن دخالتی نکند.

 

رفیعی با تاکید بر این که باید از تجربه اجرای این طرح در ستاد تبصره 13 و ایجاد حساب واسط و سردرگمی مردم در یک دوره درس گرفت، افزود: زمانی که ناظر، متولی و ذینفع یک دستگاه باشد قطعا شاهد بروز مشکلات و مفاسد بسیاری خواهیم بود.

 

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس با طرح این سوال که چرا قانون ساماندهی صنعت خودرو که همین امسال به تصویب رسیده تنها چند ماه بعد نیاز به اصلاحیه داشته است افزود: مگر کارشناسی لازم برای اجرای این قانون صورت نگرفته بود؟

 

وی با بیان این که آلودگی هوا هم اکنون مهمترین معضل کشور است گفت: حل این معضل قطعا فقط با شعار امکانپذیر نیست و نمایندگان مردم در مجلس نیز نباید اجازه دهند اقدامات دستگاه‌های اجرایی موجب بی‌اثرسازی قوانین مجلس برای کاهش آلودگی هوا شود.

 

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس تصریح کرد: واریز پول به یک صندوق به جای اسقاط خودروهای فرسوده فقط رفع تکلیف است و هیچ مشکلی را از آلودگی هوا رفع نمی‌کند. از سوی دیگر مشوق‌های درنظر گرفته شده نیز باید واقعی و مورد پسند مالکان خودروهای فرسوده باشد.

 

رفیعی با تقدیر از درایت ریاست مجلس برای بازگرداندن این لایحه به کمیسیون تخصصی مربوطه گفت: باید نظرات فراکسیون محیط زیست نیز در این خصوص لحاظ شود تا فرآیند خروج خودروهای فرسوده که چند سالی است کند و متوقف شده مجددا سرعت یابد.

 

رفیعی خاطرنشان کرد: هفته آینده جلسه‌ای در خصوص بررسی وضعیت خودروهای فرسوده نیز در فراکسیون محیط زیست مجلس برگزار می‌شود.

ارسال نظر
آخرین اخبار